Billig Strøm | Forbrukslån på Dagen | Billige gulvfliser | Sähkösopimukset | Billig Forsikring | Hjemmealarm | Beste Kredittkort Dagligvarer | Billigste Boliglån 2019
Home / Kolumnit / Lars Gästgivars haluaa lisää kauaskatseisuutta

Lars Gästgivars haluaa lisää kauaskatseisuutta

Kauaskatseisuutta kiitos!

Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä, mutta poliitikon pitää kuitenkin aina ilmaista kantansa. Ei syyttää Sote-uudistusta eikä väittää, että nyt ei ole sopiva hetki arvioida erinäisiä selvittelyjä ja muuta vastaavaa. Nämä ovat vain verukkeita.

Sano kyllä tai ei, niin kuntalaiset tietävät miksi niin moni paikallispoliitikko haluaa lopettaa keskustelun siitä, miten suurkunta Vaasa moottorinaan vaikuttaisi tulevaisuuteemme ja alueeseemme.

Mitä he oikein pelkäävät? Haluavatko he pitää kuntalaiset pimennossa? Siv Sandbergin ja Anita Niemi-Iilahden selvitykset ovat jo käyneet toteen, taloutemme on romahtamaisillaan ja kaikki tärkeät palvelut ovat vaarassa tyrehtyä ja veronkorotuksia on odotettavissa.

Kaikki tähänastiset selvitykset, kaikki poliitikot valtakunnantasolla ja kaikki kansanedustajat, jotka ovat saaneet oppia miten politiikkaa tehdään kansallistasolla, ovat yksiselitteisesti sanoneet, että Vaasan seudun on ehdottomasti yhdistettävä voimansa.

Muuten menetämme sen suuren edun, joka suurella kaupungilla maassamme on.

Tässä ei ole kyse kunnallispolitiikasta, vaan siitä, miten päättäjät Helsingissä Vaasan seudusta ajattelevat. Onko tämä Seinäjoen kaltainen kasvava seutu, vai polkeeko väestökehitys paikallaan.

Virkamiestasolla yhteistyö Vaasan ja Mustasaaren välillä sujuu hyvin. Yhteistyötä tehdään varmaan sadoilla aloilla. Vika ei piile siinä. Syy on kunnallispoliitikoissa, jotka yhtenä päivänä pitävät toisesta poliitikosta ja toisena päivänä toisesta.

Jos yhteiskuntaa rakennetaan sen mukaan mitä mieltä yksittäiset poliitikot ovat toisistaan, tuloksen on nykyinen ristiriita. Poliitikkojen välinen henkilökemia saa mielellään toimia, mutta kunnallispolitiikkaan vaaditaan enemmän.

Poliitikkojen tulee pystyä viemään keskustelut huomattavasti korkeammalle tasolle kuin ”mutu”-tasolle.

Elokuun 21. päivän Vasabladetissa haastateltiin hyvää ystävääni Aaro Honkolaa, Seinäjoen kaupungin rahoitusjohtajaa. Hän jos kukaan, on läheltä pystynyt seuraamaan Seinäjoen kehitystä ja arvioimaan toteutettujen kuntaliitosten tulosta.

Oltuaan pieni maaseutukaupunki Seinäjoki on nyt suurempi kuin Vaasa. Ei pidä väittää, että tämä ei vaikuttaisi Vaasaan ja Vaasan seutuun, sekä valintaan Seinäjoen keskussairaalan ja Vaasan keskussairaalan välillä.

Ken väittää, että näin ei voi olla, ei tiedä kovinkaan paljon valtakunnanpolitiikan toimitavoista ja on kovasti peloissaan tuoda julki mihin ahdaskatseisuus ja aitapolitiikka voivat johtaa.

LARS GÄSTGIVARS (r.)

Mustasaaren kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa