Pris Strøm | Forbrukslån lav Rente | Verdivurdering av Bolig | Lainat 2019 | Beste Forsikring | Innbruddsalarm | alle kredittkort i norge | Beste Telefonabonnement
Home / Kolumnit / Nyt on aika kertoa mustasaarelaisille mikä todellisuus meitä ympäröi

Nyt on aika kertoa mustasaarelaisille mikä todellisuus meitä ympäröi

On luotava suurempi Vaasa

ja vaalittava kaksikielisyyttä

Kuukausi sitten kirjoitin tästä aiheesta, ja kirjoitus saavutti tarkoituksensa. Emme voi sallia kaiken valua hiekkaan.

Eduskuntavaaleissa, jolloin tulin valituksi, pidin monien muiden mustasaarelaisten ehdokkaiden tavoin matalaa profiilia. Kuitenkin kehotin puheissani meitä olemaan aktiivisia ja tekemään vaikutusselvitys. Sanoin myös että meidän tulisi ennakoida jotta näkisimme, miten kuntaliitos vaikuttaisi kuntalaisten palveluihin. Suhtauduin myönteisesti Vaasaan, mutta halusin kuitenkin tietää mitkä kuntaliitoksen seuraukset olisivat.

Kun aloitin työni eduskunnassa huomasin melko varhain, että suurista alueellisista asioista päättävät eduskunta ja hallitus, emme me kuntapoliitikot. Tällöin oivalsin täysin, kuten kaikki muutkin eduskuntaryhmässämme, miten valtion rahoittamien ruotsinkielisten ja kaksikielisten laitosten alueellamme käy, ellemme huolehdi siitä, että Vaasa olisi yksi maan kymmenestä suurimmasta kaupungista.

Vahvistunut kantani alueen tulevaisuudesta, ehdotukseni vaikutusselvityksestä sekä ennakointivaatimukset, koituivat minulle henkilökohtaisesti kalliiksi. Eduskuntavaaleja seuraavissa kunnanvaaleissa istuvat kansanedustajat yleensä kaksinkertaistavat äänimääränsä kotikonnuilla, mutta Mustasaaressa kävi päinvastoin. Sama kohtalo toistui eduskuntavaaleissa.

Tiedän monia, jotka silloin olivat kanssani samaa mieltä, mutta eivät uskaltaneet, eivät vain Monica Sirén-Aura, joka nyt kertoo olleensa tätä mieltä kauan.

Nyt on aika, ei ainoastaan Daniel Paron ja Stig Beijarin, astua kaapista ulos ja uskaltaa alkaa kertoa mustasaarelaisille mikä todellisuus meitä ympäröi.

Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, mitä on tapahtumassa keskussairaalallemme ja monelle muulle alueemme laitokselle. Koska RKP ei ole hallituksessa, millään muulla taholla kuin suurella Vaasalla suomenkielisine ja ruotsinkielisine väestöineen ei ole arvovaltaa ja herruutta yhdessä poliitikkojensa kanssa puolustaa alueen ruotsinkieltä ja kaksikielisyyttä. Seuraavien kuntavaalien kaikkien ehdokkaiden tulee olla perillä tästä todellisuudesta.

Aina joskus voi vedota perustuslakiin, ja niin meidän on tehtävä keskussairaalaa koskevassa kysymyksessä, mutta siitä ei hyvää seuraa, että usein kielikirveellä uhkailee yhdeksänkymmentä prosenttia maan väestöstä. Meitä ruotsinkielisiä on vain viisi prosenttia suomalaisista, ja siksi on järkevää toimia älykkäästi ja hienotunteisesti, ei uhkailemalla.

On luotava suurempi Vaasa, jossa molemmat kieliryhmät ja kaikki paikallispoliitikot tekevät työtä meidän ruotsinkielisten ja alueemme kaksikielisyyden hyväksi, muuten tästä ei hyvää seuraa.

Toivon realismin lopulta voittavan.

LARS GÄSTGIVARS (r.)

kunnanvaltuuston

toinen varapuheenjohtaja

Mustasaari

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa