Author Topic: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla  (Read 138928 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #240 on: 19. 12. 2010 20:08 »
Jorma Kivimäki kirjoitti:
”Tässä Lumion vastauksia: Ainakin tuosta käy ilmi, että rouva Lumion matka Malmööseen on maksettu vuonna 2009 kesällä kaupungin varoista, mutta korjattu nyt syksyllä Lumion omasta lompakosta ”

Todella mielenkiintoista.  Julkisuuteen kerrottiin hätävale, että  Rva. Lumio toimi tulkkina (Kööpenhaminan/Malmön? matkalla) vaikka Salin puhuu ruotsia ja englantia.  Sitkeiden huhujen mukaan rouvat Lumio ja Salin olivat pari vuotta sitten Roomassa sopimassa näyttelystä Tikanojalle. Maksoiko Rva. Lumio matkan itse vai tuliko sekin kaupungin piikkiin.
....

Risto Helininon turha vetää hernettä nenään.  Ei kai kukaan olen syyttänyt johtokuntaa salaamisesta, vaan jonkinlainen varjo on langennut vain Lumion ja Stenmanin päälle.

Muuten olen sitä mieltä, että Markku Lumion kaupungin kortin käyttö on tutkittava aivan vain yleiseen etuun  vedoten.  Lumiollahan ei ole kuukausikattoa. Hokkanen asialle.

Asiaa tarkemmin tuntematta mutta taloushallinnon kanssa entisessä työpaikassa toimineena toteaisin, että tässä menee puurot ja vellit sekaisin.

1) Budjettiylitykset voidaan unohtaa. Ne on varmaan tilinpäätösten yhteydessä hyväksyttä ja vastuuavapaudet myönnetty. (Niistä puhumisilla on haluttu vaan hämmentää ja yrittää viedä asiaa harhapoluille - syyllistämällä esim. inhokki Stenmania vaikka häenllä ei varmaan ole mitään taloushallinnollista vastuuta tositteiden tarkastuksesta)

2) Rikosilmoitus? Mistä? Ketä syytetään? Salinia? Lumiota? Salinin "tekosista" on julkistettu näyttöä mutta eihän hänen vastinettaan ole edes saatu. Kenekä intresseissä olisi viedä Salin oikeuteen?

Vai syytettäisiinkö valvontavastuun laiminlyönnistä. Mitä ilmeisimmin myös Vaasassa sisäisestä tarkastuksesta vastaa kaupunginjohtaja (siis vain Lumio) ja kaupunginhallitus. Kuka tuossa olisi rikosilmoituksen tekijä?

3) Lumion osuus? Jos olen oikein ymmärtänyt niin häntä (ja omaisia?) on kestitty ja reissuutettu alijäämäisen Kuntsin laskuun. Kivimäen tositteessa lukee, että hänen privaatijuhlansa tarjoiluun ja ohjelmaan ei kaupunki osallistunut. Mutta hän unohti mainita että koristus oli maksanut yli tonnin ja se meni kaupungin (Kuntsin piikkiin). Myös hänen privaattimusikanttiensa majoitukset hotellissa menivät kaupungin piikkiin.


Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #241 on: 19. 12. 2010 20:08 »
Asiantuntija ei ole asiantuntija tässä asiassa. Joten  jätetään hänen mielipiteensä omaan arvoon.
Kun sopimus tehdään, niin ei se aina saa välttämättä pätevyyttä. Jos muoto, sisällys tai siinä itsessään olevan virheen vuoks tekee pätemättömäksii.  Oikeustoimen pätemättömyys tapaukset jaetaan kahteen ryhmään nk.  klasisiseen pätemöttömyysoppiin ja analyyttiseen  pätemättömyysoppiin.

Pätemättömyys on moitteenvaraista, jos oikeustoimi käy pätemättömäksi, mikäli tuomioistuin asianosaisen kanteesta päätöksellään vahvistaa oikeustoimen pätemättömäksi.. Oikeustointa pidetään pätevänä, kunnes tuomioistuin on julistanut oikeustoimen pätemättömäksi. Moitteenvaraista pätemättömyyttä ei voi saattaa voimaan millään vapaamuotoisella huomautuksella tai väitteellä, vaan voimaan saattaminen edellyttää kanteen nostamista tuomioistuimessa. Kanteen nostaminen on usein sidottu määräaikaan. Mikäli Salin tai museon johtokunta ei nosta kannetta määrätynajan kuluessa, oikeustoimi jää päteväksi.

Koska kukaan meistä täällä olevissa keskusteluissa ei ole osapuoli, niin ei voi kannetta nostaa. Kysymys kuuluu onko osapuolia Salin / museon johtokunta sopimukseen pakotettu tai petollisesti vietelty.
Onko heillä olemassa erimielisyys, tiettävästi ei, se yksimielisesti hyväksyttiin. jos päätös on mitätön. Tuomioistuin voi ottaa oma-aloittesesti asian käsittelyyn.

Analyyttisessä pätemättömyysopissa on kolme  kolme ryhmää. Analyyttisessä  pätemättömyysopissa
tarkastellaan oikeustoimen vaikutusta. Onko se itsestään oleva vai reaktio joka edellyttää pätemättömyyttä.
Toinen ryhmä on korjauskelpoinen vai onko teksti lopullinen? Esimerkiksi holhoustoimessa ilman lupaa tehty kauppa on pätemätön. Kolmas pätemättömyysopin perusta on absosoluuttinen eli rajoittamaton ja relatiivinen eli rajoitettu.
Rajoitettu tarkoittaa tiettyyn henkilöön, jota oikeustoimi koskee, onko pakotettu tai erehdytetty sopimusosapuolia sopimukseen. Puuttuuko vapaa tahdonmuodostus. Väistyykö vilpittömän mielen suoja.
Onko petollisesti vietelty. Onko rikottu hyvää tapaa onko johtokunta käyttänyt hyväkseen ymmärtämättömyyttä, kevytmielisyyttä, riippuvaa asemaa jne. Sitten on valeoikeustoimi lain kiertämiseksi.
Onko menetelty kunnianvastaisesti tai arvottomasti.

Tässä on pelkistettynä oikeuskirjallisuuden mukaan. Itse en valitettavasti näe, että tässä tulisi sopimuksen vastaista toimintaa. Viittaan ministeri Alhon/ pankinjohtaja Ulf Sundgvistin väliseen sopimukseen jota eduskunnan perustuslakivaliokunta aikoinaan tutki ja hyväksyi sopimuksen.

Suomalainen yhteiskunta nojaa vapaaseen sopimusoikeuteen eli Salin ja johtokunta yksimielisesti on hyväksynyt sopimuksen. Meillä muilla ei ole siihen mitään sanomista. Nimimerkki "takaisin Vaasaan" tuo asian hyvin esille ja viittaan siihen.

Pentti Suksi


Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #242 on: 19. 12. 2010 22:10 »
Olen valmis luovuttamaan teille kaiken sen kirjallisen materiaalin minkä minä olen jutun kuluessa saanut käteeni, rikosnimikettä voitte yhdessä miettiä matkalla laitokselle sillä oletan teidän menevän porukalla koska jotain selvästi pelkäätte.

No, tuota odotamme kärsimättömänä. Miksi et skannaa niitä ja näytä meille? Varmaan joku voi auttaa jos et osaa.

Niitä papereita on tuskin salaisiksi julistettukaan. Hesarin keskustelujen perusteella on raportteja levitelty lehdistöllekin.

Villakoiran ydin taitaa tässä olla sisäisen tarkastuksen laiminlyönti ja siitä ylimpänä vastaavana olevan kaupunginjohtajan osallisuus paljastuneiden mahdollisten väärinkäytösten hyväksikäyttöön. "Rikostoveri" on ehkä vähän roisi ilmaisu.

Ei tarvitse olla kovinkaan vainoharhainen kun alkaisi tutkia myös Lumion edustuskuluja. Hänhän jopa tunnusti vinguttaneensa kaupungin Eurocardia omien privaattijuhliensa viihdyttäjien majoituksessa.

Kun vähän katselee mitä porukoita tuossa vilisee niin... Kj (kok.), kh:n pj (kok), Johtokunnan pj (kok) voisi olettaa, että asia halutaan mahdollisimman "siististi" hoitaa.

Jos kaupungilla on asiansa osaava ja vastuunsa tunteva tarkastuslautakunta niin se antaisi toimeksiannon ulkopuoliselle tarkastusyhteisölle mm. asiaan sotkeentuneen (ja vahingossa paljastuneen) kj:n  edustusmenojen tarkastuksen. Epäilen, että niitä raportteja ei kyllä jaeltaisi julkisuuteen....

On muuten yksilön oikeusturvan kannalta kyseenalaista, että Salinin rahankäyttö julkistettiin ennen kuin hän oli saanut tilaisuuden virallisesti tulla kuulluksi.

Tästä olisi voinut tulla kiharainen oikeudenkäynti ja voi niinkin ajatella, että kaupunki pääsi "halavalla" (ja kh:n eron jo valtakunnassa toitottanut pj sai näin tahtonsa melkein läpi).

Onko muuten Vaasassa kaupunginhallituksessa huonosti lainopillista, edes kunta- ja hallintolain tuntemusta? Sellaisen käsityksen ulkiopuolinen saa kun kh:n pj antaa lausuntoja asiassa missä kh:lla ei ole toimivaltaa. Mikä on kh:n pjn koulutus?

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #243 on: 19. 12. 2010 22:10 »

.

Tällainen pieni häiritsevä yksityiskohta että onko se yleistäkin että kuntaan millään lailla työsuhteessa olemattomia kuskataan ensin kunnan varoista ja sitten tilannetta paikkaillaan jälkikäteen

Onko tää nyt ihan normaalia

.
 

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #244 on: 19. 12. 2010 23:11 »

.

Tällainen pieni häiritsevä yksityiskohta että onko se yleistäkin että kuntaan millään lailla työsuhteessa olemattomia kuskataan ensin kunnan varoista ja sitten tilannetta paikkaillaan jälkikäteen

Onko tää nyt ihan normaalia

.
 

Kuinka normaalia se olisi? Siihen voisi tulla selkoa kun kj:n privaattiedustuskulut ulkopuolinen tarkastaa.  Kuka muuten hoitaa kjn laskujen tarkastuksen ja hyväksynnän? Ei kai vaan alainen / itse kuten Kuntsillakin?

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #245 on: 19. 12. 2010 23:11 »
Kun en seurannut niitä Lumion aikaisempia valtakunnan uutiskynnyksen ylittäneitä juttuja loppuun niin saiko Lumio tuolloin varoitusta?

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #246 on: 20. 12. 2010 02:02 »
Jäävuoren huippu vasta tuli näkyviin. Vaasassa on mätää, nyt on tilaisuus niiden,  joilla tietoa on, nousta temppelinharjalle. Toivottavasti tulevat. On väärin ja perustelematonta, jos Kokoomus on puoluemandaattia hyväksikäyttäen,  tuonut rikollisen aineksen kaupungin virkamiehistöön. Erityisen loukkaavaa se on siksi että veronmaksaja on perinteisesti luottanut Kokoomukseen, oman etunsa huolehtijana.

Olen ollut uskovinani että vain suomenruotsalaiset ja SDP ovat Vaasassa mätineet, pitäen yhteisinä yksityisten ihmisten omistusta. järjestelmällisesti tuhoten,  veronmaksajan heille suomia muhkeita tuotoksia.
Nyt Persuille olisi todellista työsarkaa,  mutta missä he ovat? Miksi ovat hiljaa. Onko heidänkin kohdalla kysymyksessä sittenkin,  vain kilpaileva rikollisjoukko

Offline Tapio Parkkari

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 875
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #247 on: 20. 12. 2010 05:05 »
Olisi kaikkien yhteinen etu jos kaupunginjohtaja Lumion kortin vinguttele käytäisiin lävitse.
  
Yleisellä tasolla tämä keskustelu osoittaa että ns. tavallinen veronmaksaja on kiinnostunut rahojensa käytöstä.  Kunnallinen e-demokratia etenee pienin askelin ja sehän on tämän foorumin olemassaolon ydin.

Tänään Pohjalainen kertoo STT:n välittämässä uutisessa, että viranomaiset salaavat julkiasia tietoja.  Vaikka kysymys jutussa on valtionhallinnosta, niin asia on aivan samanlainen myös kuntatasolla.

Vaasassa on tosin otettu pieni askel eteenpäin kansalaiskioskin kohdalla.  Joku voisi kysyä kioskissa Lumion kortin käytöstä, niin kioskikin pääsisi käyntiin.

Pohjalaisen jutun mukaan viranomaiset jättävät vastaamatta kansalaisten kysymyksiin tai vastaavat niihin puutteellisesti.  Tämä on arkipäivää myös ylläpidolle.  Tälläkin hetkellä on kaksi vastaamatonta viestiä, on ollut jo päiviä.

”Wibergin avoimmuuskokeessa paljastui, että valtaosa viranomaisista suhtautui tietoja pyytävään välinpitämättömästi, epäluuloisesti tai vihamielisesti”.

Virtuaaliaikana asia voidaan siirtää suoraan foorumiin.  Nyt käynnissä oleva keskustelu olisi sisällöltään aivan toisenlainen jos viranomaiset olisivat olleet avoimempia.

Kun eivät ole, niin aktiivit kansalaiset porautuvat yhä syvemmällä kunnallisen hallinnon selviin epäkohtiin.  Näin pitää tietysti ollakin.

Ehkä ymmärrys siitä, miksi tällaisia foorumeita tarvitaan lisääntyy vähitellen, ainakin veronmaksajien keskuudessa.

Keskustelu Helsingin Sanomissa
« Last Edit: 20. 12. 2010 05:05 by Tapio Parkkari »
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #248 on: 20. 12. 2010 07:07 »
Kuinka normaalia se olisi? Siihen voisi tulla selkoa kun kj:n privaattiedustuskulut ulkopuolinen tarkastaa.  Kuka muuten hoitaa kjn laskujen tarkastuksen ja hyväksynnän? Ei kai vaan alainen / itse kuten Kuntsillakin?

Ainakin tuon Lumion selvityksen mukaan (kaupunginhallituksen 29.11. pöytäkirjan liite Lumion selvitys 17.9.) on hänen Malmön matkansa ollut hyväksymässä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raija Kujanpää. Kujanpää on ollut myös kutsujana Lumion syntymäpäiville.

Olisi kaikkien yhteinen etu jos kaupunginjohtaja Lumion kortin vinguttele käytäisiin lävitse. 

Niinpä voisin toistaa jo aikaisemmin esittämäni kysymyksen Risto Helinille: Onko Kuntsin johtokunnalla ollut käytettävissään tuo Audiator/Fant muistio 13.9. jonka raporttiin perustuu kj. Lumion selvitys 17.9. ?. Se saattaisi olla ihan mielenkiintoinen paperi.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #249 on: 20. 12. 2010 08:08 »
Alkaako viimein tapahtua?

Oikeusministeriön demokratia-yksikön tehtävänä on kehittää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

– Ohjeet ovat lähtökohtaisesti kannustavia, niissä todetaan, että verkossa mukana olo on osa virkamiesten työtä, Aalto-Matturi kertoo.

Uuden ohjeistuksen laadinnassa on sosiaalinen media määritelty hyvin laajasti. Siihen kuuluvat esimerkiksi niin Facebook ja muut yhteisösivustot kuin lehtien tai muiden sivustojen keskustelupalstatkin. Sosiaalinen media on tuonut virkavallalle omat erityiset pulmansa.

Oikeusministeriö ohjeistaa
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #250 on: 20. 12. 2010 09:09 »
Kuinka normaalia se olisi? Siihen voisi tulla selkoa kun kj:n privaattiedustuskulut ulkopuolinen tarkastaa.  Kuka muuten hoitaa kjn laskujen tarkastuksen ja hyväksynnän? Ei kai vaan alainen / itse kuten Kuntsillakin?

Ainakin tuon Lumion selvityksen mukaan (kaupunginhallituksen 29.11. pöytäkirjan liite Lumion selvitys 17.9.) on hänen Malmön matkansa ollut hyväksymässä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raija Kujanpää. Kujanpää on ollut myös kutsujana Lumion syntymäpäiville.

Olisi kaikkien yhteinen etu jos kaupunginjohtaja Lumion kortin vinguttele käytäisiin lävitse. 

Niinpä voisin toistaa jo aikaisemmin esittämäni kysymyksen Risto Helinille: Onko Kuntsin johtokunnalla ollut käytettävissään tuo Audiator/Fant muistio 13.9. jonka raporttiin perustuu kj. Lumion selvitys 17.9. ?. Se saattaisi olla ihan mielenkiintoinen paperi.


Matkan hyväksyminen on vähän eri asia kuin matkan aikan tulleiden laskujen ja visavingutusten hyväksyntä. Kuka siis on tarkastanut/hyväksynyt esim. 2005-2010 Lumiuon edustustilin/luottokortin menot.

Kuinka suuri on ollut määräraha kyseisinä vuosina ja kuinka hyvin on budjetissa pysytty?

--
Tarkastus tarkoittaa sitä, että kyseiset menotositteet ovat valideja. Hyväksyntä tarkoittaa sitä, että hyväksytään kyseiset menot työhön kuuluviksi. (Esim. yksityisjuhlan musikanttien majoitus 400€  ja yli 1000 €:n kukkaloisto on erikoinen työhön liittyvä meno. Ne löytyivät siis tämän jupakan yhteydessä vahingossa. Onko uskottava, ilman tutkimista, että muu käyttö on ollut asialiista?)

Jos Salinilta löytyi muutaman tonnin edestä epäselvyyksiä ja heti erotettiin (niin tiedotettiin) niin kuinka paljon niitä saa olla Lumiolla, jotta sama reaktio? Ai niin, ovat samasta puolueesta....

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #251 on: 20. 12. 2010 10:10 »
Kyllä Audiator/fantin tilintarkastuskertomus on täytynyt olla jophtokunnan asiakirjoissa, koska se on minullakin.
Tässä on kysymys se, onko ratkaisu oikeudenmukainen?

 Täyttyääkö se oikeudenmukaisuuden  kriteeriot. Hyvä päätös on lainmukainen ja oikeuden mukainen. Kohdellaanko kaikkia  tasapuolisesti siivoojasta kaupunginjohtajaan lautakunnan jäsenistä
valtuustoon puheenjohtajaan.
Joku sanoi, että tarkastuslautakunnanm pitäisi tarkastaa. Onhan se tehnyt tarkastuksen, mutta ei huomannut mitään! Audiator on tarkastanut tilit, ei ole huomannut mitään! Apulaiskaupunginjohtaja on tarkastanut tilit, ei ole huomannut mitään. Kaupunginhallitus on vuosia tarkastanut tilit, ei ole huomannut.
Valtuusto on hyväksynyt tilit ja talousarvion, ei ole huomannut mitään. Eli tarkastusten tarkastusten ja tarkastuksen jälkeen ei ole huomattu mitään. Miten tämä on mahdollista?

Pentti Suksi

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #252 on: 20. 12. 2010 11:11 »
Otappa Pentti selvää.  Eikös tilanne ole niin, että Audiator tarkistaa tilit ja Audiatorin sisaryhtiö tarkistaa, onko tilintarkastajat toimineet oikein?  Sama firma jakaa potin.

Googleta sanoilla audiator

Mutta  lue ensin tämä:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9498412« Last Edit: 20. 12. 2010 11:11 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #253 on: 20. 12. 2010 11:11 »
Aivan oikein. Sama arkastaja tarkastaa tarkastajan. Sama tilintarkstusyhtiö joka tarkasti Vaasan keskussairaalan tilit
ja Daniel Vidensjö kavalsi samaan aikaan muutaman  miljoonan. Että se tilintarkastajista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #254 on: 20. 12. 2010 11:11 »
Kuntien tilintarkastuksen kilpailutukset vuosille 2009-2012 ovat Kauppalehden mukaan poikineet markkinaoikeuteen noin 50 valitusta. Valituksia on tehnyt eniten Kuntaliiton omistama tilintarkastusyhtiö Audiator, joka uskoo tilintarkastuksissa olevan alihinnoittelua.

Vaasa siis ainakin maksaa kunnon palkkion!
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline peesaa

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 75
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #255 on: 20. 12. 2010 15:03 »
Epävirallisen tiedon mukaan on tänään maanantaina kaksi vaasalaista valtuutettua tehneet tutkintapyynnön
vaasan poliisille, koskien tikanojan/kuntsin asiota.
Tuollahan toimella saadaan oikea ja virallinen selvyys onko asiossa tehty jotain sellaista joka ei tääytä lakia  ja määräyksiä.
On mielenkiintoista nähdä tai kuulla ketkä ne kaksi suoraselkäistä valtuutettua ovat olleet, varmasti selviää lähiaikoina, jollei pohjalainen sensuroi tietoa?
Saadaan ainakin keskustelulle päätös kun tutkinta saada selväksi, ei ole enää sitten syytä spekulaatiohin.

Hyvä valtuutetut! sitä varten teitä on äänestetty hoitamaan asioita
pullakahvit lupaan kun tiedä ketä ovat olleet asialla.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #256 on: 20. 12. 2010 16:04 »
.

Kyllähän tämä alkaa vaikuttaa niin epämääräiseltä toiminnalta että on perusteita vaatia ulkopuolisen tahon suorittamaa riippumatonta erityistilintarkastusta

.


Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #257 on: 20. 12. 2010 17:05 »
Jos tieto tutkintapyynnöstä pitää paikkansa, on edistytty oikeiden tietojen saamisessa nykytuilanteessa.  Tosin kansalaisella on oikeus saada tietoja myös ilman näin rankkaa maenettelyä:

Kansalaisen tiedonhankinta
Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta astui voimaan 1.12.1999. Laki toteuttaa perustuslaissa kansalaisten perusoikeuksiin kuuluvaa oikeutta saada tietoja viranomaisten julkisista asiakirjoista.
Oikeus saada tietoja laajeni koskemaan kaikkia julkista valtaa käyttäviä niiden organisaatiomuodosta riippumatta. Viranomaiset ovat velvollisia edistämään toimintansa avoimuutta tiedottamalla toiminnastaan ja tuottamalla sitä kuvaavaa tietoaineistoa.

Valmistelun ja valmisteluasiakirjojen julkisuutta lisättiin. Salassapito riippuu niistä konkreettisista haitallisista seurauksista suojattaville eduille, joita tiedon antamisesta voi aiheutua. Lakiin koottiin keskeisimmät salassapitosäännökset.

Kansalaisen tiedonhankinta

Lue erityisesti tämä
http://www.om.fi/1137.htm
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

21solmua

 • Guest
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #258 on: 20. 12. 2010 17:05 »
Pentille! Yleensä tuollainen "kupru" joka oli sairaalassa, oli niin hyvin kulissoitu, että ei paraskaan tilintarkastaja voinut päästä käsiksi asiaan. Laskut meni ja tuli, kukaan ei voinut epäillä laskujen aitoutta. Koska tätä rahaa ei kavallettu mistään kassasta. Eri asia oli Vakin kavallus sieltä vietiin rahaa suoraan käsikassasta, sellaista voi valvoa kassatarkastaja!
Mutta Keskusairaalan järjestelmä oli rakennettu niin pitäväksi, että sen havaitsi vain Ruotsin verottaja kun seurasi joidenkin yrityksien tuloutuksia Suomesta.
Ei tilintarkastajakaan ole yli-ihminen. Usein henkilökuntakaan ympärillä ei huomaa asiaa vaan olettaa asioiden olevan kunnossa.
Mutta yleensä kateus polttaa nämä salajuonet, kun pienipalkkaisella alkaa olemaan Mersuja ja osakkeita, niin ihmetys herää asiaan ja paikalliset puskaradiot alkavat tarkkailunsa ja snap - homma on paljastunut!
Pentille rauhaisaa Joulua - kyllä  Korvatunturin tilintarkastus toimii, kuinka on vuosi eletty ja sen mukaan tulee lahjoja!

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #259 on: 20. 12. 2010 18:06 »
Kiito 21 solmua.  Pentin voi vastata sisäisen postin kautta niin pysytään asiassa.  

Viimeistään tässä vaiheessa, ottaen huomioon mitä yllä sanotaan virkamiesten velvollisuudesta asiakirjojen julkisuuden suhteen, kaupungin tulisi toimittaa medialle - siis myös vaasalaisia.infolle - kaikki asiakirjat julkaisemista varten.

Ylläpito on saanut vain yleiseen lehdistöjakeluun tarkoitetun sähköpostin. ( 1 kpl)

Tilanne tuntuu muuttuvan virkamiesten osalta sitä vaikeammaksi, mitä pitemmälle ehkä vääriäkin tietoja sisältävä keskustelu jatkuu.  Avoimmuus on ainoa keino selviytyä mahdollisimman vähin vaurioin.
« Last Edit: 20. 12. 2010 18:06 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #260 on: 20. 12. 2010 20:08 »
Epävirallisen tiedon mukaan on tänään maanantaina kaksi vaasalaista valtuutettua tehneet tutkintapyynnön
vaasan poliisille, koskien tikanojan/kuntsin asiota.
Tuollahan toimella saadaan oikea ja virallinen selvyys onko asiossa tehty jotain sellaista joka ei tääytä lakia  ja määräyksiä.

Tein tuohon tänään pitkän ja miestäni asiantuntevan vastauksen mutta se katosi johonkin. Epäilin hieman poliisin kykyä/halua tutkia tuollaista (mikä lieneekään tutkintapyynnön sisältö).

Harrastetaanko täällä tiukkaa moderointia, vai mihin vastaukseni hävisi?

Oikea taho pengastamaan tuota tapausta ja ennekaikkea niitä kuluja joita muut kuin Salin ovat aiheuttaneet, olisi kaupugin oman tarkastusapparaatti. Tai oikeammin: sen tulisi antaa toimeksianto ulkopuoliselle tarkastajalle ja tutkituttaa kaikki luottokortteja käyttäneet ja edustustilejään rasittaneet.

Vain näin voidaan epäilyt poistaa.

Kun sattumalta löydetään jotain (esim. vaimon matkalasku) niin se on usein vain lumivuoren huippu.
« Last Edit: 20. 12. 2010 20:08 by takaisin-vaasaan »

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #261 on: 20. 12. 2010 22:10 »
Epävirallisen tiedon mukaan on tänään maanantaina kaksi vaasalaista valtuutettua tehneet tutkintapyynnön
vaasan poliisille, koskien tikanojan/kuntsin asiota.
Tuollahan toimella saadaan oikea ja virallinen selvyys onko asiossa tehty jotain sellaista joka ei tääytä lakia  ja määräyksiä.
On mielenkiintoista nähdä tai kuulla ketkä ne kaksi suoraselkäistä valtuutettua ovat olleet, varmasti selviää lähiaikoina, jollei pohjalainen sensuroi tietoa?

Tässä Vasabladetin vastaus tuohon viimeisen lauseen kysymykseen: http://www.vasabladet.fi/Story/?linkID=137137

Edit. Hokkasen puoluetunnus näyttää tuossa jutussa olevan väärä. Hän on kristillisdemokraatti, ei keskustalainen.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #262 on: 21. 12. 2010 07:07 »
Ylläpito ei ole takaisin-vaasaan tekstiä poistanut.  Eivät myöskään moderaattorit.  Olen asian tarkastanut.  Jos Sinulla on teksti tallella niin postita se uudelleen.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #263 on: 21. 12. 2010 07:07 »

Tein tuohon tänään pitkän ja miestäni asiantuntevan vastauksen mutta se katosi johonkin. Epäilin hieman poliisin kykyä/halua tutkia tuollaista (mikä lieneekään tutkintapyynnön sisältö).

Harrastetaanko täällä tiukkaa moderointia, vai mihin vastaukseni hävisi?

Pitkä kirjoitus häviää joskus ylipitkän "istunnon" katkaisuun.  Eli kirjautumisesi vanhenee.   Vaikka näennäisesti olet kirjautuneena mutta kun olet kauan samalla sivulla niin palvelin ei tiedä sitä ja saattaa katkaista jos kirjoitat pitkää kirjettä.  Aikaraja saattaa olla yksi tunti.  Pitkä kirje kannattaa  varmuuden vuoksi mustata ja kopioida.  Jos se katoaa niin sen voi helposti liittää mutta jos ei kadonnut niin sen voi yhtä hyvin antaa olla.

Kopiointi tapahtuu mustaamalla koko tekstikenttä viemällä hiiri oikeaan alalaitaan ja sitten painamalla hiiren ykköspainike pohjaan ja vetämällä se vasempaan ylälaitaan.  Seuraa samalla, että teksti "mustuu."  Sitten päästät ykköspainikkeen ja viet hiiren johonkin mustuneeseen kohtaan ja klikkaat kakkospainikkeella.  Se aukaisee valikon jossa on valinta "Kopioi" jonka klikkaat ykköspainikkeella.  Sitten talletat tekstisi painamalla tässä alla olevaa painiketta "Lähetä."  

Jos tekstisi katosi niin aloita sen kirjoitus uudelleen mutta nyt sinun tarvitsee vain viedä kursori alueelle ja klikata kakkospainikkeella valikko uudelleen ja nyt valitset ykköspainikkeella kohdan "Liitä."  Nyt tekstisi ilmestyy ja sitten vain painat "Lähetä."

Jos jostain syystä, et siltikään huomannut ylläolevaa varotoimenpidettä suorittaa niin sinulla on vielä yksi mahdollisuus kunhan teet sen heti.  Eli mene edelliselle sivulle ja edelliselle ja edelliselle kunnes kirjoituksesi tulee näkyviin.  Nyt vain mustaat ja kopioit ja aloitat uuden kirjoituksen ja liität ylläolevien ohjeiden mukaan.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #264 on: 21. 12. 2010 07:07 »


Kopiointi tapahtuu mustaamalla koko tekstikenttä viemällä hiiri oikeaan alalaitaan ja sitten painamalla hiiren ykköspainike pohjaan ja vetämällä se vasempaan ylälaitaan.  Seuraa samalla, että teksti "mustuu."  Kiitos tuosta. Aina sitä oppii jotain uutta :-)
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #265 on: 21. 12. 2010 08:08 »


Kiitos tuosta. Aina sitä oppii jotain uutta :-)

Vinoilet varmaankin yksinkertaiselle ohjeistukselleni mutta niin se vain on.  Tässä ei ole itsestäänselvyyksiä vaan kaikki pitää opastaa niin selvästi ja yksinkertaisesti kuin vain mahdollista.  Olen opastanut monia ja kerron aina, että "älä tee mitään mitä en pyydä, sillä jos teet yhdenkin klikkauksen mitä en tiedä niin yksi asia on aivan varmaa ja se on se, että saat varmasti vääriä ohjeita.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #266 on: 21. 12. 2010 11:11 »
Usko demokratian olemassa oloon palasi, ainakin osittain.

Pohjalainen
« Last Edit: 21. 12. 2010 11:11 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #267 on: 21. 12. 2010 16:04 »
Ylläpito ei ole takaisin-vaasaan tekstiä poistanut.  Eivät myöskään moderaattorit.  Olen asian tarkastanut.  Jos Sinulla on teksti tallella niin postita se uudelleen.

Anteeksi epäily. Siinä se lähettämisen jälkeen näkyi mutta sitten myöhemmin ei ollutkaan. Jääköön arvoitukseksi.

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #268 on: 21. 12. 2010 16:04 »
Ylläpito ei ole takaisin-vaasaan tekstiä poistanut.  Eivät myöskään moderaattorit.  Olen asian tarkastanut.  Jos Sinulla on teksti tallella niin postita se uudelleen.

Anteeksi epäily. Siinä se lähettämisen jälkeen näkyi mutta sitten myöhemmin ei ollutkaan. Jääköön arvoitukseksi.

Asiaan. Toivottavasti rikosilmoitus on vain polku niiden suurempien kalojen kalastamiseen. Niistä kyllä on nyt riittävästi ilmaantunut vihjeitä. Salinin huolimattomudet, jotka hän helposti olisi saanut hyväksytettyä johtokunnallaan, ovat "pea nuts". Mutta toki herättää tunteita.

Yleensä sisäisestä tarkastuksesta vastaa kaupunginjohtaja. Niin varmaan Vaasassakin. On siksi outoa että siitä vastaava on itse ollut aiheuttamassa outoja kuluja, vieläpä hallintokunnalle joka on toistuvasti ylittänyt saadun tiedon mukaan budjettiaan. Koska hänen arvostelukykynsä vaikuttaa itselläänkin (tonnin kukat, muusikoiden majoitus privaattijuhliin kaupungin laskuun ja vaimon lentomatka, niin jos todellista pyykkiä halutaan pestä....

Ulkopuolelta tarkasteltuna haju tuntuu jo kaukana.

Tarkastuslautakunnan pj taitaa olla reipas mies. Rohkeutta rysän virittämiseen sillä isoa saalista on luvassa. 


Mikä elin tuon erorahan muuten myönsi ja millä valtuksilla?

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #269 on: 21. 12. 2010 17:05 »
Olen kanssasi hyvin pitkälle samaa mieltä. Tehdyt päätökset ilmeisesti tulevat olemaan lainmukaiset, ellei toinen tai toinen sopimuspuoli osoita, että sopimukseen on petollisesti viekoiteltu. Toin edellä esille, mitä oikeusopii ja käytäntö sanoo. Arvostan Heimo Hokkasen korkeita moraaliperiaatteita. Annan sille arvon. Se, että olen eräitä asioita peräänkuuluttanut kuten syytetyn kuulemista jne. Ne ei edellytä minunkaan kohdalla, että olen aukottomasti kaiken hyväksynyt. Hyvä päätös on lainmukainen ja oikeudenmukainen. Ne ovat korkeita oikeusperiaatteita. Tai pitäisi olla.  Vaan kokemusteni perusteella ei aina välttämättä kuulu tosielämään. Muistan sen tapauksen Jyväskylästä kun kun hovioikeudessa lainvoimalla saatiin vesi virtaamaan vastamäkeen! Kumottiin luonnonvoima.

Tässä tapauksessa jos päätös olisi lainvoimaisesti ja oikeudenmukaisesti tehty, olisi asia pantu tutkinnan alaiseksi ja haettu kysymykseen vastaus: Onko asiassa tapahtunut rikos? Se olisi pitänyt tehdä jo syyskuussa, miksi nyt vasta? Kun olen näitä asiakirjoja tutkinut, tässä on liian  monta henkilöä jotka olisivat tulleet vastuuseen.

 Asian lopputulos olisi saattanut olla mikä tahansa. Väitteeni on, että tässä on vastuussa tilintarkastajat,
kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja, tarkastuslautakunnan tarkastajat, johtokunta
ja viime kädessä valtuustokin. Tässä tehtiin ei kultaista, ehkäpä hopeinen tai pronssinen kädenpuristus.
Kaikki osapuolet pääsee vähemmällä penkomisella eli maksetaan 50000 euroa ja ollaan hiljaa.
Minä väitän, että päätös ei ollut oikeudenmukainen, mutta siitä ei ole ilmeisesti sanktiota.

Pentti Suksi

Heimo Hokkanen

 • Guest
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #270 on: 21. 12. 2010 17:05 »
Tapahtuiko oikeus ja kohtuus veronmaksajia kohtaan?
Kansalaisille ja päättäjille on annettu ymmärtää, että sopimus Salinin ja Tikanojan/Kuntsin taidemuseon johtokunnan välillä olisi ollut kaupungin kannalta edullisin vaihtoehto? Mihinkähän matematiikkaan tuo perustuu? Meillä on kaupungin palkkalistoilla kaupunginlakimies, joka palkkaa vastaan olisi voinut istua käräjillä vaikka kaksi viikkoa eikä meille olisi tullut siitä lisäkustannuksia. Myös sisäinen tarkastaja, joka on tutkinut asiaa, olisi voinut toimia asiassa todistajana raporttiensa kanssa vaikka kuukauden eikä hänestä olisi tullut lisäkustannuksia.
Johtokuntaa vedätettiin ajatuksella, että tämä oli halvin ratkaisu niin, että jos toisin olisi tehty, se olisi maksanut vaasalaisille veronmaksajille huomattavasti enemmän. Näin ei todellakaan olisi ollut, vaikka asia olisi riitautettu.
Kaupunginhallitus teki päätöksensä, että työsuhde katkeaa. Kaupunginhallituksella oli kaikki tarvittavat näytöt asian ratkaisemiseen. Kuitenkin, kun johtokunnan tehtävänä on ottaa ja erottaa henkilöt, niin asia siirtyi johtokunnan ratkaistavaksi. Asiallista olisi ollut, että johtokunta olisi todella kuullut Salinia ja saanut selvitykset asiasta. Nyt sopimus työnnettiin ohi tämän käsittelyn ja ”pakkoratkaisu” johtokunnalta ajettiin läpi. Kukahan on tämän sopimuksen arkkitehti?
Kysymys myös kuuluu, miltä johtokunnan momentilta tuo eroraha otettiin. Otettiinko sekin ns. vahinkorahastosta, josta on aiemmin myös  yritetty siirtää rahaa esim. RG-Linen tapauksessa. Tämähän tietää sitä, että Tikanojan/Kuntsin budjetinylitys menee jo yli 300 000 euron vuotuisella tasolla, jos varat otettiin budjettimomentilta
Millä valtuuksilla sopimuksen allekirjoitti johtokunnan puheenjohtaja ja kaupungin lakimies.
Normaalisti, kun selkeästi on osoitettu, että työnantajan sääntöjä ja ohjeita ei ole noudatettu, niin henkilö vapautuu tehtävistään välittömästi. Tämän jälkeen olisi epäselvistä kuitittomista rahanmenoista kaupunginhallituksen pitänyt katsoa, paljonko Vaasan kaupungilla on saamisia Salinilta.
Kaupunginhallituksen puheenjohtajakin vähätteli Pohjalaisen haastattelussa Kuntsin budjetinylityksiä sanoen, että nämähän ovat ”pikkurahoja”. Voihan näinkin sanoa, mutta kun budjettikurin perään on toitotettu ties kuinka paljon, niin kysyä sopii, onko sitten millään mitään väliä.
Ihmettelen sitä, kun Vaasan hallinnossa on lainopillisen koulutuksen saaneita ties kuinka monta, ettei ole halua valvoa vaasalaisten veronmaksajien etuja. Raija Kujanpää juristi, Juha Häkkinen juristi, Kristina Stenman juristi, Markku Lumio juristi, Kaj Skåtar juristi, Joakim Strand juristi, Tomas Häyry juristi sekä kaupungin lakimies Marja Yli-Salmi juristi. Että kyllä oikeusoppineita riittää.
Uskoisin, että kaupunginhallitus voisi oikaista asian ottamalla sen itselleen uudelleen käsittelyyn, ettei päättäjien tai kansalaisten tarvitse tehdä asiasta oikaisuvaatimusta.
Tutkikoon Poliisi nyt nämä muut asiat, mutta hallinnonhoidon ja päätöksien kannalta asia ei varmaankaan ole vielä loppuun käsitelty.
Toivottavasti tämä ”kulttuurifarssi” jää viimeiseksi hallintokulttuurin esitykseksi päättäjille ja kansalaisille!

Heimo Hokkanen
Kaupunginvaltuutettu KD
Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #271 on: 21. 12. 2010 17:05 »
Yle Pohjanmaan uutisessa on lause, jota kannattaa pyöritellä mielessä:
”Hokkanen perustelee tutkintapyynnön tekemisen ajankohtaa sillä, että hän odotti sen tulevan kaupungilta, joko lakimieheltä tai tilintarkastajilta. ”

Kannattaa miettiä sisältyykö siihen, jokin syvällisempi viesti.  Miksi lakimehet ja tilintarkastajat eivät reagoi? Miksi asia halutaan painaa pimentoon. Mitä tässä on takana?  Kuka nykii naruista?


Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #272 on: 21. 12. 2010 18:06 »
Asiantuntija ei ole tässä asiassa asiantuntija vaikka luulee olevansa. Perustan tietoni oikeusoppiin ja oikeuskäytäntöön. Valitettavasti Asiantuntija, Pentti Suksi ei taas sanonut mitään. Eli menit minun virittämään ansaan. Lainasin sanatarkasti professori Esko Hopun kirjoittamasta oikeustieteen oppikirjasta jonka ovat tarkistaneet professorit Pirkko-Liisa Aro, Erkki Havansi, Pertti Muukkonen ja Matti Ylöstalo.
Kirjahanketta on aikoinaan avustaneet Opetusministeriö ja Oikeustieteen tutkimussäätiö.
Ei tämä ole ensimmäinen kerta kun Asiantuntija on omaan nerouteensa kompastunut. Se siitä.

Alleviivaan Heimo Hokkasen lausuman ja ihmettelyn. Tässä ocvat juristit kehitelleet upeat kehykset miten tästä asiasta päästään pienin vaurioin pois. Eli maksetaan sakko ja unohdetaan. Poliisi tekee esitutkinnan ja tutkinnanjohtaja tekee päätöksen siitä, onko mahdollista jatkaa tutkimusta. Olen tämän pohjalta negatiivinen. Katsotaan nyt rauhallisesti. Onhan käräjäoikeudella oma-aloitteinenkin mahdollisuus ottaa asia tutkittavaksi.

Se mitä pitäisi täällä keskustella, OVATKO  NYT TEHDYT PÄÄTÖKSET OIKEUDENMUKAISIA!
Väitän, etteivät ole. Kohdellaanko museon siivoojaa tasaveroisesti museon johtajan kanssa. Siivojan
rangaistus on heti välitön irtisanominen ilman kädenpuristuksia. Muistutan, että päätöstä oli hyväksymässä kaupunginhallituksen puheenjohtaja  julkinen oikeusavustaja varatuomari Raija Kujanpää. Puoluekanta kokoomus. Hän oli museon johtokunnan kokouksessa  kaupunhallituksen edustajana mukana ja hyväksyi tehdyn esityksen. Päätös oli yksimielinen ja Kujanpäänkin osalta.

Pentti Suksi

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #273 on: 21. 12. 2010 18:06 »
Saako täällä muut kuin Penttii soittaa suutansa? Mitä ylläpito tähän sanoo?
« Last Edit: 21. 12. 2010 19:07 by Asiantuntija »

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #274 on: 21. 12. 2010 18:06 »
Tämä ketju on aivan liian arvokas suunsoittoa varten.  Siksi täällä tullaan poistamaan aiheeseen kuulumattomat tekstit.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #275 on: 21. 12. 2010 18:06 »

.

Tästä nopeasti lukaisten herättää yksi kohta kysymyksiä :

"Hokkanen ja Pastuhov haluavat tietää, onko museonjohtaja Anne-Maj Salin tai joku muu vastuullinen kaupungin viranhaltija rikkonut lakia tai määräyksiä museoiden taloudenhoidossa ja Salinin eroamiseen johtaneessa prosessissa.

Tutkintapyyntö pyydetään käsittelemään kiireellisenä.

-Haluamme, että asiaa tutkii viranomainen, jolla on oikeus saada käyttöönsä kaikki mahdolliset asiakirjat, sanoo Hokkanen."

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=542522&Title=Museonjohtajan+toimista+ja+erorahasta+tutkintapyynt%F6

Niin eikö Tarkastuslautakunnalla olekaan mahdollisuutta saada kaikkia mahdollisia asiakirjoja? Miksi?

.

Offline Tarmo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 13
  • View Profile
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #276 on: 21. 12. 2010 19:07 »
 Heimo Hokkanen kirjoitti:
 "Asiallista olisi ollut, että johtokunta olisi todella kuullut Salinia ja saanut selvitykset asiasta."

Siis mitä!? Eikö johtokunta saanut koskaan nähdä Salinin selvitystä rikoksiin? Vai eikö heitä kiinnostanut  selitykset ollenkaan kun tarjottiin helpompaa ratkaisua.
Tuntuu että Salin on vedättänyt johtokuntaa täysin alusta katkeraan loppuun.
Oliko Salinin juristi joka nähtyään selvityksen kehotti viisaampana ottamaan rahat ettei joudu itse maksumieheksi. .

Lumio taas "näpäyttää" ettei kulttuuriasioita hoideta enää hänen ohitseen.  Kyllähän KJn on täytynyt tietää budjettiylityksistä! Kuitenkin mies on syönyt kuormasta(kirjaimellisesti) hyvällä ruokahalulla.

Heimo Hokkanen

 • Guest
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #277 on: 21. 12. 2010 19:07 »
Tarkastuslautakunta ei itsessään ole vastannut tarkastuksesta, mutta olemme olleet tietoisia prosessin edistymisestä. Asia on sisäisellä tarkastajalla, joka on tehnyt selvitystyötä. Samoin khn pyytämä erityistarkastus, tilintarkastaja yhteisön palveluksessa ollut Håkan Fant on sen tehnyt. Me arvioimme, onko sisäinen valvonta ja tarkastus toiminut. Olemme vuosia paukuttaneet tuota asiaa ja nyt sitten saamme lisää voimia sisäiseen tarkastukseen. Olen koittanut selvittää tätä kaupungin organisaatiorakennetta täälläkin monta kertaa. Sisäinen tarkastaja on kaupunginjohtajan alaisuudessa ja hän antaa määräykset tehtävistä. Mitä asiakirjan saantiin tulee, niin meillä on lautakuntana mahdolisuus saada erilaisia asiapapereita haltuumme, mutta emme ole näissä asioissa toimivaltaisia.
Esimerkiksi tietolaitteistojen tutkiminen ja selvitystyö ei ole meille mahdollista. Tässä tapauksessa poliisi voi takavarikoida tietohallintolaitteistoja tarpeen mukaan.
Jokainen johtaja on valvontavelvollinen alaisiensa suhteen. On hallintokuntia joissa johtaja ei hoida valvontatehtäväänsä kunnolla ja syntyy väärinkäytöksiä. Silloin asiaa selvittää sisäinen tarkastaja tai tilintarkastaja. Avustamme tarvittaessa tilintarkastajaa joissakin selvitystehtävissä.
Meidän päätehtävä on lausua arviomme valtuustoon nähden sitovien tavoitteiden toteutumisista.
Uskon, että muutoksia on tulossa sisäisen tarkastuksen organisaatioon. Tulemme esittämään jossakin vaiheessa valtuustolle tarkastussäännön muutosta, jossa sisäinen tarkastus on kaupunginhallituksen alaisuudessa.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #278 on: 21. 12. 2010 19:07 »
Salinilla oli oma juristinsa varatuomari ja asianajaja Tapio Mäki. Pitkän linjan juristi. Ilmeisesti johtokunta ei saanut Salinin vastausta ei kirjallisesti eikä suullisesti. Ja KH:n esityslistalta se puuttui? Näin olen asian  ymmärtänyt. Tietämäni mukaan tästä käytiin juristien kesken  pitkäänkin neuvotteluja. Ja Salin vaati  enemmän kultaisempaa kädenpuristusta mitä sai.

Mutta lopuksi päädyttiin esittämään johtokunnalle Salinin eroa ja kipukorvauksia 50 000 euroa. Asia  "lakaistiin" maton alle. Ja helpommalla päästiin, että Salin vapaaehtoisesti luopui ja tehtiin sovinto ja johtokunta oli yksimielinen.

Nyt on ilmeisesti tehty lainmukainen, ratkaisu mutta onko se oikeudenmukainen? Ne ovat kaksi eri asiaa.
Kuulisin nyt mielelläni Pastuhovilta ja Hokkaselta kannanoton  miten tämä asia ratkaistaan poliittisesti.
Koska poliitikot voivat vaikuttaa siihen oikeudenmukaisuuskysymykseen? Onko kaupungin työntekijä ja virkamies yhdenvertaisia lain edessä ja suhteessa kaupunkiin? Tässä mielestäni rikotaan yhdenvertaisuutta.
Minä kyllä paljoksuin ilmaisia aterioita ravintola Simossa ja kukkia  molemmat yli 12000 euroa. Ketä nuon runsaasti on kukitettu ja syötetty? Piti oikein tarkistaa että nollia on oikea määrä! Oli. Ilmaisia ruokailijoita on vähintään yli 1000  ateriaa vuodessa!!!!!!

Tässä tulaan siihen kysymykseen, mikä on oikeus ja kohtuus?

Pentti Suksi

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Epäselvyyksiä taloudenhoidossa Tikanojalla ja Kuntsilla
« Reply #279 on: 21. 12. 2010 20:08 »
Kiitos Hokkanen, olemme samoilla linjoilla.