Home / Kolumnit /
Lars Gästgivars – Lakialoitteiden käsittely on vinoutunut

Lars Gästgivars – Lakialoitteiden käsittely on vinoutunut

Lakialoitteiden käsittely on vinoutunut

Tiistai 04.08.2015

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.) kertoo viime viikon lehdissä, miten lakivaliokunnan tulee toimia, kun uusi kansalaisaloite homoavioliittolakia vastaan tulee eduskunnan ja hänen valiokuntansa käsittelyyn. Hän kertoo, että aloite käsitellään asiallisesti, aivan kuten kaikki muutkin kansalaisaloitteet.

Kuten muistamme, lakivaliokunta vastusti viime eduskuntakaudella avioliittolakia, mutta se päätyi kuitenkin eduskuntaan ja hyväksyttiin.

Kun nyt näemme, miten kansalaisaloitteita puolesta ja vastaan aletaan käsitellä eduskunnassa, esitän kysymyksen eduskunnan puhemiehille, oikeusministerille ja lakivaliokunnan puheenjohtajalle: miten on mahdollista, että sosiaali- ja terveysvaliokunta kieltäytyi viime eduskuntakaudella viemästä kansanedustajien omaa lakialoitetta eduskuntaan.

Lakialoite, johon viittaan, oli 121 kansanedustajan allekirjoittama, eli eduskunnan suuri enemmistö oli sen allekirjoittanut. Tämä laki olisi tuonut eläkeläisille oikeuden eläkeyhtiöiden hallintoneuvostoissa valvoa keräämäänsä pääomaa, jota työeläkeyhtiöt hallitsevat.

Tämä lakialoite hylättiin silloin sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, minkä takia se ei koskaan päätynyt eduskunnan käsiteltäväksi.

Onko uudella lailla, jonka puolesta on kerätty netissä helposti 50 000 allekirjoitusta, korkeampi prioriteetti kuin lakialoitteella, jonka Suomen kansan demokraattisin menoin valitun eduskunnan suuri enemmistö on asettanut ja allekirjoittanut?

Lars Gästgivars

Entinen kansanedustaja, Hylätyn lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja Mustasaari

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa