Author Topic: Virkamiesmoraali  (Read 247896 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline Jazzbo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 44
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1080 on: 01. 09. 2011 10:10 »
Kyllä kannanotto voi olla myös moraalinen.  Esim KPO:n työkalupakkiin kuuluvat ilmaiset viinat ja lököpäivät Saariselällä ja Tallinnan yöelämä.

Offline PiisKa

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 121
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1081 on: 01. 09. 2011 13:01 »
Kyllä kannanotto voi olla myös moraalinen.  Esim KPO:n työkalupakkiin kuuluvat ilmaiset viinat ja lököpäivät Saariselällä ja Tallinnan yöelämä.

Tämäkin keissi olisi syytä avata uudelleen  (prisman jupakka)

Heikki Herja

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1082 on: 01. 09. 2011 13:01 »
S-ryhmällä on saariselänreissuista aivan toinen käsitys kuin vaimoilla naistenlehtien foorumeilla.
Totuushan on se että Saaariselässä ja Levillä pääsee pokalle ilmaiseksi rasittamatta paikallisen osuuskaupan viihdetiliä.  Tallinnassa taas syntyy kuittiongelmia.

S-matkat
Saariselkä, Euroopan pohjoisin matkailukeskus sijaitsee Inarin kunnassa, Nelostien varrella, noin 250 kilometriä Napapiiriltä pohjoiseen, Saariselän tunturialueen ja Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Ympärillä avautuu pohjoisen Euroopan laajin tunturiylänkö, jossa luonnon puhtaus, kauneus ja tunturien hiljaisuus antavat tilaa rauhoittua. Korkeatasoisten palveluiden, hotellien, ravintoloiden, kylpylän ja monenlaisten aktiviteettien lisäksi Saariselällä on tarjota luonnossa liikkujalle runsaasti hyvin merkittyjä hiihto- ja vaellusreittejä.

http://www.s-matkat.fi/mata/matkakohteet/Suomi/Saariselk%C3%A4

Miesten reissut
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/parisuhteessa/1438200/miesten-reissut/sivu3/

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1083 on: 01. 09. 2011 14:02 »
Vaasassa ollaan kuin kusi sukassa:  Pohjalainen ei uskalla ottaa kantaa, koska omat miehet ovat edustettuna KPO:n hallinnossa.  

S-ryhmän alueosuuskauppojen päättävissä elimissä istuu ainakin 452 kunnanvaltuustojen tai -hallitusten jäsentä. Selvityksen mukaan kansanedustajia osuuskauppojen hallinnossa on 39. Päättäjien osuuskaupoilta saamat palkkiot ja alennushyödyt vaihtelevat useista sadoista kymmeniin tuhansiin euroihin vuodessa.

S-ryhmä on ny päättänyt luopua henkilökunta-alennuksista korruptiokeskustelun takia, kertoo Yle uutiset.

S-ryhmän on siis keksittävä muita keinoja asemansa vahvistamiseksi ja säilyttämiseksi.  Kaikki s-ryhmän hallinnossa olevat luottamusmiehet ovat tietysti sitä mitltä että saavutettua etua ei voi poistaa.  Nyt jää kannustimeksi enää kokouspalkkiot, päivärahat, joulu- ja vuosilahjat ja korruptio- eli siis opintomatkat.  Tämä ei varmaankaan riitä hyvää tottuneulle kunnallispäättäjille.

Olisi myös  mukava tietää millainen pukinsorkka on siinä, etä S-ryhmä on päättänyt sponsoroida Ahtisaaren instituuttia.  Pelkästä  humaanisuudesta ei s-ryhmä sitä kaiken koetun perusteella tee.

Kuntaministeri Tapani Tölli (kesk.) harkitsee lainmuutosta, joka pakottaisi kuntapäättäjät ilmoittamaan sidoksistaan yrityksiin.

Tapani Tölli

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) ottaa blogissaan kantaa kuntapäättäjien ja kauppaketjujen kiisteltyyn sidonnaisuuteen. Braxin mielipide käy selväksi jo blogikirjoituksen otsikosta "Kuntapäättäjien sidokset julki".

Brax ehdottaa kyseenalaista kaksoisroolia pyörittävien päättäjien sidonnaisuuksien julkistamista internetissä.

Tuija Brax

Kuntapäättäjien sidonnaisuudet ovat jälleen nousseet tapetille. Julkisuuspyöritykseen joutunut S-ryhmä ilmoitti tänään poistavansa johdon henkilökunta-alennukset kohun seurauksena. Kuntaliitosta kerrotaan Uudelle Suomelle, että sidonnaisuudet aiotaan selvittää kunnolla lakiuudistuksessa.

S-ryhmän korruptio

SOK:n hallitus suositti alennuksista luopumista jo keväällä.
Kauppaketjun ja kuntapäättäjien sidonnaisuuksista on väännetty kättä jo vuosia. Epäilyksiä on herättänyt esimerkiksi ABC-huoltoasemaketjun hyvä kaavaonni.
Liian hyvä kaavaonni

Heikki Herja

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1084 on: 06. 09. 2011 13:01 »
Myös Tradekan kortti takataskussa tuo perhelle 7-20 %:n bonukset.  Tosin vaasalaiset tradekan kortinkantajat ovat liikkeellä puhtalla kaulalla:  korttia ei käytetä, käytetään harvoin tai kortin käyttö on vain kohtuullista.

Lue kootut selitykset Pohjalaisesta tänään.  Kortin vaikutuksista päätöksiin kukaan ei sano mitään.

Olen vähitellen tulossa uskoon, että kontrolloitu korruption mahdollisuus on parempi kuin se, että edustajat haettaisiin mustalla autolla johonkin syrjäiseen ravintolan kabinettiin.

Kuntapäättäjiin vaikuttaminen on niin syvällä että sitä ei millään hallinnollisella päätöksellä poisteta.

Pohjalainen
Henkilöstöetu vaihtelee seitsemästä prosentista 20 prosenttiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Osuuskunnan ylintä valtaa käyttävään edustajistoon kuuluu Vaasan piiristä kuusi jäsentä, muun muassa kaupunginvaltuutetut Marjatta Vehkaoja (sd.) ja Harri Moisio (vas.) Vaasasta sekä Riitta Lehtola (sd.) Seinäjoelta.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana istuu seinäjokelaisvaltuutettu, valtiopäiväneuvos Markus Aaltonen (sd.). Vaasalaista näkemystä neuvostossa edustaa kaupunginvaltuutettu Taina-Inkeri Lehto (vas).
« Last Edit: 06. 09. 2011 13:01 by Heikki Herja »

minttu33

 • Guest
Vs: Re: Virkamiesmoraali
« Reply #1085 on: 28. 09. 2011 07:07 »
Muksu toi keskusteluun mielenkiintoisen ja varmasti myös ihan validin pointin. Mistä ja minkälaista työvoimaa kaupungin virastot saavat itselleen rekrytoitua?

Kyseisten organisaatioiden maine työllistäjänä ja työyhteisönä on todella huono. Olisi kovin erikoista jos moni kykenevä ja aikaansaava ihminen hakeutuisi sinne omatoimisesti töihin. Pahin skenaario lienee se, että uudet tulijat ovat niitä, jotka eivät muualle kelvanneet. Tällainen tilanne näkyy veronmaksajille erittäin korkeina kustannuksina sekä erittäin huonona palveluna. Eikä suinkaan sovi väheksyä henkilöstön pahoinvointia, jonka Muksu toi esille.

Jos yksityinen yritys joutuisi samanlaiseen kierteeseen, olisi lopputuloksena kilpailijoiden toimesta syödyksi tuleminen, konkurssi...

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että yksityisellä työskennellessäni osaston johtajaksi vaihtui johtamiskyvytön ja osaamaton henkilö, joka sai osastolaiset omalla käytöksellään voimaan todella huonosti. Kun asia vietiin henkilöstöjohdon tietoon, ei mennyt kuukauttakaan, kun johtaja oli siirretty muihin kuin esimiestehtäviin ja tilalle vaihdettu kaikin puolin pätevä henkilö.
Yksityisellä ei ole varaa pitää johtajana ihmistä, jolla ei ole tehtävään vaadittavia henkilökohtaisia edellytyksiä ja joka ei tuo työyhteisöön lisäarvoa omalla osaamisellaan.

Mutta kuinka onkaan kuntasektorilla:
Aivan vastaava tilanne tuli eteeni, kun työskentelin Vaasan kaupungin palveluksessa. Henkilöstö otti ongelmat puheeksi useaan otteeseen johtajan kanssa, mutta tämä ei koskaan nähnyt mitään vikaa omassa toiminnassaan tai käytöksessään. Yleinen kommentti keskustelun päätteeksi oli: "Minä olen pomo, minä määrään!". Lopulta henkilöstö vei asian johtajan esimiehelle. Useat työntekijöistä puhuivat asiasta myös työterveydessä ja pyysivät apua ja neuvoja tilanteeseen. Alaiset voivat huonosti  ja sairauspoissaolot lisääntyivät; osastolla vallitsi pelonsekainen mieliala aina johtajan ollessa paikalla.
Mielestäni todella törkeää oli, että työntekijöitä kiellettiin puhumasta asiasta työsuojeluvaltuutetulle (asia kuulemma leviäisi tämän kautta liian laajalle) tai kenellekään osaston ulkopuoliselle!  Kun alaisille järjestettiin keskustelutilaisuus psykologin kanssa, johtaja tunkeutui kokoushuoneeseen ja sabotoi tilaisuuden täysin. Tämän jälkeen ongelmat yritettiin lakaista kokonaan maton alle! Pahoinvointi oli kuitenkin niin syvää, että alaisten oli pakko uudelleen vaatia toimenpiteitä ja apua. Lupauksia kyllä annettiin, mutta mitään konkreettista apua alaiset eivät saaneet yli vuoteen, elleivät sitten itse menneet työterveyteen tai terveyskekukseen apua hakemaan.
Valitettavasti kyseinen johtaja jatkaa edelleen samassa asemassa!!! Sääliksi käy entisiä työkavereita. Itse olen onneksi siirtynyt yksityiselle työnantajalle ja voin erittäin hyvin, mitä en todellakaan voinut sanoa kaupungilla työskennellessäni!

28011955

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1086 on: 28. 09. 2011 08:08 »
 Pahin skenaario lienee se, että uudet tulijat ovat niitä, jotka eivät muualle kelvanneetHuoh.... Tuosta on vuosikymmenet Vaasassa puhuttu , että Vaasa on virkaheittojen virkamiesten kaatopaikka :(

ERITTÄIN VALITETTAVAA !

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1087 on: 28. 09. 2011 08:08 »
Olisiko niin, että kaupungin työntekijöiden on itse avauduttava.  Ylläpito julkaisee myös anonyymejä mielipiteitä. jos ne tulevat sähköpostilla (omalta koneelta) ja jos mukana on oma nimi ja puhelinnumero asioiden tarkistusta varten.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1088 on: 28. 09. 2011 08:08 »

Yksityisellä ei ole varaa pitää johtajana ihmistä, jolla ei ole tehtävään vaadittavia henkilökohtaisia edellytyksiä ja joka ei tuo työyhteisöön lisäarvoa omalla osaamisellaan.
----------
Mutta kuinka onkaan kuntasektorilla:


Sikäli mikäli ymmärsin, ollaan tässä tekemässä yleistystä jonka mukaan kuntasektorilla ja erityisesti Vaasan kaupungin palveluksessa olisi epäkelpoja esimiehiä suhteessa yksityiseen sektoriin. En allekirjoita, sillä huonoja ja myös hyviä esimiehiä on molemmissa. Miksi juuri julkiselle sektorille tai Vaasan kaupunkiin valikoituisi huonoja esimiehiä ?

Oman kokemukseni mukaan huonoja esimiehiä esiintyy siis yksityisellä sektorilla siinä missä julkisellakin. Isossa yksityisessä firmassa näitä ongelmia on jatkuvasti. Vähän väliä kyseenalaistetaan jonkun esimiehen johtamistaidot tai vaaditaan jopa hänen siirtoaan toisiin tehtäviin. Työnantaja kokee tällaisen vaatimuksen periaatteellisena oman määräysvaltansa rajoittamisena, eikä nykyään ala toimenpiteisiin kuin ääritapauksessa.

Sitä paitsi yksityisellä sektorilla saattaa esimiehenä toimia omistaja tai hänen lähipiiriinsä kuuluva. Minun on vaikea kuvitella, että esimerkiksi Snellmanin lihajalostuslaitoksessa joku Snellman niminen esimies (niitähän riittää) siirrettäisiin henkilöstön vaatimuksesta toisiin tehtäviin. Pieni yritys ja ”veemäinen” omistaja-johtaja joka työskentelee ns. lattiatasolla lienee ahdistavin työpaikka ikinä.

minttu33

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1089 on: 28. 09. 2011 11:11 »

Yksityisellä ei ole varaa pitää johtajana ihmistä, jolla ei ole tehtävään vaadittavia henkilökohtaisia edellytyksiä ja joka ei tuo työyhteisöön lisäarvoa omalla osaamisellaan.
----------
Mutta kuinka onkaan kuntasektorilla:


Sikäli mikäli ymmärsin, ollaan tässä tekemässä yleistystä jonka mukaan kuntasektorilla ja erityisesti Vaasan kaupungin palveluksessa olisi epäkelpoja esimiehiä suhteessa yksityiseen sektoriin. En allekirjoita, sillä huonoja ja myös hyviä esimiehiä on molemmissa. Miksi juuri julkiselle sektorille tai Vaasan kaupunkiin valikoituisi huonoja esimiehiä ?

Oman kokemukseni mukaan huonoja esimiehiä esiintyy siis yksityisellä sektorilla siinä missä julkisellakin. Isossa yksityisessä firmassa näitä ongelmia on jatkuvasti. Vähän väliä kyseenalaistetaan jonkun esimiehen johtamistaidot tai vaaditaan jopa hänen siirtoaan toisiin tehtäviin. Työnantaja kokee tällaisen vaatimuksen periaatteellisena oman määräysvaltansa rajoittamisena, eikä nykyään ala toimenpiteisiin kuin ääritapauksessa.

Sitä paitsi yksityisellä sektorilla saattaa esimiehenä toimia omistaja tai hänen lähipiiriinsä kuuluva. Minun on vaikea kuvitella, että esimerkiksi Snellmanin lihajalostuslaitoksessa joku Snellman niminen esimies (niitähän riittää) siirrettäisiin henkilöstön vaatimuksesta toisiin tehtäviin. Pieni yritys ja ”veemäinen” omistaja-johtaja joka työskentelee ns. lattiatasolla lienee ahdistavin työpaikka ikinä.


Joo, olet kyllä oikeassa - huonoja ja hyviä johtajia löytyy molemmilta sektoreilta! Tarkoitukseni oli kertoa yksi käytännön esimerkki toimintatapojen ja -nopeuden eroista. Kyllähän päätöksenteko ja asioihin puuttuminen on kuntasektorilla selkeästi (ainakin oman kokemukseni mukaan) hitaampaa kuin yksityisella sektorilla, ihan jo kunnallisesta hyväksyttämis- ja päätöksentekomallista johtuen.

Molemmat kuvaamani tapaukset olivat vakavuudeltaan saman tasoisia ja mielestäni ääritapauksia (kysessä ei siis ollut pelkästään johtajan "veemäisyys"), joita ei toivoisi työelämässä tulevan koskaan vastaan. Alaiset eivät kummassakaan tapauksessa pyytäneet tai ehdottaneet esimiehensä siirtoa, vaan pyysivät ylemmän tahon apua mahdottomaksi kokemaansa tilanteeseen.  Yksityisellä asia selvitettiin nopeasti ja asiallisesti ja toimittiin ennen kuin johtamistapa ehti aiheuttaa suurempaa tuhoa, kun taas kaupungilla ei mikään taho tuntunut olevan halukas toimimaan, vaikka työntekijät aktiivisesti yrittivät saada apua ongelmiin. On vaikea ymmärtää, miksi johtamisongelmat yritettiin lakaista maton alle ja alaiset vaientaa! Mutta kyse on tietysti yksittäisten esimiesten toimintatavoista - heitä nyt vaan sattui tähän soppaan useampi arveluttavasti toimiva. Vähän jäi sellainen kuva, että kukaan ei halunnut/uskaltanut ottaa ikävän ihmisen leimaa otsaansa ja tarttua härkää sarvista - onko tämä sitten sitä politikointia vai mitä, en tiedä. En myöskään ymmärrä sitä, että ityöntekijöiden hyvinvoinnista ei välitetä. Varput sun muut mallit ovat näköjään pelkkää sanahelinää, kun johtajan toimintaan pitäisi puuttua. Mutta ei tätä yhtä esimerkkiä tietysti sellaisenaan voi yleistää kaikkea kuntasektorin johtamista koskevaksi, eikä niin ollut tarkoitukseni tehdäkään!

Vaasassa on tänä päivänä todella päteviä ja asiallisia ihka uusia johtajia - ehkä siksi, että valintoja ei nyt tehtykään poliittisin tai naisasiaperustein! Kyllä valinnan tekijöiden tietotaidolla, osaamisella, kokemuksella, persoonallisuudella ja ihmistuntemuksella sekä tärkeimmiksi määritellyillä valintakriteereillä on paljonkin vaikutusta siihen, minkälainen henkilö tulee valituksi; osataanko poimia jyvät akanoista ja valita se parhaan tuoton takaava jyvä.

Työntekijät ovat kaupungilla oman havaintoni mukaan yleisesti ottaen ahkeria ja tekevät parhaansa, mutta päällikkö- ja johtajatasolla on tullut vastaan henkilöitä, jotka hoitavat työaikana pääasiallisesti omia henkilökohtaisia suhteitaan ja asioitaan ja ajavat omaa henkilökohtaista etuaan. Aivan sama on tilanne tietysti yksityissektorillakin, mätämunia löytyy jokaiseen junaan. ;)

Palkkatasolla on luonnollisesti vaikutusta siihen, mihin hyvät ja huonot johtajat päätyvät! Harva ansioitunut johtaja edes hakee sitä huonommin palkattua paikkaa, kun on kerran rahkeita kilpailla suuremmistakin ansioista. Toisaalta, jos haluaa päästä suhteellisen helpolla, niin onhan kunnallinen työpaikka silloin hyvä ratkaisu. Näin jälkeenpäin ihan naurattaa, kuinka eräskin henkilö näki kovan vaivan lähes päivittäin siinä, että saisi muut vakuuttuneiksi kiireellisyydestään ja työnantajan hyväksi tekemistään "valtavista uhrauksista",  kun todellisuudessa hän käytti n. 75% työajasta kaikkeen muuhun kuin työn tekoon ja siinä samalla häiritsi muitakin loputtomilla jutuillaan. On se tietysti hyvä, jos edes itse uskoo omiin itsekehuihinsa, niin voi sitten hyvällä omalla tunnolla nostaa palkkansa. Mutta onneksi tämäkin tapaus on vain surkuhupaisa poikkeus monien työhönsä äärimmäisen tunnollisesti suhtautuvien henkilöiden joukossa. :)

 

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1090 on: 28. 09. 2011 11:11 »
Pääosin allekirjoitan mintun näkemykset.

Saatat olla oikeassa siinä, että päätöksenteko on yksityisellä sektorilla nopeampaa. Toisaalta nopea päätöksenteko ei aina ole itsetarkoitus, siitäkin on ikäviä kokemuksia. Toki näissä johtamisongelmissa joissa työntekijä voi pahoin, nopea päätöksenteko on välttämätöntä.

Kunnallisellakin sektorilla tämäntapaisista (johtamisongelma) asioista päättää normaalisti ylemmät esimiehet, ei poliitikot. Poikkeuksena tietysti johtavat virkamiehet, joista meillä on viime aikoina ikäviä kokemuksia. Saattaahan taustalla oleva poliittinen päätöksentekojärjestelmä tietysti vaikuttaa jokaisen esimiehen päätöksentekoon hidastavasti, jos pelätään että asiaan sekaantuu lopulta poliitikotkin.

Ikäväksi ihmiseksi leiman otsaan saamista pelätään kaikissa isoissa organisaatiossa, myös yksityisellä sektorilla. Toki tämä saattaa olla yleisempää, kun pyöritään poliitikkojen kanssa samassa maailmassa.

Offline lanamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 62
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1091 on: 08. 11. 2011 00:12 »
En tohdi saoa, että kaupunkimme olisi lähtökohtaisesti heikkotasoisten viranhaltijoiden tyyssija. Mutta kuvitellaanpa, että ylimpään johtoon pesiytyy omanlaisensa maan tapa. Henkilöt, joiden pitäisi näyttää esimerkkiä rehellisestä työlleen omistautuneesta yksilöstä, käyttäytyvät pelimiesten tavoin. He saavuttavat egoturvotuksen, jossa asema antaa kuolemattomuuden. Tietäen oikovansa sääntöjä ja hyötyilevänsä yhteisillä varoilla he muodostavat verkoston, joka suojelee toisiaan ja tekee vastapalveluksia. Suojautumisen ensimmäinen aste on suosia avainasemassa olevia kumppaneita, jotka puolestaan huolehtivat siitä ettei kaveria käräytetä. Pahin esimerkki on Hitlerin suosikkijärjestelmä. Hänen ei lopuksi tarvinnut käskeä tekemään kauheuksia koska suosikit etuja saadakseen kilpailivat siitä, kuka keksii eniten Johtajaa miellyttäviä menetelmiä.
Niinpä kassanhoitaja maksaa laskuja vastoin virkavelvollisuutta jotta pysyisi palkittavien joukossa. Esimiehen matkalaskut tekee alainen ja jopa hyväksyy, vaikka ei voi tietää ovatko ilmoitetut asiat tosia. Olen vakuuttunut siitä, että ylimmän johdon lainkuuliaisuus säteilee koko organisaatioon. Vilpistely tekee samoin. Se mädättää organisaation pitkälle alaspäin pieniinkin vallankäyttäjiin asti. Lisäksi on kauhun tasapaino, sillä mikäpä esimies kieltäisi alaisen pikku lisäedut jos alainen tietää esimiehen isommat kuprut.
Tähän osuu hyvin venäläinen sanonta: "Luottamus hyvä, kontrolli paras."
Tilanteeseen Vaasassa ei tule parannusta pelkillä lisämääräyksillä, jotka ovat seurausta "tietämättömyydessä" tehdyistä vääryyksistä. On saatava konkreettisia sanktioita niille, jotka ovat esimerkillään panneet alulle moraalin rapautumisen. Yhteisestä kuormasta luvatta syönti on sikamaista.

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1092 on: 08. 11. 2011 16:04 »
Kalle Lanamäki kirjoitti
Quote
Olen vakuuttunut siitä, että ylimmän johdon lainkuuliaisuus säteilee koko organisaatioon. Vilpistely tekee samoin. Se mädättää organisaation pitkälle alaspäin pieniinkin vallankäyttäjiin asti. Lisäksi on kauhun tasapaino, sillä mikäpä esimies kieltäisi alaisen pikku lisäedut jos alainen tietää esimiehen isommat kuprut

Tässä hvyvin tiiistetysti sanottuna  vallan rämettymisen kuvio.  Lanamäki jatkaa:

Quote
On saatava konkreettisia sanktioita niille, jotka ovat esimerkillään panneet alulle moraalin rapautumisen. Yhteisestä kuormasta luvatta syönti on sikamaista

Tähän pääseminen ei ole mahdollista ilman täydellistä remonttia.  Se taas on lähes mahdotonta, sillä aivan liian moni on sotkeutunut kaulaansa myöten. 

Näen että ainoa mahdollisuus on julkisen paineen lisääminen.  Vanha viisaus putkesta ja paineesta pitää edelleenkin paikkansa.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1093 on: 27. 11. 2011 10:10 »
Eilinen Helsingin Sanomat (26.11. 2011) kertoo, että Helsingin virkamiehillä on suosikkiarkkitehtiä, jotka saavat isot yksityiset rakennushankkeet.  Tapa on ongelmallinen, koska se mahdollistaa korruption.  Vaasaan muutettuna kysymys kuuluu, onko Vaasan virkamiehillä suosikkiarkkitehtejä ja suosikki gryndereitä.

Arkkitehtien osalta voi asiaa tarkastella toteutuneiden hankkeiden perusteella.  Jo pitkään on Vaasassa kuiskittu että jotkut suosikeista jopa signeeraavat muiden tekemiä töitä omiin nimiinsä. (ja jakavat rahat)

Tässä, tai jossakin muussa ketjussa, ulkopaikkakuntalainen arkkitehti kirjoitti, että näki vaasalaisen arkkitehtitoimiston (kaupungin suosikki) signeeraaman piirrustuksen, jossa oli selvästi toimiston omia tageja eli noita arkkitehtien käyttämiä pienoiskuvia. Yhteys oli selvä, varsinkin kun tagit olivat ko. toimiston omia.

Arkkitehtitoimistot käyttävät myös valmiita tagikirjastoista imuroitavissa olevia tageja, mutta tässä tapauksessa ei ollut kysymys sellaisesta.

http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/HS_26_11_2011.pdf

Tässä tuo viittaamani teksti:
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2726.msg89859#msg89859
« Last Edit: 27. 11. 2011 10:10 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

artoa89

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1094 on: 27. 11. 2011 11:11 »
Eräs esimerkki huonosta virkamiesvalinnasta taitaa olla kaupungin henkilöstöjohtajan valinta. Ja eikö virka tulekin nyt uudelleenvalittavaksi! Nykyinen henkilöstöjohtaja ei ole kuulemma oikein onnistunut tehtävässään. Olisi siis aika vaihtaa johtajaa kun kerran siihen on mahdollisuus. Kaupunginhallitusko valinnan tekee? KH:lle siis rohkeutta arvioida tilannetta oikeasti uudelleen ja toivottavasti kuuntelevat viestejä herkällä korvalla!

Offline Nasty

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1095 on: 27. 11. 2011 13:01 »
Vantaalla Jukka Peltomäki ei edes päässyt kaupunginjohtajaksi saakka. Peltomäen päällimmäisenä ongelmana oli läheinen suhde arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan, ja sen omistajaan Leila Tuomiseen. Forma-Futura ja Tuominen saivat kaupunkia lähellä olevia töitä 1990-luvulta lähtien. Yhtiön tulos on noussut samaan aikaan alansa ehdottomaksi ykköseksi tuloksentekijänä.

Eikö Vaasan suosikkiarkkitehtejä ole nykyään Aitoaho ja Viljanen ja Gerd Hytönen? Ja gryndereistä Keijo Ullakon vetämä Lakea?  Ullakolla taas on läheiset suhteet Risbergiin joka sponsoroi Ullakon pojan ralliautoa.

Risbergin taas sanotaan vaikuttaneen Lumion nykyiseen postiin?

Vantaa
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/63324-mika-vantaata-vaivaa

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1096 on: 27. 11. 2011 15:03 »
Kunnan palveluksessa oleva korkea virkamies,johtaja, joka tuntee hyvin oman kuntansa tulevan maankäytön tavoitteet ja suunnitelmat ja jopa vastaa niistä, saa tietää, että kunnan vuokramaalla sijaitseva huonokuntoinen vanha arvorakennus olisi edullisesti lunastettavissa.

Kyseinen maa-alue on kaavoitettu puistoksi ja tarkoitettu myöhemmin käytettäväksi vapaa-ajantoimintoja varten. On olemassa vieläpä ihan erilliset kunnan hyväksymät suunnitelmat siitä, miten kyseisen kiinteistön alue tullaan luovuttamaan alueella jo toimivien yhdistysten tarpeisiin lisäalueeksi.

Virkamies siis saa työnsä puolesta (tai vaikka muutenkin) tietää tällaisesta lunastusmahdollisuudesta. Onko oiketa virkamisemoraalia, että hän ostaisi kyseisen rakennuksen pilkkahinnalla itselleen sen sijaan, että hän ostaisi (tai antaisi vihjeen oman kunnan ostoista vastaaville) sen omalle kunnalleen?

Menetteleekö virkamies oikein? Olisiko kyse moraalisesti tuomittavasta oman virka-aseman hyväksikäytöstä, vaikka toiminta ei olisikaan rikollista?

Esimerkki on täysin kuvitteellinen, mutta se voisi olla mahdollinen. Miettikääs sitä.

Offline Nasty

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1097 on: 27. 11. 2011 18:06 »
Kun oikein hyvin pätevöityy, niin voi aina hakeutua entistäkin vaativampiin tehtäviin, missä on uusia haasteita.  Näinhän tällaisten kuviteellisten virkamiesten ura yleensä etenee.

Offline lanamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 62
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1098 on: 27. 11. 2011 20:08 »
Kun oikein hyvin pätevöityy, niin voi aina hakeutua entistäkin vaativampiin tehtäviin, missä on uusia haasteita.  Näinhän tällaisten kuviteellisten virkamiesten ura yleensä etenee.
Kuvitellaan vielä sekin, että ao arvorakennuksen arvoa nostaisi oma tontti ja että onneton kaavoitushenkilö ihan ystävällisyyttään ehdottoman oma-aloitteisesti muuttaa kaavamerkinnän tontin lohkomista suosivaksi ja että kaikki tapahtuu ao kiinteistön yksityiskaupan jälkeen tai yhteydessä korkean virkamiehen ehdottomasti asiasta tietämättä.
Tai kuvitellaan, että iso liikeyritys lahjoittaa yliopistolle 200 000 rahayksikköä ehdolla, että yliopisto käyttää summasta puolet lahjoittajan kaverin palkkaamiseen. Voiko kuvitella yliopistoa, joka kieltäytyisi?

Voiko kuvitella, että tällaista voisi tapahtua Suomessa? Ei sentään Vaasassa!

Offline Nasty

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1099 on: 28. 11. 2011 09:09 »
Jos edelleen kuvitellaan että tällaista tapahtuisi Vaasassa ja tällä palstalla julkaistaisiin kuviteltu nimi, niin olisiko siitä seurauksena oikeudenkäynti ja tuomio vai sulkia foorumille?

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1100 on: 28. 11. 2011 10:10 »
Eikö kuvitteellinen tarkastuslautakunta olisi ollut se elin, jonka olisi ollut nostaa asia esille, niin kauan kun kuviteltu henkilö oli Vaasan kaupungin palveluksessa.

Tai ehkä henilö itse, jos kuvitellaan että hän olisi julkisesti tunnustanut kannattavansa ns. kristillisiä arvoja.
« Last Edit: 28. 11. 2011 11:11 by vaasalainen »
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1101 on: 28. 11. 2011 17:05 »
Jatketaan kuvitteellisia esimerkkejä virkamiesmoraalista:

Edellä mainitun kuvittelliisen johtavan virkamiehen alainen, kaavoituksesta tai maanhankinnasta huolehtiva henkilö oli saanut tietää samasta kaupungin maalla sijaitsevasta huonokuntoisesta rakennuksesta, jonka voisi lunastaa edulliseen hintaan. Rakennus sijaitsee siis maalla, jonka käyttötarkoitus oli vahvistettu kunnan virallisissa elimissä: siitä piti tulla vapaa-ajanaluetta sen jälkeen kun rakennuksen vuokrasopimus loppuisi tai rakennus saataisiin lunastetuksi kunnalle. Rakennuksen piti suunnitelmien mukaan jäädä vapaa-ajanyhdistysten käyttöön, kuten  maa-alueenkin, joka kaavassa oli puistoa.

Jos asianomainen maanostosta vastaava virkamies tässä tilanteessa ostaisi rakennuksen itselleen sen sijaan, että se lunastettaisiin hänen aloitteestaan kunnalle, niin mikä olisi lopputulos?
Saisiko asianomainen potkut ja syytteen? Vai todettaisiinko, että mitään laitonta ei ole tapahtunut? Miten tilanne eroaa siitä, että ostaja olisi ollut hänen esimiehensä, kuten tuossa toisessa kuvitteellisessa esimerkissä?

Miten kyseisen virkamiehen tilanne muuttuu moraaliselta kannalta, jos hän ei osta itselleen, mutta avustaa esimiestänsä ostamaan rakennuksen yksityiskäyttöön, vaikka virkansa puolesta tietää, että se pitäisi suunnitelmien mukaan lunastaa kunnalle.

Siinä olisi Vaasan yliopiston hallintotutkijoille pohdittavaa, sillä heidän erikoisalansa on lehtitietojen mukaan hallinnon etiikka ja moraali. Todellisia esimerkkejä virkamiesmoraalista tai sen puutteesta on kovin vaikea löytää, joten niitä pitää keksiä, vasinkin Vaasassa.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1102 on: 15. 12. 2011 12:12 »
Entiseen museonjohtajaan kohdistuneet rikosepäilyt syyteharkintaan

Pohjanmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi keväällä 2011 Vaasassa käynnistetyn Tikanojan taidekodin ja Kuntsin modernin taiteen museoiden entistä museonjohtajaa koskeneen esitutkinnan.

Entisen museonjohtajan menettelyä on tutkittu virkavelvollisuuden rikkomisena sekä neljänä
eri virka-aseman väärinkäyttämisenä. Epäillyt teot liittyvät viran hoitoon ja siinä noudatettavien
säännösten ja määräysten noudattamatta jättämiseen.

Asia siirtyy syyteharkintaan. Syyttäjänä toimii johtava kihlakunnansyyttäjä Peter Levlin.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1103 on: 05. 01. 2012 08:08 »
Vuoden 1976 Kunnallisvaalien jälkeen muodostunut näkemys virkamies- ja luottamushenkilöjen moraalin tasosta ja Kuntalain, sekä hyvien hallintotapojen noudattamisesta on vuosi vuodelta vahvistanut näkemystä kasvavasta, sekä huononevasta asioitten tuntemisesta.

Nepotismi, hyväveli ja omaetu ovat Vaasassa kaiken aikaa kasvussa.  Vaasaa pitäisi kehittää ja huolehtia yhteisesti Vaasan ja vaasanseudun kehityksen etenemisestä, niin tämän alueen päättäjäjoukot kusevat samaan hiilee, kun pitäisi siihen puhaltaa, mutta ei kuitenkaan niin lujaa, että tuhkat ovat naapureiden silmillä.

Kaikkeen yllä olevaan pitää myös lisätä suurten puolueiden omahyväisyys, jolloin pikkuryhmistä ei voi tulla mitään hyviä esityksiä, joten ne torpeiroidaan alas välittömästi. 
Mutta ne keksitään hetken kuluttua uudestaan isojenpoikien toimesta.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1104 on: 05. 01. 2012 09:09 »
Päivän lehdessä (Pohjalainen) kirjoitus Kondis hankkeen etenemisestä on mielenkiintoinen. Minua ihmetyttää kuinka valtuustopäätöksellä ei ole ollut mitään merkitystä virkakoneistossa vaan hanke on onnistuttu torpedoimaan virkamiesten toimettomuudella ilman sanktioita.

Suomalainen virkamieskulttuuri on aina osannut tuon "ei tehdä mitään, niin ei tehdä virkavirheitä" toimintataktiikan. Joku roti se tähänkin pitäisi saada, mutta miten ?

Itse en saa vastauksia kaupungin kaavoitusviraston johtajalta sähköpostiini koska olen erehtynyt heitä arvostelemaan. Lapsellista touhua tuollainen mykkäkoulu isolta mieheltä.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1105 on: 09. 01. 2012 11:11 »
Selailin netissä läpi Suomen kaikkien sanomalehtien internetsivuja löytääkseni sanomalehden, joka ei uutislinjansa valinnassa muistuta Alibia. Suomen suurimmat mediat ovat ryhtyneet Alibiksi ja unohtaneet kansan sivistystyönsä. Lueskelin myös kiinnostavia juttuja. Vuonna 2009 Liperin kunnallispolitiikka oli kuin gallialaisessa kylässä. Sittemmin yhteenotto päättyi siihen, että liikaa innostunut Perussuomalainen Kauko Huohvanainen erotettiin luottamusmiestehtävistä puolueen toimesta.

Mitenkähän lienee, jos vaasalainen kunnanvaltuutettu haluaisi vastaavia tietoja.

Lainaus:

Lehdistötiedote ( julkaisupäivä 4.12.2009 )


Virkamies hyökkäsi totuutta etsiviä perussuomalaisia vastaan

Sanomalehti Karjalaisessa 2.12.2009 julkaistun jutun mukaan liperiläinen perussuomalaistenkunnanvaltuutettu on uhkaillut Liperin kunnan virkamiestä. Lehden mukaan virkamies on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Liperin perussuomalainen valtuustoryhmä pyysi kirjallisesti budjettiesitystään varten muun
muassa kunnankamreerilta tietoja kunnan rahan käytöstä. Ensin ryhmän annettiin ymmärtää,etteivät he tule saamaan haluamiaan tietoja. Kun perussuomalainen valtuustoryhmä vetosi kunnallislakiin, luvattiin lopulta tiedot antaa, mutta vielä tänäkään päivänä kyseisiä tietoja ei ole saatu.

Halutut tiedot pitivät sisällään henkilöstön palkkatietoja. Kunnan menoista yli 80 % syntyy
niistä. Liperin perussuomalaiset ovat jo aiemmin valtuustossa jättäneet henkilöstön
lomautusesityksen, jossa lomautusten pääpainotus kohdentuu korkeapalkkaisiin kunnan
virkamiehiin.

Lisäksi Liperin kunnan hallintosäännön 38 § ensimmäisen kohdan mukaisesti:

38 § Esimiehen ratkaisuvalta henkilöstöasioissa: Kunnanjohtaja, osastopäälliköt, tulosalueen
ja tulosyksikön esimies päättävät välittömiä alaisiaan koskevat seuraavat henkilöstöasiat:

1. päättävät palkkauksen henkilökohtaisen lisän vuosisidonnaisesta osasta.

Tästä johtuen halusimme myös nähdä eriteltynä henkilökohtaiset palkanlisät katsoaksemme, jakavatko kuntamme virkamiehet palkanlisiä keskenään.

Vastavetona kunnan virkamies teki perussuomalaisten valtuutetusta rikosilmoituksen uhkailusta.Asiasta on jätetty tutkintapyyntö, mikä varmistetaan joensuun poliisista. ”Ei rikosilmoitusta,kuten Karjalaisen julkaisemassa jutussa oli mainittu”, valtuutettu toteaa oltuaan itse yhteydessä poliisiin.

Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Kauko Huohvanainen kiistää väitetyn uhkailun.
Huohvanaisen kokee, että häntä yritetään hiljentää tällä tavoin, koska hän on
aiemminkin ottanut voimakkaasti kantaa eri asioihin.

Näin ollen meille allekirjoittaneille herää ajatus, onko kunnassamme tosissaan jotain salattavaa virkamiesten rahojen käytössä, koska meille ei ole annettu tietoja, jotka olisimme tarvinneet budjettiesitystämme varten. Tietojen puuttumisen vuoksi valtuusto teki muun muassa sellaisen päätöksen, jolla lakkautettiin perusteettomasti kaksi toimivaa kyläkoulua.

Me perussuomalaisina haluaisimme tehdä tutkimuksiamme ja johtopäätöksiä esityksiämme varten, kaikessa rauhassa oman ryhmämme keskuudessa, häiritsemättä turhaan virkamiehiä, mutta tähän meille ei anneta mahdollisuutta.

Liperin perussuomalaisten kunnanvaltuutettu, Puutohtori Kauko Huohvanainen on tunnettu
henkilö koko Pohjois-Karjalassa vaarallisen työnsä ja värikkään kielenkäyttönsä ansiosta.
Perusteettoman tutkintapyynnön vuoksi Huohvanainen harkitsee asiaan liittyviä virkamiehiä vastaa kunnianloukkaus-syytettä.


TIEDOTE ON JULKAISUVAPAA

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1106 on: 10. 01. 2012 14:02 »

Mielenkiintoinen asetelma nimenomaan Virkamiesmoraaliin viitaten
lienee myös sekin seikka, että esim. johtajasopimuksilla perustellen

Vaasan Hallinnolla on kuitenkin ollut hyvinkin huoletonta ja priorisointivapaata
maksella jopa erotetuille Johtajilleen veronmaksajien laittomasta kuppauksesta huolimatta
kymmenien tuhansien korvauksia, ansiottomista suurista palkkioista ja palkankorotuksista
puhumattakaan

Toisaalta kyseisellä "inhimillisellä" hallinnolla ei ole resurseja järjestää kuntalaissopimustensa
puitteissa edes palveluunsa liittyvää sopimustenmukaista Koiratarhaa

mahdollisista paikan osoituksista puhumattakaan

Kysehän ei ole enää edes Priorisoinnista, hinnasta, tuottavuudesta

Vaan lähinnä "Saunakaverien" selänpesusta Johtajanaan Epäjumala

Nimeltä Raija Kujanpää, kokoomukselaisine äänestäjä joukkoineen

joitain samangenren tonttiasukkaista puhumattakaan

Eli näin meitä iloisesti kuntalaiset:   SUMUTETAAN

Uskokoon ken haluaa
.


toisen luokan kansalainen

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1107 on: 11. 05. 2012 11:11 »
Helsingissä  vähän raapaistu pintaa. Olisiko sielläkin yksittäinen virkamies ryhtynyt liian ahneeksi ja  työkaveri käräyttänyt?

Helsingin kaupungin rakennushankkeista vastaavassa yksikössä tutkitaan mittavaa korruptioepäilyä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/poliisi-tutkii-torkeaa-lahjontaa-helsingin-rakennushankkeissa/art-1288468422199.html?pos=navnow

Offline Tikka Masala

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 58
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1108 on: 11. 05. 2012 11:11 »
Ei kukaan edes epäile ettekö myös Vaasassa osattaisi.  On vain ajan kysymys ,koska kupla puhkeaa.  Sitä voidaan tietysti aina edistää.  Tämän kannattaa lukea mutta myös kommentit:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118287-selitys-suomen-haviolle-hyvat-veljet-kaavoitus

Offline Sundin Ukko

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 81
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1109 on: 15. 05. 2012 08:08 »
Kaupungin omistaman yhtiön Pikipruukin toiminta herättää närää joissakin Vaasan kaupunginvaltuutetuissa. Pikipruukin hallituksen puheenjohtajaa Ilkka Raatikaista (kok.) epäillään jääviydestä, kun Raatikaisen yritys voitti yhtiön tarjouskilpailun.
Pikipruukin toimitusjohtaja Birgit Mäkinen kiistää epäilyt. Lakia on noudatett

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/pikipruukin-jaaviysepailyt-narastavat-1.1195041?localLinksEnabled=falseu.

Offline Tikka Masala

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 58
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1110 on: 15. 05. 2012 08:08 »
Missään ei koskaan ole ollut niin, että jos yhteisön puheenjohtajan firmalta tilataan maksullinen palvelu, että siitä ei olisi  mukana astan makua.  Mutta ehkä tämä on ensimmäinen kerta.

Pohjalaisen mukaan Pikipruukkin hallitus on evännyt omistajaltaan eli Vaasan kaupungilta tilinpäätösmuistion.
Siinä on siis jotain sellaista, mitä ei haluta näyttää ja tulevan julki.  Se on näytettävä myös veronmaksajille.

toisen luokan kansalainen

 • Guest
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1111 on: 15. 05. 2012 09:09 »
Pikipruukin toimitusjohtaja Birgit Mäkinen kiistää epäilyt. Lakia on noudatett

Pikipruukin toimitusjohtajalla on tuskin muuta mahdollisuutta kuin vakuutella, että pojat - kuka poika sillä kulloinkin on puikoissa - ovat toimineet oikein , rehellisesti ja lakien mukaan. Haiseepa touhu kansalaisten nenässä miten oksettavalta tahansa. Pikipruukin lehden käyttö vaalimainoksena on myös hyvin muistissa ym.

Pikipruukista voi varmuudella sanoa, että suuret rahat liikkuvat, omat ja vieraat hämärämiehet kärkkyvät apajilla, vuokrat ja hoitokulut ovat korkeat ja asukkaat haaveleivat lottovoitosta, että pääsisivät asumaan omakoti- tai edes osaketalossa.

Offline Sundin Ukko

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 81
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1112 on: 15. 05. 2012 10:10 »
Virkamiesmoraalista kirjoittamisen ongelma on todistamisen taakka jos kirjoitus vedetään rosikseen. 

Millä Sinä todistat esimerkiksi ukkojen jauhaman väitteen, että eräät korkea-arvoiset ja hyvin palkatut Vaasan kaupungin virkamiehet asuvat yhteiskunnan tukemissa vuokra-asunnoissa ja maksavat siis alempaa vuokraa kuin tavalliset palkansaajat.

Ja kuinka moni lähtee asiaa ajamaan jos vaikka pitäisi paikkansa.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1113 on: 15. 05. 2012 14:02 »
Ylläpito sai nimimerkki "Vanha Pieru" ltä seuraavansisältöisen viestin tänään klo.15.38

Toivon tilaa seuraavalle:

Ongelma ei ole virkamiesten asuminen halvemmalla kuin muut palkansaajat, vaan ns. yhteiskunnallisilta rakentajilta alihintaaan osteut pää- tai kakkosasunnot, joiden jäljille on lähes mahdoton päästä.

Vanha Pieru
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1114 on: 16. 05. 2012 04:04 »
Pikipruukin hallitus valitaan vuosittain yhtiökokouksessa. Pikipruukin hallituksessa istuvat kaksi asukkaiden valitsemaa edustajaa ja heidän varajäsenensä ja viisi Vaasan kaupunginhallituksen valitsemaa edustajaa ja heidän varajäsenensä.

Asukkaiden vuodelle 2012 valitsemat edustajat Pikipruukin hallituksessa ovat:

Varsinainen jäsen           Varajäsen
Ritva-Hillevi Halme          Erika Airaksinen
Esa Valtonen                  Juha Tuomikoski

Vaasan kaupunginhallituksen vuodelle 2012 valitsemat edustajat Pikipruukin hallituksessa ovat:

Varsinainen jäsen                     Varajäsen
Ilkka Raatikainen, pj.                 Marko Heinonen
Oili Airaksinen-Rajala, vpj.          Helinä Jyrkiäinen
Pirjo Hokkanen                          Matti Heikkilä
Tapio Osala                              Kullervo Ketolainen
Roy Syring                               Maria Storgård

Vaasan kaupunginhallitus ja Pikipruukin asukkaat ovat asemassa päättää Pikipruukin hallituksessa istuvat jäsenet. Jos Pikipruukin hallituksen toiminnassa on moitittavaa niin hallituksen valitsijat voivat valita uusista ehdokkaista hallitukseen toiset henkilöt. Pikipruukin toimitusjohtajan valitsee Pikipruukin hallitus. Toimitusjohtajan hallituksen toimia puoltavat lausunnot ovat näin ollen ymmärrettäviä.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1115 on: 28. 08. 2012 07:07 »
Kun kaupungin virkamies sanoo jatkavansa 68-vuotiaaksi, hän on jo niin dementoitunut että ei ymmärrä vievänsä työpaikan nuorelta ihmiseltä.

Pohjalainen
http://bit.ly/PmFAhW
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1116 on: 28. 08. 2012 08:08 »
Turun kaupunki on salannut kaupunginhallituksen päätöksiä laittomasti, kertoo Turun Sanomat. Lehden mukaan kuuden viimeksi kuluneen vuoden aikana Turussa on salattu yli sata kaupunginhallituksen päätöstä.

Olisi mukava tietää mitä muuta Vaasassa on  salattu kuin ns. mamujen todelliset kustannukset.

http://bit.ly/OGgNlF
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1117 on: 15. 10. 2012 18:06 »
<a href="http://www.youtube.com/v/uGTiQPrFQo0&amp;feature=player_detailpage" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/uGTiQPrFQo0&amp;feature=player_detailpage</a>


Vaasan tarkastuskautakunta (tarla) on Heimo Hokkasen aikana ottanut kipakastikin kantaa mm. kaupungin hallintoon .

Hokkasen mukaan kaupungin johtamiskulttuuri ja sisäisen valvonnan menetelmät eivät aina kohtaa toisiaan. Hokkanen korostaa, että pelkkien ohjeiden laadinta ei riitä, vaan on myös seurattava, että niitä noudatetaan. Tässä tapahtuu lipsumista.

-Sisäiseen valvontaa ja johtamiskulttuuriin kuuluu, ettei pelkästään kerrota, miten pitäisi tehdä, vaan myös seurataan, onko niin tehty, Hokkanen sanoo.

Kari Lajunen kyseli Hokkaselta lisää tarkastuslautakunnasta.[/flash[/center]

Vaasan tarkastuskautakunta (tarla) on Heimo Hokkasen aikan ottanut kipakastikin kantaa mm. kaupungin hallintoon .

Hokkasen mukaan kaupungin johtamiskulttuuri ja sisäisen valvonnan menetelmät eivät aina kohtaa toisiaan. Hokkanen korostaa, että pelkkien ohjeiden laadinta ei riitä, vaan on myös seurattava, että niitä noudatetaan. Tässä tapahtuu lipsumista.

-Sisäiseen valvontaa ja johtamiskulttuuriin kuuluu, ettei pelkästään kerrota, miten pitäisi tehdä, vaan myös seurataan, onko niin tehty, Hokkanen sanoo.

Kari Lajunen kyseli Hokkaselta lisää tarkastuslautakunnasta.
« Last Edit: 15. 10. 2012 18:06 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1118 on: 30. 12. 2012 09:09 »
Jos tässä arkkitehti Anna-Maija Salon kolumnissa esitetyt asiat pitävät paikkansa, niin kuin on syytä olettaa, on kysymys erittäin raskauttavasta virkavirheestä:

Kolumni 30.12.2012

Vaasassa säästetään ihmisten hengen ja turvallisuuden kustannuksella. Minä tein 2008-2009 Sepänkyläntie 14-16 arkkitehtisuunnitelmia. Sain turvallisuusohjeet palotarkastaja Thomas Nyqvistiltä. Vaasan talotoimi liikelaitoksen rakennuttajainsinööri Risto Päivike antoi minulle ankarat nuhteet, kun en vastustanut Nyqvistin antamia ohjeita. Turvallisuusjärjestelyt maksavat. Se raha on poissa talotoimen tulospalkkioista, kirjoittaa arkkitehti Anna-Maija Salo

Vaaransiko Päivike kouluturvallisuutta
virkamies poisti hätäpoistumistien

Viittaan Bert Lundströmin mielenkiintoiseen kirjoitukseen Pohjalaisessa 21.12.12 ja totean, että Vaasassa järjestelmä ei estä ahdistuneen ihmisen purkautumista. Ei ainakaan kaikissa opetusrakennuksissa.

Tosin pelastuslaitos ja tarkastajat, mm. Thomas Nyqvist, vaativat saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin hätäpoistumisteitä, jotka vaikeuttavat ison draaman rakentamista. Jos esimerkiksi pitäisi päästä ampumaan mahdollisimman monta opiskelijaa ja opettajaa, saattaisi moni päästä livahtamaa tähtäyksen ulkopuolelle, jos noudatetaan pelastuslaitoksen ohjeita. Mainitsen pari esimerkkiä: Sepänkyläntie 14-16, Amis, nykyisin nimellä Vaasan ammattiopisto ja Vaasan aikuiskoulutuskeskus sekä ent. Kauppis, nykyisin nimeltään Hansa.

Kauhajoen koulusurmassa 23.9.2008 ammuttiin 11 ihmistä.

Minä tein 2008-2009 Sepänkyläntie 14-16 arkkitehtisuunnitelmia. Sain turvallisuusohjeet palotarkastaja Thomas Nyqvistiltä. Vaasan talotoimi liikelaitoksen rakennuttajainsinööri Risto Päivike antoi minulle ankarat nuhteet, kun en vastustanut Nyqvistin antamia ohjeita. Turvallisuusjärjestelyt maksavat. Se raha on poissa talotoimen tulospalkkioista.

Nuhteita kuunteli suunnittelukokouksessa rehtori Timo Kantokari ja arvovaltainen kaarti ammattiopiston ja aikuiskoukutuskeskuksen johtavia opettajia. Yksikään herroista ei tajunnut, että asia koski myös heidän omaa turvallisuuttaan. Kukaan ei noussut puolustamaan minua siitä, että noudatin pelastuslaitoksen antamia ohjeita, joita minun pääsuunnittelijana piti lain mukaan noudattaa. Nyqvistin ohjeet sivuutettiin Päivikkeen määräyksestä arvovaltaisten herrojen myötävaikutuksella.

Todettakoon, että rakennuslupa saatiin kuitenkin vasta, kun piirustukset oli korjattu Nyqvistin ohjeiden mukaisiksi. Minulle aiheutui moninkertaista turhaa työtä, jota talotoimi ei ole vieläkään maksanut. Ihmetteli sitäkin, ettei talotoimen ainoa arkkitehti, kollegani Timo Viitala ollut koskaan vaivautunut tapaamaan Thomas Nyqvistiä, joka on turvallisuusalan korkealuokkainen ammattilainen.

Ent. kauppiksen muutostöiden rakennuslupapiirustuksissa vuonna 1999 oli pelastuslaitoksen ohjeen mukaan hätäpoistumistie mediaopetustiloista. Päivike poisti tämän hätäpoistumistien urakkatarjouspyynnöstä. Se on vielä tänä päivänä toteuttamatta.

Kauhajoella yksi ainut hätäpoistumistie luokasta olisi saattanut pelastaa opettajan ja monta nuorta opiskelijaa elämälle.

Mikä mahtaa oppilaitosten todellinen turvallisuustilanne Vaasassa olla? Kenen on vastuu? Tarttisko jotakin tehdä?

Anna-Maija Salo

arkkitehti

Vaasa
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Virkamiesmoraali
« Reply #1119 on: 30. 12. 2012 12:12 »
Eikä kysymyksen tarvi olla edes kuin palotilanteesta. Uusiin omakotitaloihin vaaditaan yläkerrasta hätäpoistumistiet, niin johan on kumma, että virkamies poistelee piirustuksista elintärkeitä asioita. Yksityisellä tai yritysten rakennuskohteissa tälläinen ei tulisi ikinä kysymykseen.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist