Taas on vaalit ja tällä kertaa kuntavaalit ovat lähellä ja jokainen puolue ehdokkaineen yrittää kiinnittää huomiota asioista, jotka ovat viime aikoina puhuttaneet. Tärkeiden asioiden esittäminen ja niistä huomiota herättäminen kansassa ja erityisesti äänestäjissä sinänsä on ihan hyvä ja tarpeen, mutta ärsyttävä ja haiseva juttu niissä on se, ettei kaikki rehellisesti niistä puhu, vaan yritetään asioiden aalloilla surfailla ja päästä eteenpäin. Kirjoittaa Farzad Moghaddam pour
Luvata ja täyttää on eri asia
Itse henkilökohtaisesti olen tässä maassa palvellut 6-kuukautista lasta ja 101-vuotiasta naista ja teidän varsin hyvin, mitä puuttuu vanhusten hoidon prosessilta ja laadusta. Vanhusten asioiden ratkaiseminen vaatii ensisijaisesti asian tuntemusta ja kokemusta, eikä vain sloganeilla voisi ongelmat ratkaista.
Onhan aivan eri asia puhua rehellisesti ongelmasta, josta joko koko kansa tai osa siitä kärsii, kuin käyttää asian herkkyyttä ja tärkeyttä hyväkseen muutaman äänen tähden. Jokaisella ehdokkaalla, jolla on tarkoitus puuttua asiaan, pitää olla ideoita tai ratkaisuja päässään valmiiksi, koska pelkkä puhuminen ja lupaaminen ei auta ketään.
Kuten Lauantaina 29.9.12 yleisölle pidin puhetta, niin olen sitä mieltä, että lupaaminen on helppoa, mutta toteuttaminen on ihan eri asia. Kansan ei todellakaan tarvitse uskoa ehdokkaiden lupauksia, vaan korkeintaan saa toivoa, että valittu edustaja korottaa sen ääntä ja välittää sen viestin eteenpäin.
Omasta näkökulmastani voisin listata asiat, jotka häiritsevät vanhusten hoitoa ja sen laatua;
1- Suomalaiselta nuorisolta puuttuu kovasti moraalia ja kohteliaisuutta vanhuksia kohtaan. Elämä on liian liberaalinen ja vapaakasvatus ei ole tarpeeksi korostanut vanhempien kunnioitusta ja tärkeyttä.
Näin ollen nuori lähihoitaja, joka on hoitamassa vanhuksia toimii asenteella minä olen vain täällä töissä!
2- Vanhusten hoidon kilpailuttaminen on vaikuttanut selkeästi heidän hoidon laatuun ja prosessiin, joten kilpailuttaminen on sallittu vasta silloin kun sitä voisi tehokkaasti ja tarkasti tähystää ja tarkkailla.
3- Myös on tärkeä, että vanhukset eivät ole todellakaan kansan elättejä, vaan he ovat tehneet elämässään työtään ja maksaneet verojaan, joten heillä on oikeus saada hyvää ja huolellista palvelua. Tämä asia kuitenkin pitää hoitajille selittää ja samalla muistuttaa, että tämä on jokaisen ihmisen kohtalo. Eli mekin joskus tulevaisuudessa olemme vanhuksia ja tarvitsemme hoitoa ja palvelua kyvyttömänä.
4- Suuryritysten pitää kaukokatseisesti huomata, ettei ikuisuuteen voi siirtää tehtaita kehitysmaille, koska tämä maa pyörii pääosin veroilla. Ja jos kansa ei saa tehdä työtä, niin veroakaan ei tule, vaan päin vastoin nuoresta ja työkykyisestä kansalaisesta tulee elätti, ja mistä taas näille maksetaan toimeentulotukea?
Kiinnitän vielä huomiota siihen, että ihan varmasti kymmenen vuoden päästä kehitysmaiden työntekijät myös vaativat kehittyneiden maiden työntekijöiden oikeuksia, koska niiden elintaso nousee, josta seuraa lisävaatimuksia. Tällöin enää kehitysmaiden työntekijä ei ole halpaa, vaan yhteen laskettuna tulee paljon kalliimpi.
Maan ongelmia vain maan kansa voi ratkaista ja nimenomaan jokaisella on vastuuta niistä, joten on pakko herättää kansassa huomiota, että ongelmien lumipallo voi hajottaa ennen kuin alkaa vyöryä kohti kaikkia…!
Farzad Moghaddam pour
Farzad on keskustapuolueen sitoutumaton ehdokasVaasassa