Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Antti Ruokonen – Knights of Orange – Orders of the Netherland
s

Antti Ruokonen – Knights of Orange – Orders of the Netherland
s

Knights of Orange

                                      Orders of the Netherlands

                                                                  Antti Ruokonen

Alankomaiden ritarikunnat ja niiden kunniamerkit yksissä kansissa vaasalaisen tutkijan toimesta Vaasalainen Antti Ruokonen on julkaissut neljännen eurooppalaisia ritarikuntia käsittelevän kirjansa. Uusimman teoksen “Knights of Oranges – Orders of the Netherlands”aiheena ovat Alankomaiden ritarikunnat.

Teos sai alkunsa jatkona artikkelisarjalle Alankomaiden ritarikunnista, joka julkaistiin Suomen. Numismaatikkoliiton lehdessä, Numismaatikossa vuonna 2012, kertoo Ruokonen.

-A4-formaattinen kirja on 402 sivua pitkä ja se on jaettu yhdeksään osaan, jotka käsittävät

Alankomaiden ja sen kuningashuoneen historian, Alankomaiden kuningaskunnan (1815-)

ritarikuntien hierarkian, tietoja merkkien valmistajista sekä myöntökoteloista, ritareiden

elämäkertoja, myöntötilastoja sekä luetteloita.

-Kirjan pääosan muodostaa kuuden ritarikunnan ja niihin liittyvien kunniamerkkien kuvaukset. Kokonaisuutta täydentää 357 kuvaa ritarikuntien merkeistä, miniatyyreistä, merkkien saajista ja dokumenteista.

-Kirjan kirjoittamista tuki yhteistyö seuraavien tahojen kanssa: Alankomaiden kansallinen

ritarikuntien kanslia museoineen, Oranian kuningashuoneen ritarikuntien kanslia, kuningashuoneen arkisto ja lukuisat muut instanssit sekä alan asiantuntijat ja harrastajat ympäri maailman.

Lisäksi kirjan USA:n painoksen jakelijana toimii Amazon.com verkostoineen.

Antti Ruokonen asuu ja työskentelee Vaasassa. Hänet on aiemmin palkittu Romanian

kulttuuriansioritarikunnan ritariristillä ja Romanian kansallisen ansioritarikunnan komentajaristillä. Romanian ritarikuntien tutkimuksesta. Kirja on tekijän neljäs teos.

Kiinnostus alkoi jo lapsena

-Kunniamerkeihin sain ensikosketusta lapsena, kun selailin historiankirjoja ennen kuin osasin lukeakaan. Tällöin näin kuvia valtiomiehistä ja sotilaista joilla oli kaikilla jotain merkkejä rinnassa tai kaulassa.

-Historian kiinnostus oli aina mukana, mutta kiinnostus nimenomaan kunniamerkkejä kohtaan kasvoi lukion lopulla siinä määrin että aloin lukea alan kirjallisuutta ja niin homma lähti alkuun.

-Kirjojen luomisessa varmaankin suurin vaatimus on kärsivällisyys, sekä kuvamateriaalin hankinnassa että itse kirjoittamisprosessissa. Materiaalin hankinta lukuisista lähteistä ympäri maailman kestää yleensä oman aikansa. Tekstin on taas annettava kypsyä ja hengittää parhaan lopputuloksen saamiseksi, eikä se ole aina helppoa kun on päällä palava into luoda uutta sisältöä.

-Palkinto, itse työn lisäksi, on palaute, mikä voi ilmetä monella eri tavalla ja monessa muodossa: Sähköposti jossa tuotosta kuvaillaan sanoin ”A masterpiece”, kirje jossa kerrotaan kuninkaan pitävän teoksesta, juhlalounas suurlähetystössä tai tunnustuksen myöntäminen. Yhteistyö ulkomaisten ja kotimaisten asiantuntijoiden ja instituutioiden kanssa itsessään on myös erittäin antoisaa.”

Jakaelijat

Kirjan 1. painoksen jakelijana toimivat:

Finnmedals International http://www.finnmedals.com/ (Suomessa)

Michael Autengruber http://cms.orden-der-welt.de/index.php/en/ (Saksassa)

Willy Dufossez http://www.bonus-eventus.be/ (Belgiassa)

Edgar van Engeland e.van-engeland (at) planet.nl (Alankomaissa)

Kirjailijan kotisivut: http://arbooks.netanvia.fi/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa