Home / Kolumnit /
Mustakarhun murinaa – Takaisin johtajuuden aikaan

Mustakarhun murinaa – Takaisin johtajuuden aikaan

Sipilä luotti loppuvaiheessa vain kahden miehen sanaan. nämä olivat Timo Soini ja Alexander Stubb. Muiden kanssa ei luottamusta syntynyt. Jos ei joku ei ole vielä havainnut, niin nyt on siirrytty takaisin johtajuuden aikaan.

Kolmen SSS-trio näyttää jo ensimetreillään että muuta tietä ei ole kuin johtaa.

Tämä on vankka pohja päätöksen teolle, joka ei enään ole vapaaehtoista, vaan pakollista.
Kuten näimme jo eilen Mauri Pekkarinen joutui perumaan sanojaan, johtaja oli puhunut,sama tulee koskemaan niin Perussuomalaisten kun Kokoomuksenkin sisällä.

Sipilä sanoi jo ennen hallitusneuvottelujen alkua että jos tarvittavia päätöksiä ei synny ,hän ei ole tässä enään neljän vuoden kuluttua. Se oli miehen puhetta.
Nyt tarvitaan vastuunottoa,veronmaksajile sitä ei enään voida sysätä enempää.
Vähälahjaisinkin ihminen suomessa on sen ymmärtänyt jo vuosia.

Uskon tämän saneeraushallituksen tekevän kipeitä päätöksiä siten että vaikeimmassa asemassa olevat ihmiset eivät joudu kärsimään liikaa, sensijaan keskituloisilla ja nyt saavutetuista eduista nauttivilla ryhmillä tulee ankeat ajat .

Irtisanomis-suojan 5-vuotta ja ansiosidonnaisen kohdalla tulee isoja muutoksia, mikä on välttämätöntä, kun halutaan muutosta, jolla on haluttuja vaikutukia.
Mikään kehitys ei etene jos mikään ei muutu, työvoiman vapautuminen uusiin tehtäviin on yksi osa muutosta.

Tottakai on myöskin prosessissa monien ihmisten kannalta hyvin negatiivisiakin vaikutuksia kuten oli 1992. Monet menettävät kotinsa ja omaisuutensa.
Monelle käy myöskin niin että omaisuuden arvo romahtaa pysyvästi ja sitä vastaan otetut luotot tulevat maksuun. Espanjan reissut talvenviettoineen alkavat vähetä tätä kautta.

Tähän liittyen pankkien asema myöskin muuttuu, ne joutuvat hakemaan luototukselleen kestävämpää pohjaa, tai yhdistämään ja supistamaan perustoimintaansa , vaikutuksia tulee kaikkialla ja pitääkin tulla, muuten ei selvitä muutoksista, jotka ovat nyt pakollisia eivät vapaaehtoisia.Tähän liittyen pienyritysten sääntely ja byrokratia on kevennettävä ratkaisevasti. Koska se on uuden kasvun kannalta välttämätöntä.

Tätä tilannetta missä ollaan, ei myöskään voida enään uskottavasti selittää millään kapitalismi-hömpällä, kuten monet niin uskollisesti vuodesta toiseen ovat tehneet . Tämä on markkinoiden aikaansaama korjausliike. Suomi on elänyt jo vuosikymmeniä markkinavoimien vaikutuksen alaisena, markkinavoima muodostuu ihmisten ja yhteisöjen valinnoista.

Mustakarhun murinaa

Poimittu lyhytviesteistä 09. 05. 2015

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa