Internet tarjoaa suoran julkaisukanavan mille tahansa poliittiselle ryhmittymälle tai tiettyä maailmankuvaa ja ideologiaa ajavalle järjestölle tai yksilölle. Digitaaliset julkaisualustat ovat helppokäyttöisiä ja halpoja, joten verkkolehden tekemiseen ei vaadita oikeastaan muuta kuin riittävän motivoituneita ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään töitä ilmaiseksi.
Internetin alkuaikoina tätä pidettiin demokratian kannalta upeana mahdollisuutena. Suora julkaiseminen antaisi äänen sellaisillekin ihmisille, jotka eivät välttämättä pääse esiin perinteisessä journalismissa. Näin on myös käynyt, mutta ei ainoastaan positiivisella tavalla. Etenkin 2010-luvulla internetissä on avattu monia verkkolehtiä ja sivustoja, joiden tavoitteena on tiukasti oman maailmankuvan ja poliittisen sanoman välittäminen. Englanninkielellä näistä sivustoista käytetään käsitettä hyper-partisan-sites, joka tarkoittaa sitä, että sivustot ovat voimakkaasti puolueellisia. Monien sivujen sisällöissä korostuvat esimerkiksi muukalaisvihamieliset, kansallismieliset tai äärioikeistolaiset näkemykset.
Kansainvälisesti ehkä tunnetuimpia puolueellisia sivustoja on Breitbart News Network, jonka kuvataan olevan uuden oikeistolaisen ja konservatiivisen mediaekosysteemin keskus. Sivusto toimii Yhdysvalloissa, Englannissa ja Israelissa. Breitbartin linjana on liberaalin journalistisen median ja Yhdysvalloissa demokraattisen puolueen ärhäkkä arvostelu, globalisaatio-kritiikki, kansallismielisyys ja islam-vastaisuus. Sivusto tuli tunnetuksi presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan tukijana. Sivuston päätoimittaja Stephen Bannon toimi presidentti Trumpin kampanjapäällikkönä ja myös Valkoisessa talossa Trumpin päästrategistina elokuuhun 2017 asti.
Suomessa Breitbartin kaltaisia julkaisuja kutsutaan usein valemediaksi, mutta termi ei kuvaa parhaalla tavalla sivustojen toimintaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa, jossa selvitettiin Breitbartin merkitystä Trumpin vaalimenestyksessä, tuotiin esiin, ettei sivuston juttuja olisi syytä kutsua valeuutisiksi vaan disinformaatioksi tai propagandaksi.
Breitbartin jutuissa yhdistellään totuuksia, osatotuuksia ja vahvistamatta jääviä väitteitä. Sinänsä oikeatkin faktat voidaan irrottaa kontekstistaan ja näin niiden avulla voidaan tuottaa uudenlaisia kertomuksia. Sivusto onkin joutunut maksamaan monia korvauksia harhaanjohtavasta uutisoinnista. Kuitenkin Breitbart on tuottanut myös poliittisia toimijoita horjuttaneita, oikeita uutisia: esimerkiksi demokraattiedustaja Anthony Weiner joutui eroamaan kongressista sivuston paljastaessa hänen lähettäneen sopimattomia seksuaalissävytteisiä viestejä.