Home / Tapahtumat /
Farzad Moghaddam pour soittaa taria 12.05. 2015 Vaasassa

Farzad Moghaddam pour soittaa taria 12.05. 2015 Vaasassa

Tällä videolla Farzad kertoo mistä Tar-soitin on rakennettu ja soittimen historiasta sekä esittää tar-musiikkia.

Farzad Moghaddam pour

soittaa taria sydämellä

Vaasan pääkirjasto on kutsunut minut esiintymään Tiistaina 12.5.15. Klo 18.00. Soitan persialaista musiikkia eli Tar-soitinta n. tunnin verran. sanomalehteen.
Tervetuloa kuuntelemaan…!

Farzad Moghaddam pour on iranilainen muusikko, joka esittää persialaista klassista musiikkia. Hänen soittimiaan ovat tar ja setar. Farzad Moghaddam pourin musiikissa korostuu sen rytmisyys ja hengellisyys.

Musiikki on erittäin vanhapohjaista, tunteellista ja syvällistä, ja sitä soitetaan lähinnä improvisoimalla. Farzad Moghaddam pour toimii myös soitinrakentajana ja korjaajana.

1990-luvun lopulla Suomeen Iranista muuttanut Farzad Moghaddam pour haluaa toimiasiltana persialaisen klassisen musiikin ja länsimäisen musiikin välillä. Farzadin soitin on persialaisen musiikin kuningassoiti eli Tar. Tar kuuluu pitkäkaulaisten luuttujen perheeseen. Farzadin opettajana on toiminut mestari Mohammadreza Lotfi.

Hän on yksi iranin parhaimmista ja suurimmista mestareista, joka on tunnettu ympäri maailmaa.
-Ensimmäistä kertaa tutustuin häneen hänen kasetin kautta, jonka olin saanut sattumalta. Ihastuin ja rakastuin hänen soittamaansa musiikkiin ja itse soittimeen.

Tarissa on kuusi kieltä, isompi akustinen kulho, jonka päällä on karitsan nahka. Tar´illa soitettu musiikki on spirituaalista, mutta ei hengellistä. Musiikki rauhoittaa ja tuuditta tyyneen oloon, sanoo Farzad.

You Tube

https://www.youtube.com/watch?v=uKfmAkM0INY

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa