Home / Kolumnit / Lauri Karppi – Työllistävä vaikutus ja tunnepitoisuus

Lauri Karppi – Työllistävä vaikutus ja tunnepitoisuus

Työllistävä vaikutus ja tunnepitoisuus

Kaupunginvaltuutettu Sture Erickson (r.) kirjoitti maanantaina maahanmuuttajista ja heidän yhteiskunnallisista vaikutuksistaan. Hän harmitteli miten tunnepitoiset ilmaukset peittävät asialliset perustelut ja ylisti maahanmuuttajien työllistävää vaikutusta.

Maahanmuuttajilla todella on työllistävä vaikutus. Varsinkin huonolla maahanmuutolla, jota edellisten hallitusten ansiosta meillä onkin runsaasti. Nykyinen hallitus onneksi tekee vihdoin jotain, perussuomalaisten ansiosta.

Tämä työllistävä vaikutus ulottuu Sturen luettelemien opettajien ja päivähoitajien lisäksi poliisiin, oikeusjärjestelmään, hoitoalalle sekä ennen kaikkea koko maahanmuuttobisnekseen hankejohtajat, toiminnanjohtajat, kulttuurisihteerit ja maahanmuuttajakoordinaattorit mukaan lukien. Harmi vain, että kaikkien heidän palkat maksetaan verotuloilla, emmekä toiveista tai kuvitelmista huolimatta ole tällä farssilla luomassa uusia vientituotteita.

Kaikissa muissa politiikan ja elämän osa-alueissa ymmärretään, että jos on tiukkaa, pitää säästää. Ryhmäkokoja suurennetaan, palveluita heikennetään, laitetaan omavastuumaksuja ja suljetaan pieniä yksikköjä jotta säästettäisiin rahaa. Mutta sitten kun päästään maahanmuuttoon, niin onkin taianomaisesti hyvä asia, jos verorahaa kuluu paljon. Ei se ole.

Heinolassa suljettiin reumasairaala säästösyistä, valtiolla ei ollut laittaa siihen kahta miljoonaa euroa. Kauhavalla suljettiin lentosotakoulu. Näissä tiloissa asuu pian satoja turvapaikanhakijoita. Samanlaista viestiä kuuluu muualta Suomesta. Kyläkouluja on säästösyistä suljettu, mutta myöhemmin avattu turvapaikanhakijoita palvelemaan.

Vaasassa on maanantaina tulossa budjettikokous, jossa jaetaan kurjuutta. Menot ylittävät tulot, ja nykyisten säästötavoitteiden lisäksi talousjohtaja on unohtanut poistoista ainakin viisi miljoonaa euroa, eli oikeasti pitää säästää vielä paljon enemmän kuin ymmärretään. Turvapaikanhakijoita on kyllä varaa ottaa monta sataa lisää kaupunginhallituksen päätöksillä, mutta nyt sitten suljetaan kouluja ja kirjastoja, jotta voidaan säästää. Arvatkaapa mitä niihin tätä menoa hetken päästä tulee? Työllistävä vaikutus.

Lauri Karppi (ps.)

kaupunginvaltuutettu Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa