Home / Kolumnit / Maria Tolppanen – Terrorismi tuhoaa lintukodon

Maria Tolppanen – Terrorismi tuhoaa lintukodon

Terrorismi tuhoaa lintukodon

Suuri kansainvaellus on alkanut. Länsi havahtui liian myöhään miettimään vaelluksen todellisia syitä. Perussuomalaiset ovat varoittaneet tästä jo vuosia, mutta meidät leimattiin populisteiksi, rasisteiksi ja muukalaispelkoisiksi. Varsinkin sosialidemokraatit pitivät ja pitävät yllä avoimien ovien politiikkaa ja kaikenkattavaa yhdenvertaisuutta.

Heidän toimintansa tässä asiassa muistuttaa jo hippiliikettä.

Nyt totuus iskee kovana vastaan. Suojelupoliisista kerrotaan, että maahan on tullut ainakin 300 ihmistä, joilla on suorat yhteydet terroristijärjestöihin. Supo kertoo myös, että islamin levittäjät ovat saapuneet samoin kuin isis-värvärit.

Sisäministeri Petteri Orpo puolestaan sanoi viikolla, että kaksi kolmesta turvapaikanhakijasta tulee Suomeen paremman elintason perässä.

Italian poliisi kertoi, että eripuolilla Eurooppaa on pidätetty 17 ihmistä terrorismin vastaisessa operaatiossa. Yhdestä Suomessa asuvasta on annettu pidätysmääräys, mutta häntä ei ole tavoitettu.

Viime vuonna Euroopassa pidätettiin 400 terroristia. Nämä pidätykset ja toimet eivät ole vielä edes jäävuoren huippu, ne ovat vasta pari jäähilettä huipun päällä.

Lisää tulee ja lintukotomme on vain muisto.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoo, että me emme selviä tästä ilman kansainvälistä yhteistyötä. Tämä on varmasti totta. Esimerkiksi Turkki vaatii EU:lta kolme miljardia, jotta se pitää yllä pakolaisleirit, joissa asuu kaksi miljoonaa oikeaa pakolaista. Suomen osuus summasta on 36 miljoonaa.

Minun ymmärrykseeni ei mene, että me olemme valmiit ottamaan vastaan terroristit, isisvärvärit, islamin levittäjät ja elintasopakolaiset, mutta emme pakolaisstatuksen saaneita ihmisiä. He olisivat niitä kiintiöpakolaisia.

Mitä sitten perussuomalaiset ovat asian eteen tehneet. Ajoimme läpi sen, että Somalian ja Irakin turvalliset alueet määriteltiin ja Afganistanista tulleiden turvapaikanhakijoiden hakemukset jäädytettiin kunnes Afganistanin turvallisuustaso on määritelty. Samoin saimme läpi sen, että humaanitäärisillä perusteilla turvapaikkaa ei enää saa ja lisäksi perheiden yhdistämistä tullaan tiukentamaan lähemmäs länsimaista perhekäsitystä.

Rajavalvontaa Ruotsin rajalle emme ole saaneet. Sen sijaan olemme täysin tietoisia kansainvaelluksesta Venäjältä Norjaan. On vain ajan kysymys, milloin kohdemaaksi muuttuu Suomi. Nyt olisikin korkea aika ryhtyä kiinnittämään tähän asiaan huomiota.

Maria Tolppanen (ps.)

kansanedustaja Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa