Home / Kolumnit /
Lars Gästgivars – Anvia yritetään kaapata

Lars Gästgivars – Anvia yritetään kaapata

Ei aikaakaan kun Elisa iski saatuaan haltuunsa 26,8 prosenttia Anvian osakkeista. Tämä käy selväksi Pohjalaisen 17.3. julkaisemasta kirjoituksesta.

Ensin yhtiön hallituksen ja hallintoneuvoston korkeille paikoille Troijan hevosia. Tämän jälkeen nämä Troijan hevoset keräävät itse tai bulvaanien avulla Anvian osakkeita varta vasten myydäkseen mahdollisimman suuren määrän kilpailijalle, jotta tämä voi ottaa haltuunsa yhtiön, jota troijalaiset vuosien saatossa ovat johtaneet. Malli on tuttu, mutta että on yhtiön hallituksessa tai hallintoneuvostossa huippupaikalla tämä tähtäimessä, ei ole voinut olla hyväksi Anvialle itsenäisenä yhtiönä.

Vähemmistöosakas Elisa lähettää hallintoneuvoston jäsenille kirjeen, jotta nämä toimisivat yhtiön hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan erottamiseksi. Erittäin outo veto, jonka toivon epäonnistuvan. Elisan suunnitelmat eivät onnistu nykyisellä hallintoneuvostolla, ja hallintoneuvoston vaihtaminen on pitkä prosessi, joka voi päättyä ihan miten vain.

Anvian entisenä hallintoneuvoston puheenjohtajana sanon, että yhtiö oli hyvin hoidettu ja on sitä edelleen vallitsevat suhdanteet huomioon ottaen. Anvia ei ole aivan tavallinen yhtiö. Sen omistavat suurimmaksi osaksi tavalliset pohjalaiset, ja näiden tavoitteena on aina ollut tarjota pohjalaisille hyviä tele- ja datayhteyksiä.

Siinä ei ole mitään uutta, että suuryritykset suurine voittotavoitteineen ovat kiinnostuneita Anvian kaltaisista yrityksistä. Sadan miljoonan kassa on hyvä saalis. Kaikkina vuosina, jolloin olin mukana yhtiössä, Anvia jakoi 100 prosenttia voitostaan osakkaille, ja on jatkanut tätä kunnianhimoista jakamista, josta en ehkä aina pitänyt. Mutta rahat koituivat pohjalaisten hyväksi näiden omasta yhtiöstä, joten miksi ei.

Nyt hallintoneuvoston on oltava tarkkana. Tässä ei ole kyse hallituksen puheenjohtajasta, tämä on suoranainen yritys kaapata pohjalainen yhtiö satoine työntekijöineen, jotka pahimmassa tapauksessa joutuvat hakeutumaan työvoimatoimistoihin. Ei, meidän pohjalaisten on huolehdittava omasta menestyksekkäästä yhtiöstämme.

Ilman Anviaa palvelu heikkenee, tele- ja dataliikenteen kehittäminen ja laajentaminen pysähtyy. Voimme vain aavistaa mikä osakkeen hinta olisi viholliskaappauksen jälkeen.

Lars Gästgivars

Anvian hallintoneuvoston entinen puheenjohtaja Mustasaari

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa