Home / Kolumnit / Maahanmuuttajien pitää puhdistaa ilmapiiriä

Maahanmuuttajien pitää puhdistaa ilmapiiriä

Kiitollisuuden osoittaminen paikallisille

on tarpeen

Terrori-iskujen aallot ovat saapuneet Pohjoismaiden rannikolle, jotka ovat olleet ainakin lähihistorian varrella rauhan, kehityksen ja inhimillisyyden aspekteja.

Se mikä on aiheuttanut tämän sekasortoisen mullistuksen, ei mahdu tähän kirjoitukseen, mutta ehkä voi jollain tavalla hallita sitä ja rajoittaa sen sivuvaikutukset.

Väärästä maahanmuuttopolitiikasta on jo tarpeeksi puhuttu ja kirjoitettu, ja myös siitä, että, miten voi kontrolloida pakolaisten tulvaa, mutta fakta on kuitenkin se, että monet turvapaikanhakijoista jäävät tänne ihan oleskeluluvan perusteella tai odotuksen pitkän ajan myötä.

Tähän asti maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden suhteen on panostettu kielikurssiin sillä oletuksella, että he sopeutuisivat nopeammin uuteen elinpaikkaan, vaikka käytännössä ei se ole riittänyt.

Nimenomaan pitää myös panostaa kulttuurin ja lain opettamiseen ja rikosten jälkiseurausten tutustumiseen.

Täytyy muistaa, että harvoin turvapaikanhakija, joka odottaa vielä oleskeluluvan päätöstään, suunnittelee järkyttävää rikosta.

Useimmiten juuri se, jolla on jo oleskelulupa ja elänyt kauan uudessa maassa, sortuu tällaisiin rikoksiin, koska hänellä on aikaa ja varaa siihen ja lisäksi pettymyksiä, mitä mahdollisesti kokee yhteiskunnassa sysäävät häntä siihen.

Valitettavasti varsinkin pohjoismaihin tulevat pääosin juuri sellaiset pakolaiset, joilla on tosi alhainen koulutus ja kasvaneet myös sulkeutuneissa yhteiskunnissa ja kun pääsevät tällaisiin vapaisiin ja avoimiin maihin saavat kunnon shokin, jolloin kestää kauan ennen kuin mukautuvat paikalliskulttuuriin, jos edes koskaan mukautuisivat!

Paikallisten on turha luulla, että pakolainen on ihan virheetön ja synnitön ihminen, joka on kaivannut turvaa, koska ainahan pitää huomata, millaisesta kulttuurista he tulevat riippumatta koulutuksesta ja uskonnosta.

Tähän voi lisätä vielä se, että ihmisellä on lyhyt muisti sikäli, että kurjuuden tilanteen ja ajan nopeasti unohtaa, kun turvapaikka tärppää.

Tässä monimutkaisessa ja hankalassa tilanteessa suurpuolueilla on merkittävä rooli, sillä he voivat vaikuttaa tilanteeseen positiivisesti.

Puolueet, jotka ovat aina sympaattisesti suhtautuneet maahanmuuttajiin, kuten esimerkiksi vihreät ja vasemmistolaiset, voivat saada heidät ymmärtämään paikallisten kantaa terrori-iskuista.

Suurin osa maahanmuuttajista äänestää juuri puolueita, jotka vähemmän puhuvat heistä negatiivisesti, ja juuri sen takia puolueilla on vaikutusvaltaa, mikäli tahtovat käyttää sitä.

Vaikka yleistäminen on ihan turha ja järjetön, niin maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijan voivat suosikkipuolueidensa organisoidussa tilaisuudessa osoittaa mieltään törkeitä rikoksia ja terroritekoja vastaan.

Aina hiljainen viaton valtaosa joutuu maksamaan muutaman tyhmän ja kiittämättömän virheistä, joten pitkäaikaisesti ajatellen maahanmuuttajien pitää rakentaa itselleen kirkkaampaa tulevaisuutta ja puhdistaa ilmapiiriä, jos haluavat elää täällä rauhallisesti ja mukavasti.

Uskon, että kiitollisuuden osoittaminen rauhoittaa monen paikallisen mieltä ja avaa myös heidän silmät ja korvat paremmin.

FARZAD MOGHADDAM POUR

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa