Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tolppanen arvostelee Ylen uutta palvelua

Tolppanen arvostelee Ylen uutta palvelua

Tolppanen arvostelee Ylen uutta palvelua

Kansanedustaja Maria Tolppasen (ps) mielestä Ylen uudessa palvelussa ei ole mitään hyvää sanottavaa.

Yle on ryhtynyt keräämään katsojien tekemiä mediasisältöjä ja julkaisemaan niitä verkossa, radiossa ja televisiossa.

– Kuka tahansa voi päästä sisällöillään mukaan. Yle on synnyttämässä koko kansan ”juutuubia”, mihin kelpaa mikä tahansa amatööriversio. Yle kertoo haluavansa löytää internetin kautta ilmiöt, uudet tähdet ja ohjelmakonseptit ja jaella merkitykselliset sisällöt koko kansalle, Tolppanen sanoo.

Ylellä on vielä omia sisällöntuottajia ja tekijöitä. Ammattihenkilökunnan lisäksi Ylellä on käytössään mittava ammattitaitoinen kotimainen itsenäisten yritysten ja tuottajien verkosto.

– Yle on perustellut uutta toimintaansa sillä, että näin saadaan uusien tekijöiden yhteisö Suomen mediakenttään. Toinen perustelu on se, että ihmisillä on nykyisin välineitä, kuten puhelimia, joilla voidaan äänittää ja kuvata audiovisuaalisia sisältöjä. Tämänkaltainen toiminta tuo mediakenttään ammattitaidottomat, journalistiikasta tai objektiivisuudesta tietämättömät ja piittaamattomat tekijät, Tolppanen toteaa.

Tämän joukon lopputuloksia arvioivat Ylen mukaan tekijöistä koostuva raati, joka myös myöntää rahoitusta tekijöille.

– Rahoitusta myönnetään muutamasta sadasta eurosta kahteen tuhanteen euroon per kotikonstein kuvattu kuva- tai ääninauha, Tolppanen sanoo.

Yle on kansainvälisestikin arvostettu mediatalo. Yleä on pidetty ammattitaitoisena, luotettavana, objektiivisena ja innovoivana sisällöntuottajana.

– Nyt Yle on sivuuttamassa ammattitaitoiset toimittajat, kuvaajat, editoijat, ohjaajat, käsikirjoittajat ja tuottajat. Huolestuttavaa on se, että nyt ollaan tekemässä valtiorahoitteisesta, eduskunnan valvontaan kuuluvasta valtiojohtoisesta Ylestä koko kansan ”juutuubia”, Tolppanen toteaa.

Tolppasen mukaan pahinta asiassa on se, että tällä toiminnalla autetaan muuttuvaa mediakenttää syöksymään mielipideosastojen tasolle. Kukaan ei enää tarkista tietoja, vedä niitä yhteen ja toimita journalistisesti koko kansan joukkotiedotusvälineessä Ylessä.

Tolppanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä, että toimittajien ammattitaitoisten sisällöntekijöiden ja tuottajien työpaikat säilyvät, ja että Yle ei putoa tiedonvälityksessään ”juutuubin” tasolle.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa