Home / Kolumnit /
Jonne Blåfield, ps – Ala-Kokko pahasti hakoteillä

Jonne Blåfield, ps – Ala-Kokko pahasti hakoteillä

Ala-Kokko pahasti hakoteillä

Maanantai 03.08.2015

Pohjalaisen kolumnissasi 29.7. vedit tyylikkäästi 40-luvun natsi-Saksan ja tämän päivän perussuomalaiset samaan yrittäen sekoittaa niitä. Nämä ovat kuitenkin kaksi asiaa, joilla ei yksinkertaisesti ole mitään yhteistä.

Tästä johtuen en myöskään ymmärtänyt kirjoituksesi punaista lankaa. Olkoon tämä sitten minun virheeni.

En kuitenkaan lähde tuomitsemaan kirjoituksellani sitä, kuinka ihmiset saavat ajatella poliittisesta järjestöstäsi sinun kirjoituksesi perusteella, vaikka pidinkin sitä ajattelemattomana.

Mietit kirjoituksessasi, että olisitko iloinnut tilanteesta 40-luvun Saksassa. En missään nimessä lähtisi leikkimään tämäntyyppisellä asialla, sillä monen kohtalo olisi sinetöity jo pelkän rodun, suvun tai uskonnollisten yms. taustojen perusteella.

Mikäli tällä ajattelit kuitenkin herättää tunteita lukijassa, niin onnistuit siinä. Olen hämmentynyt tai suorastaan ällistynyt.

On ihmeellistä, kuinka itse paasaat ennakkoluulottomasta asenteesta, mutta olet kuitenkin sen vastakohta. Tuomitset kaikki perussuomalaiset Immosen lauantaiyön aivopierun perusteella ja vertaat perussuomalaisia natseihin.

Mikäli kyseessä ei olisi poliittinen järjestö, olisi tämä tulkittava lain silmissä vihapuheeksi ja rasismiksi.

Kuinka kunnanvaltuutettu ja entinen kansanedustajaehdokas pelkää jonkin sortin holokaustia niin, että näkee siitä painajaisia? Tämän päivän Suomessa on kuitenkin paljon realistisempia murheita, joihin sinäkin voisit vaikuttaa omalla panoksellasi kuten työttömyys, vanhustenhoito sairaanhoito jne.

Sen sijaan paneudut ja käytät aikaasi parjaamalla toista poliittista puoluetta ja liität kirjoituksesi voimaksi hirmutekoja, jotka tapahtuivat kauan sitten toisella maaperällä.

Itse en ole rasisti ja tapaamani puoluetoverit eivät näkemyksieni mukaan ole myöskään rasisteja. Olen saanut kuunnella vihaisia kommentteja ja syyllistävää parjausta siitä lähtien, kun liityin puolueen jäseneksi ja katsonkin sinun olevan osasyynä tällaiseen käytökseen kirjoituksesi välityksellä.

Toivotankin sinulle kuitenkin kaikesta huolimatta hyvää kesää ja työntäyteistä syksyä.

Jonne Blåfield (ps.)

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa