Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 557428 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

VSAHKI

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #400 on: 15. 10. 2007 21:09 »
Vastuutonta toimintaa valtuuston enemmistöltä. Aiemmin oli haaveena paluumuuttaa vaasaan, mutta kun asioita hoidetaan ja yhteisiä varoja käytetään näin huolimattomasti (RG-line ja asuntomessut) taitaa paluumuutto, jos se joskus alueelle toteutuu, suuntautua mielummin kyrönmaan puolelle. Jopa täällä Helsingissä asioita hoidellaan rehellisemmin ja suoraselkäisemmin.

Offline vehkis

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #401 on: 15. 10. 2007 21:09 »
Heips. Kyllä harmittaa tämä niukka äänestystappio. Mielestäni on aivan tajutonta, että valtuuston enemmistö lähtee sitoutumaan 12 vuoden lisätukeen RG-linelle juuri nyt kun kilpailukierros on avattu Merenkurkun liikenteen jatkosta! Jos tässä ei vääristetä kilpailun mahdollisuutta, niin missä sitten? Tähän saakka olen ymmärtänyt, että tarjouskilpailujen aikaa pidetään "pyhänä" eikä ketään potentiaalista kilpailijaa saa asettaa toista parempaan asemaan. Jos tällainen päätös voi olla laillinen ja EU-säännösten mukainen, olen oppinut paljon lisää.

Marjatta Vehkaoja

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #402 on: 15. 10. 2007 21:09 »
Euroopan komissio
Kilpailun pääosasto
State Aid Greffe
Rue de la Loi/Wetstraat 200
B-1049 Bruxelles/Brussel

Kirjettä peliin :-)
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #403 on: 15. 10. 2007 22:10 »
Merkillistä touhua on, täytyy sanoa. RKP:ssä joku henkinen yhteys Ruotsiin ja pelko jäädä suomenkielisten piirittämiksi tuntui ohjaavan heidän päätöstään siinä vaiheessa kun äänestysnapille sormea vietiin. Silloin ei siinä järki pure kun tunteet on pelissä. Puheidensa mukaan rkp:ssä äänesti vain (meri)kapteenska Anna-Lena Ahlnäs vastaan Kouhia.

No, elämä jatkuu ja kokoomuksen/Kouhin tukipaketti voitti ensimmäisen erän. Hattua nostan niille suoraselkäiselle kokoomuslaisille, jotka uskalsivat olla eri mieltä. (pari heistä osoittautui tämän foorumin innokkaiksi lukijoiksi! Kertoivat minulle!)

Itse en vielä ole päättänyt mitä seuraavaksi teen. Katsotaan.

pitää muista anaikin se, että virallisen valmistelutekstin mukaan Finnvera myöntää korotonta pääomalainaa 1,4M€ RG Linelle. Jos se sitä ei tee niin, silloinhan meidän päätöksemme on tapahtunut väärän tiedon vallitessa. Se. joka tällaista tietoa on syöttänyt joutunee siitä jollain foorumilla vastamaan? Aloitetaanpa pohtiminen tuosta.

Nyt pitää mennä haukkaamaan jotain. Vatsassa kurnii. Jäi tänään ruokailut väliin. Oli vähän kiireinen päivä ja tulipa laiminlyötyä varsinainen työ pahemman kerran. Toivon ymmärrystä työnantajalta, teen ylitöitä sitten joskus. Joskus se harrastus vie mennessään. Sorry.

(Muuten  me kaikki vihreät jätämme eriävän mielipiteen, se julkaistaan sitten aikanaan täällä: ehkäpä jopa laadimme yhteisen muiden kanssa? Eriävällä mielipiteellä on sekin merkitys, että jos oikein huonosti kävisi, niin pesemme itsemme sillä henkilökohtaisesta taloudellisesta ja juridisesta vastuusta. Muiden hölmöilystä emme sentään halua maksumiehiksi joutua.)

tsailor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #404 on: 15. 10. 2007 22:10 »
Mielestäni on aivan tajutonta, että valtuuston enemmistö lähtee sitoutumaan 12 vuoden lisätukeen RG-linelle juuri nyt kun kilpailukierros on avattu Merenkurkun liikenteen jatkosta! Jos tässä ei vääristetä kilpailun mahdollisuutta, niin missä sitten? Tähän saakka olen ymmärtänyt, että tarjouskilpailujen aikaa pidetään "pyhänä" eikä ketään potentiaalista kilpailijaa saa asettaa toista parempaan asemaan. Jos tällainen päätös voi olla laillinen ja EU-säännösten mukainen, olen oppinut paljon lisää.

Marjatta Vehkaoja


Niimpä. Miten asia etenee, jos lähiaikoina mahdollinen uusi yrittäjä haluaa aloittaa Merenkurkun liikenteen? Tämä ei todellakaan ole mahdoton asia. Voi olla täyttä totta melko piankin. Valtuuston tämäniltainen päätös ei voi parhaalla tahdollakaan olla oikein.

28011955

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #405 on: 15. 10. 2007 22:10 »
Oikein odotin, että Akj. Lonka nyt sanoo sen....SUOMESSA ON LIIKAA..........KAUPUNGINJOHTAJIA, mutta ei ei  SATAMIA ?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #406 on: 15. 10. 2007 23:11 »
Mitä ihmeen logiikkaa Kujanpää käyttää? DDR:ssä valmistettu 30 vuotias laiva helpompi myydä kuin 11% Kotipizzan osakkeita!!!!!??????
Siinä ensiksi salatussa paperissa, joka vaatimusestani julkistettiin, väitettiin mm. , että alus on vuonna 1983 valmistettu Saksassa. Oliko sellaista maat silloin?

Eräs aktiivikansalainen oli omalla kustannuksellaan tilannut virallisen luottokelpoisuus/riskianalyysin RG Linestä ja antoi sen minulle. Se oli tietysti järkyttävää luettavaan luotonantajan (Vaasan veronmaksajien) kannalta.

Valtuutettu Raija Kujanpää (kok.) sanoi jotain siihen malliin, että turha tuommoisia on valtuutetuille näyttää ja että kaikkihan sen tietävät että firma on konkurssikypsä (tms.). On vain luettava esityslistat ja luotettava niihin...

Tämän asian valmistelu, oli asian vakavuuteen ja kalleuteen nähden, täysin ruokotonta. Palaan vielä tuonnempana yksityiskohtiin.

Olisittepa muuten nähneet sen RG INfo-tilaisuuden iltapäivällä! Olipa show. Kaoottinen tilaisuus, jossa ääntä käytettiin reippaasti. Ei puheenjohtajaa, kysymyksiä, vastauksia sateli siltä täältä.

Tässä jupakassa todella olisi värikkäälle näytelmälle aineksia! (Jos joku alkaa kirjoittaa, niin tulen mielelläni konsultoimaan..)

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #407 on: 15. 10. 2007 23:11 »
Kiitokset suoraryhtisille valtuutetuille, teitte hyvää työtä! Argumenttinne olivat selkeät
ja perustellut niin että sen tavallinen kuntalainen ymmärsi mistä oli kyse. Jos olisi kaksi valtuutettua tarkistanut vielä kantansa olisi RG:n vastainen rintama voittanut. Oikeastaan tulos yllätti minut, pidin rintamajakoa suurempana.

Oli suorastaan poliittinen itsemurha asettua tukemaan konkurssikypsää yritystä jonka tulevaisuuden visiot ovat kadonneet. Sitä en ihmettele, että Kouhi on saanut pankista potkut
ja Teräksen ajanut konkurssiin. Täytyy olla melkoinen pankinjohtaja joka antaa korotonta lainaa
ilman takaisinmaksusuunnitelmaa!!!!! Taidanpa lähteä pankinjohtajaa puhuttelemaan. Noilla ehdoilla saan minäkin humpuukiin lainaa.
Jos siellä on 15000 rekkaa rannalla ja kysyntää on, niin kyllä liikemiehet keksii  laivan äkkiä jolla ne rekat kuljetetaan ylitse.

En ole Rg-linea tarvinnut ja eipä taida tarvita. Mitä minä siellä Holmsundissa teen? On kallista mennä taksilla Uumajaan. Että se siitä, teen muita hommia.

Kun turhemmistakin asioista tehdään valitus hallinto-oikeuteen, niin miksi ei tästä? Tässä on kuukausi aikaa tehdä valitus. Tämä on sellainen kysymys, että ei Rabbelle voi kaataa rahaa ennenkuin valitus ja päätös on saanut lainvoiman. Ja pyytää hallinto-oikeudelta toimenpide kiellon siksi aikaa
kun valitusta käsitellään.
 
Verrataan Suvilahden asuntomessu valitukseen. Luin silloin valituksen ja järkeni sanoi, ei mene läpi, argumentit liian heikot. Tässä on paljon vahvemmat argumentit eli valituksella on läpimenomahdollisuus.

Tällä palstalla kirjoitti viisaita naisia joilta sai hyvää ottaa osviittaa. Kysytään vaikka heiltä. Kukas muu asioista selvää ottaa kuin naiset.

Tässä on vaalit tulossa, tällä kertaa vähemmistöön jääneitten ei tarvitse äänestäjiensä edessä
häpeillä. Monet turvasi valtuustossa jatkopaikan ja enemmistössä olevista monet  teki poliittisen itsemurhan. Katsotaan. Lopullinen päätös tehdään vaaleissa.

Pentti Suksi

Moderaattori

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #408 on: 16. 10. 2007 05:05 »

Palaute: Epäilijä

Eilisessä valtuuston kokouksessa oli paljon tunnetta.  Rabbe Grönblo nimettiin samassa kokouksessa kotiseuturakkautta täynnä olevaksi kaupungin pelastajaksi ja lähes rikolliseksi. 

Mieleen nousi taannoinen ABB:n pääjohtaja Persy Barnevik, josta ABB:n tiedotusosasto teki lähes Jumalan. Lopulta paljastui että kysymyksessä oli ahne paskiainen. Ruotsin yksi merkittävimmistä talousjohtajista , Jan Carlzon,  on sanonut, että Percy Barnevik on 1940-luvulla syntyneen sukupolven suurin yritysjohtaja Ruotsissa.

Apl. kj Heikki Lonka Vaasasta on sanonut, että Rabbe Grönblomin toimia Vaasassa ohjaa kotiseuturakkaus.  Tulevaisuus näyttää  miten on.

Henkilökohtaisesti minua askarruttaa monikin asia mutta tässä pari:

Kuinka voi olla että yritys voi kasvattaa rekkojen kuljetusta ja parantaa taloutta jos nykyisetkään rekat eivät tahdo mahtua alukseen.

Ja mitä merkitsi Oiva Lehtosen höpinä Börge Lassfolkin huvialuksesta, jota rakennetaan Egyptissa

Moderaattori

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #409 on: 16. 10. 2007 06:06 »

Palaute:  Ei jummarra

Onko nyt käynyt niin että Vaasan kaupunki on sitonut itsensä vuosiksi RG-Lineen ja estää näin kilpailun ja kaikki uudet ideat?  Tämähän on törkeätä ja vaarantaa kaupungin kehityksen.  Lukekaa tarkkaan Kari Kaakisen juttu ”Aina löytyy jatkaja rahtiliikenteelle Merenkurkussa” tämänpäivän Pohjalaisesta.

Jutussa Pohjanmaa ulkomaan- ja sopimusliikenteen kuljetusyrittäjien puheenjohtaja Alf Norrgård sanoo mm. näin: ”Vaasan kaupungin tukipäätökset nyt tai tulevaisuudessa eivät rahtiliikenteeseen vaikuta.  Logistiikka hakee aina omat väylänsä.”  Norrgård myös toteaa että RG-Linen rahtiliikenne on osoittautunut kannattavaksi.  Lue juttu.  Se on dynamiittia tässä vaiheessa.

Lisäksi voidaan todeta että suunnitelmat korvaavan matkustajaliikenteen osalta ovat varsin pitkällä.  Hevosmiesten uutistoimiston mukaan korvaavaa matkustajaliiikennettä on suunnittelemassa mm. Mustasaaren vahva mies Lars Gästgivars.  Jos näin on, niin Vaasa menettää myön matkusjajasataman statuksen.

Kannattaa varmaan seurata jos vaikka Mustasaaren kunnan esityslistoille ilmstyisi jotain sataman rakentamiseen viittaavaa.

Ainoa järkevä ratkaisu olisi ollut päästää RG-Line konkurssiin.
« Last Edit: 16. 10. 2007 06:06 by Moderaattori »

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #410 on: 16. 10. 2007 07:07 »
Rahtimaksujen vastaanottajanan RG Line on samassa asemassa kuin kaupan myyjä. Myy toisen tavaraa maksua vastaan. Maksut pitää tilittää päämiehelle.

Mitä tapahtuu jos kaupan myyjä ei tilitäkään maksuja kauppiaalle vaan käärii ne omaan taskuun? Rikosnimikkeenä on silloin todennäköisesti kavallus. Pallo nilkkaan ja vankilaan...

Entä kun RG Line käyttää vastaanottamansa rahat omiin tarkoituksiinsa...

Eikö silloinkin ole kyseessä kavallus?

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #411 on: 16. 10. 2007 07:07 »
Eikö ole merkillistä että muutamat RG-Lineä kannattaneistakin ottivat esille luottamuksen.  Siis äänestivät vaikka eivät liikemiehiin luotakkaan.  Ajatuksena oli ilmeisesti että tässä tilanteessa ovat keinot vähissä.

Nyt tarvitaan joku rohkea poliitikko tai tavallinen kansalainen joka vie asian hallinto-oikeuteen.  RG-Linen dynamiiattiduon julkinen kuva ei ole kovin korkealla kun valtuustossa saakka puhutaan luottamuksesta.

Ja sitä ei millään tavalla paranna kuumana käyvät huhut huvipursista. Jokainen voi tietysti tehdä omaisuudellaan mitä haluaa mutta juuri tässä tilanteessa kansa on kärkäs ideoimaan mistä rahat todella tulevat.

Kansleri
Osalan esitys siitä, että kaupungille olisi annettu mahdollisuus tarvittaessa suorittaa yhtiössä erityistilintarkastus olisi antaa kaupungille mahdollisuuden valvoa yhtiön varojen käyttöä. Näin olisi ehkä voitu seurata sitä, siirretäänkö yhtiön varoja esim. konserniavustuksen muodossa RG-Linesta ulos. Jälleen kerran ollaan valmiita syytämään veronmaksajien rahoja yhdelle yrittäjälle ilman minkäänlaista valvontaa.

Heimo Hokkanen
Hokkanen jätti myös eriävän mielipiteensä, toivottavasti tuli kirjoitettua isoolla kirjaamilla! Rintanen, Mäkynen ja Mäntymaa rohkeita muurinmurtajia.
Ja nyt ryhdytään selvittelemään, että kuka löi laimin perintätoimet. Samoin jatkoa ajatellen täytynee seurata kuinka raha tulee sisälle meiltä saadulla rahalla maksetun velan jälkeen! Odotellaan myös Finnveran päätöstä ja sitä, että kuka valittaa hallinto-oikeuteen!

Marjatta Vehkaoja
Heips. Kyllä harmittaa tämä niukka äänestystappio. Mielestäni on aivan tajutonta, että valtuuston enemmistö lähtee sitoutumaan 12 vuoden lisätukeen RG-linelle juuri nyt kun kilpailukierros on avattu Merenkurkun liikenteen jatkosta! Jos tässä ei vääristetä kilpailun mahdollisuutta, niin missä sitten? Tähän saakka olen ymmärtänyt, että tarjouskilpailujen aikaa pidetään "pyhänä" eikä ketään potentiaalista kilpailijaa saa asettaa toista parempaan asemaan. Jos tällainen päätös voi olla laillinen ja EU-säännösten mukainen, olen oppinut paljon lisää.
« Last Edit: 16. 10. 2007 07:07 by Gogolin Hattu »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #412 on: 16. 10. 2007 08:08 »
Kaupungin tukiehdoissa on tällainen kohta:

"Rahoitusjärjestely toteutuu ehdolla, että koko rahoituspaketista on päätökset ja Ab R.Grönblom International Ltd:n kyvystä maksaa konserniavustussaatava on saatu varmistus."


Rahoituspakettiin taas sisältyy kohta:
Finnvera: 1 400 000 € vakuudeton 0-korko pääomalaina

Ilman puliveivausta tuo kohta tuntuu mahdottomalta yhdistää, sillä Finnvera on julkisuudessa kertonut, ettei se korotonta riskrahoitusta voi antaa.

Kun tietää mitkä voimat kulisseiissa jyllää, niin en ihmettelisi vaikka kaupunginhallitus tuosta lipsuisi kirkkain silmin.

Offline rekkakuski

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 2
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #413 on: 16. 10. 2007 08:08 »
voi poijat ja tytöt minkä teitte. Onko huonomaineisempaa yrittäjää kuin Rabbe yrittäijen keskuudessa, laskujaan ei maksa. olisi ollut aika päästä täältä yli rehellisellä kyydillä.taidan vaihtaa kotimaan linjalle kun ottaa niin päähän.

Janne

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #414 on: 16. 10. 2007 09:09 »
Ehkä Vaasa halusi päihittää Heinolan?

http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1445318
Quote
Sipelle koroton velka!

 Suositun Apulanta-yhtyeen rumpalin Sipe Santapukin tonttikaupasta koituu Heinolan kaupungille joka vuosi tuhansien eurojen korkomenetykset.

Kaupunki saa tappiota kauppakirjan ehtojen vuoksi. Sipe maksoi 140000 euron rantatontista vain 40000 euroa, ja loppusummalle kaupunginhallitus järjesti korotonta maksuaikaa kesään 2010 saakka.

- Kauppa tehtiin elinkeinopoliittisen perustein. Korottomuus oli yksi kaupan ehdoista, muistelee kaupan syntyä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Pantsari (kok).

Hän hyväksyy arvion, jonka mukaan Heinolan kaupunki kärsii nykyisillä lainankoroilla noin 5000 euron menetyksen vuosittain. Sipe saa edullisilla kauppaehdoilla jopa 15000-20000 euron edun kotikaupungiltaan.

Santapukin oma esitys olisi ollut hänelle vielä edullisempi. Sipe esitti, että hän olisi maksanut vain 7000 euroa vuosittain vuoteen 2012 saakka ja vasta sen jälkeen hän olisi maksanut loput.

Santapukin arvotontti sijaitsee Ruotsalaisen rannalla Laajalahdessa. Rantaan rajoittuvia luksustontteja on kaikkiaan kymmenkunta. Ne on varattu varakkaille ostajille, ja peruste on elinkeinopoliittinen.

Kukaan ei ole valitusten vuoksi vielä päässyt rakentamaan taloaan. Sipe on ainoa, joka on tehnyt tonttikaupan Laajalahdesta.

Kauppaehdot hyväksyttiin toukokuussa kaupunginhallituksessa. Asia oli sen verran arkaluonteinen, että se oli b-listalla, jonka päättäjät saivat vasta kokouksessa.


(Tosin Vaasa nauraa Heinolalle kuinka eivät uskalla pelleillä kuin pikkurahoilla.)

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #415 on: 16. 10. 2007 09:09 »
->Välttämättömyyden politiikka on mennyt siinä vaiheessa pitkälle, kun ei enää haluta nähdä eikä uskoa vaihtoehtoja, vaikka niitä olisi, vaikka ne olisivat perusteltuja ja vaikka ne nojaisivat niinkin yleismaailmalliseen arvoon kuin oikeudenmukaisuus.

Valtiolliselta tasoltahan meille perustellaan kaikki siten, Sailaksen ajamana, että näin on tehtävä, muuta ei voida. Ollaan pragmaattisia ja realistisia, rationaalisia ennen kaikkea. Vaihtoehtoja esitetään, lähinnä vihreistä ja niin vasemmalta, ettei eduskuntaan mahdu, mutta monesti näistä vaihtoehdoista puuttuu siinä määrin realismia ja pragmaattisuutta, ettei niillä vakuuteta äänestäjiä. Monesti nämä ehdotukset ja niiden argumentaatio myös pohjautuvat suurelle äänestäjäkunnalle vieraaseen arvopohjaan.

Siinä vaiheessa menee kuitenkin yli minun ymmärryskykyni, kun kaupunginvaltuusto syytää vajavaisin tiedoin kuntalaisten rahaa kannattamattomaan toimintaan, varustajalle, jonka konkurssikypsä varustamo on samaisessa toiminnassaan kavaltanut kuntalaisten rahaa ja muutenkin epäluotettavaksi osoittautunut. Tukipäätös on hyvässä lykyssä vielä eu-säädösten vastainen ja varmasti se on kunnan toimialan ja tehtävät kyseenalaistava. Ja kaikki tämä ihan vain siksi, että se on joidenkin yksisilmäisten ja asiaan perehtymättömien mielestä välttämätöntä.

Valtuuston jaa-äänestäjät ei voi edes puolustautua sillä, että heitä johdettiin harhaan, vaikka johdettiinkin, koska asia kävi ilmi. Valmistelu oli puutteellista, puolivillaista ja suorastaan valheellista, siitä pisteet ja kunnia niille joille se kuuluu. Kiitokset myös niille valtuutetuille, jotka olivat asiaan viitsineet velvollisuuksiensa mukaan perehtyä ja pystyivät näitä epäkohtia tuomaan esille. Mutta kuten todettua, valmistelun epäkohdat kävivät valtuustokäsittelyn aikana ilmi, eivätkä ne oikeuta mitään, eivät sitä typeryyttä jota nyt äänestyksessä nähtiin.
« Last Edit: 16. 10. 2007 09:09 by lammaspaimen »
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

tsailor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #416 on: 16. 10. 2007 09:09 »
Tämä saattaa tuntua kaukaa haetulta, mutta seuraukset päätöksestä voivat olla kokonaisuutta ajatellen laajempia kuin osaamme edes kuvitella.

Tämänkaltaiset tyrmistyttävät päätökset ovat omiaan laskemaan kaupungin työntekijöiden motivaatiotasoa. Miksi pienipalkkainen työntekijä laittaisi itsensä likoon ja antaisi täyden työpanoksensa organisaatiolle, joka syytää rahaa yksittäisen yrittäjän luksuselämän tukemiseen? Kun motivaatio laskee tarpeeksi monelta työntekijältä, tulee laivalinjalaskusta huomaamatta paljon suurempi kuin laskelmiin on kirjoitettu.

Tässä päätöksessä ei ole osattu hahmottaa kokonaisuutta, vaikka strategioista puhuttiinkin muka asiantuntevaan sävyyn. Vertailu lentoliikenteeseen oli kaukaa haettua. Finnair on sentään pörssiyhtiö, jossa tiedottamisvelvollisuus on täysin toista luokkaa kuin RG-linessä.

Mielenkiintoista, että tällaiset päätökset laittavat itse kunkin pohtimaan uudelleen jopa poliittista kantaansa. Kiitos Mäkyselle, Mäntymaalle ja Rintaselle, että edes yritititte tehdä parhaanne. Painopiste poliittisessa kannassani alkaa kuitenkin kummasti siirtymään Vihreiden suuntaan. Osala on tehnyt upeaa työtä asiassa. Myös ProVaasa ansaitsee kiitokset ja myös Marjatta Vehkaoja.

« Last Edit: 16. 10. 2007 10:10 by tsailor »

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #417 on: 16. 10. 2007 10:10 »
Keskustelu käy kiivaana. Niin kuin pitääkin.

Minulla on kysymys viisaammille.
Kuka hyötyy, ja mitä, jos RG-line joutuu konkurssiin?
Mitä seurauksia sillä olisi?

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #418 on: 16. 10. 2007 10:10 »
Nimimerkki Peeveli kirjoitta:
"Rahtimaksujen vastaanottajana RG Line on samassa asemassa kuin kaupan myyjä. Myy toisen tavaraa maksua vastaan. Maksut pitää tilittää päämiehelle.

Mitä tapahtuu jos kaupan myyjä ei tilitäkään maksuja kauppiaalle vaan käärii ne omaan taskuun? Rikosnimikkeenä on silloin todennäköisesti kavallus. Pallo nilkkaan ja vankilaan...

Entä kun RG Line käyttää vastaanottamansa rahat omiin tarkoituksiinsa...

Eikö silloinkin ole kyseessä kavallus?"

Miten on?

Samaa mieltä Peevelin kanssa tuntuvat olevanmyös Osala, Hokkanen ja Lamminmäki.  Jos teko täyttää rikoksen tuntomerkit niin silloin ymmärtääkseni viranomainen voi oma-aloitteisesti puuttua asiaan.

Paikallahan oli myös poliisi, Markku Mäntymää.  Eikö Mäntymaan tehtävänä "ikään kuin rysän päältä yllättäneenä" olisi nyt viedä asiaa eteenpäin.  Muutoinhan Mäntymaata voidaan syyttää virkavelvollisuutensa laiminlyömisestä.
« Last Edit: 16. 10. 2007 10:10 by Gogolin Hattu »

tsailor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #419 on: 16. 10. 2007 10:10 »
Keskustelu käy kiivaana. Niin kuin pitääkin.

Minulla on kysymys viisaammille.
Kuka hyötyy, ja mitä, jos RG-line joutuu konkurssiin?
Mitä seurauksia sillä olisi?

En tiedä olenko viisaampi kuin sinä, mutta kaikissa konkursseissa yleensä käy näin. Rahat siirretään toisiin yhtiöihin. Osakeyhtiö pumpataan tyhjäksi. Kun konkurssia sitten haetaan, jäävät kaikki velkojat nuolemaan näppejään. Jos pikkuisenkin rahaa löytyy, maksetaan ensisijaisesti palkat. Myös takausvastuut katsotaan ja ensisijaiset kiinitysten haltijat saavat ensin omansa pois. Yleensä konkurssiin ajettu yhtiö on kuitenkin jo putsattu rahoista. Usein yhtiön omistajat viettävät luksuselämää ja asuvat upeasti.

Kauan sitten ajoimme lapseni kanssa huomiotaherättävän suuren ja upean talon ohi. Lapsi kysyi:" Äiti kuka tuolla asuu" Vastasin hänelle, että siinä asuu varaton mies.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #420 on: 16. 10. 2007 10:10 »
Keskustelu käy kiivaana. Niin kuin pitääkin.

Minulla on kysymys viisaammille.
Kuka hyötyy, ja mitä, jos RG-line joutuu konkurssiin?
Mitä seurauksia sillä olisi?

En tiedä olenko viisaampi kuin sinä, mutta kaikissa konkursseissa yleensä käy näin. Rahat siirretään toisiin yhtiöihin. Osakeyhtiö pumpataan tyhjäksi. Kun konkurssia sitten haetaan, jäävät kaikki velkojat nuolemaan näppejään. Jos pikkuisenkin rahaa löytyy, maksetaan ensisijaisesti palkat. Myös takausvastuut katsotaan ja ensisijaiset kiinitysten haltijat saavat ensin omansa pois. Yleensä konkurssiin ajettu yhtiö on kuitenkin jo putsattu rahoista. Usein yhtiön omistajat viettävät luksuselämää ja asuvat upeasti.

Kauan sitten ajoimme lapseni kanssa huomiotaherättävän suuren ja upean talon ohi. Lapsi kysyi:" Äiti kuka tuolla asuu" Vastasin hänelle, että siinä asuu varaton mies.
Niin, voihan noinkin joskus käydä.
Mutta tarkoitin kysymykselläni ihan tarkasti ottaen sitä, että kuka hyötyy ja mitä hyötyy, jos RG-line asetaan konkurssiin?
Vai onko silloin vain häviäjiä?


EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #421 on: 16. 10. 2007 10:10 »

Yhteistoimintaa kasvunja elinvoiman puolesta!!!

Minnehän nämäkin rahat on menneet kun ajattelee eilistäkin päätöstä ja mitä merenkurkussa on tapahtunut yleensäkkin.

Lue !!

http://209.85.135.104/search?q=cache:EqNAmtukqSgJ:www.kvarken-mittskandia.nu/files/HHNWOsBE.pdf+laivaliikenteess%C3%A4+vaasa&hl=fi&ct=clnk&cd=37&gl=fi

Offline TriJack

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 22
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #422 on: 16. 10. 2007 10:10 »

Minulla on kysymys viisaammille.
Kuka hyötyy, ja mitä, jos RG-line joutuu konkurssiin?
Mitä seurauksia sillä olisi?


Oikeastaan kysymyksen kuuluisi olla: Mitä seurauksia on KUN RG-line joutuu konkurssiin. Tämä eilinen päätös ei pelasta yhtiötä mitenkään, vaan siirtää ainoastaan konkurssipäivää eteenpäin.

Jos eilistä päätöstä ei oltaisi tehty, olisi konkurssin myötä kaupungille tullut 11% Kotipizzan osakkeista. Rabben olisi pitänyt lunastaa ne kaupungilta käypään hintaan tai sitten kaupunki olisi voinut myydä ne eteenpäin. Tämän lisäksi kaupungille olisi tullut kertaluonteisia tappioita.

Eilinen päätös tosin tarkoittaa sitä, että Rabbe ei enää konkurssin myötä menetä kotipizzan osakkeitaan. Samalla kaupunki ei konkurssin myötä saa helposti realisoitavia osakkeita vaan 30 vuotta vanhan laivanromun. Ja tämäkin vain jos kaupungille riittää mitään Sampo-pankin ja Finnveran otettua kakusta omansa.

Joka tapauksessa konkurssin myötä tuettu RG-Line poistuu merenkurkun liikenteen kilpailua vääristämästä. Yhteyttä alkaa tarjota jokin muu yritys, joka erikoistuu nimenomaan rahtiliikenteeseen. Vaikka kokouksessa muuta yritettiinkin vakuuttaa, lyhin reitti Ruotsiin kulkee Vaasan kautta ja se on vahva kilpailuetu verrattuna esimerkiksi Kokkolan tai Kaskisten satamiin.

Kukaan valtuutettu ei ehkä huomannut, että eilen ei pelastettu RG-Lineä vaan nimenomaan Rabben viime vuonna antamat omat henkilökohtaiset vakuudet.

tsailor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #423 on: 16. 10. 2007 10:10 »

Niin, voihan noinkin joskus käydä.
Mutta tarkoitin kysymykselläni ihan tarkasti ottaen sitä, että kuka hyötyy ja mitä hyötyy, jos RG-line asetaan konkurssiin?
Vai onko silloin vain häviäjiä?


Quote

Vaasalainen veronmaksaja on satavarma häviäjä. Yleisen konkurssilogiikan mukaan löytyy usein myös voittaja. Jos Rg-Line siirtää varojaan muihin yhtiöihin on aivan selvää, että voittaja olisi omistaja itse. Näin on monissa konkursseissa päässyt käymään. Sen takia varattomat miehet ja naiset asuvat upeissa luksuskodeissaan. Kodit ovat tietenkin jonkun muun nimissä, puolison tai salarakkaan tai kummilapsen..

Tämä on tätä yleistä ja paljon käytettyä konkurssimenettelyä. Sen takia veronmaksajien velvollisuus olisi seurata tukieurojensa käyttöä ja valvottava, ettei niitä ainakaan siirrellä muihin yhtiöihin.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #424 on: 16. 10. 2007 10:10 »

Minulla on kysymys viisaammille.
Kuka hyötyy, ja mitä, jos RG-line joutuu konkurssiin?
Mitä seurauksia sillä olisi?


Oikeastaan kysymyksen kuuluisi ...
Kiitos TriJack vastauksesta.
Nythän tilanne voikin sitten kääntyä niin, että valtuutetut voivat joutua taloudelliseen vastuuseen tilanteesta. Vai voiko? En ole tarkoin perillä siihen liittyvästä lainsäädännöstä.


Niin, voihan noinkin joskus käydä.
Mutta tarkoitin kysymykselläni ihan tarkasti ottaen sitä, että kuka hyötyy ja mitä hyötyy, jos RG-line asetaan konkurssiin?
Vai onko silloin vain häviäjiä?


Quote

Vaasalainen veronmaksaja on satavarma häviäjä. Yleisen konkurssilogiikan mukaan löytyy usein myös voittaja. Jos Rg-Line siirtää varojaan muihin yhtiöihin on aivan selvää, että voittaja olisi omistaja itse. Näin on monissa konkursseissa päässyt käymään. Sen takia varattomat miehet ja naiset asuvat upeissa luksuskodeissaan. Kodit ovat tietenkin jonkun muun nimissä, puolison tai salarakkaan tai kummilapsen..

Tämä on tätä yleistä ja paljon käytettyä konkurssimenettelyä. Sen takia veronmaksajien velvollisuus olisi seurata tukieurojensa käyttöä ja valvottava, ettei niitä ainakaan siirrellä muihin yhtiöihin.
Vastauksesi oli hieman yleisluontoinen, ja siinä oli paljon pelkkää arvailua tulevasta.
Jos noin kävisi, niin uskon kyllä, että tuomioistuimella on keinot puuttua siihen.
Kiitos kuitenkin vastauksestasi.

tsailor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #425 on: 16. 10. 2007 11:11 »
Tuomioistuimella on varmasti keinot, jos oikein huonosti käy. Toisaalta, jos katselee ympärilleen, näitä varattomia henkilöitä asuu siellä täällä luksusasunnoissaan. Tietysti se harmittaa asuntovelallista kovan verotuksen kourissa elävää työssäkäyvää raatajaa. Näkemykseni on todella yleisluontoinen, mutta yleinen.

Niin, vanha laivahan tuosta saattaa vaasalaisille jäädä käteen. Ongelmajätettä sitten aikanaan. Olen miettinyt, että olisko eilinen päätös pakon sanelemaa, kun päättäjät ovat tajunneet, että jo viimekertainen päätös meni pieleen. Henkilökohtainen vastuu olisi paikallaan. En tosin tiedä minkä menettelyn kautta se on mahdollista. Voi hyvinkin olla ja toivottavasti on. Itse en olisi USKALTANUT päättää tukipäätöksen puolesta, vaikka olen riskinottajatyyppiä (väittävät Mercurin ja Personellin konsultit)
« Last Edit: 16. 10. 2007 11:11 by tsailor »

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #426 on: 16. 10. 2007 11:11 »
Lähinnä ihmetyttää teidän suuri inhonne Rabbea kohtaan.

Kun lukee tätä viestiketjua vilahtelee ajatuksia Rabbesta;  ”Ahne oman edun tavoittelija, epäluotettava, epärehellinen  maksuista piittaamaton yrittäjä., joka  ajattelee vain omia huvijahtejaan ja  lämpimiä   maita. ”
 En tunne Rabbea henkilökohtaisesti ollenkaan, mutta sen tiedän, että kaveri on tehnyt Vaasan hyväksi enempi kuin kukaan meistä.  Rabbe mm. oli ideoimassa Vaasan toriparkkia, jota Osala henkeen ja vereen vastusti, ja viivytti.
 Miksi tässä solvausryöpyssä unohtuu se, että Rabbe edelleen on valmis panostamaan merenkurkun liikenteeseen myös omaa pääomaa?
Teidän mielestä Rabben pitäisi vissiin uhrata kaikki omaisuutensa ja tulonsa mitä Pizza ja Omena-hotellibisnes tuo, merenkurkun liikenteen ylläpitämiseen.
 Miettikääs nyt tuota ”Vapaudenpatsaan kysymystä” Mitä hyötyä Vaasalle on siitä että  RG-line ajetaan konkurssiin? Siinähän Vaasa häviää varmasti!
Osala ja kumppanit irvailivat siitä että RG-linen tukipaketin puolella olevat turvautuvat sanaan ”luottamus ja usko”

Yhtä hyvin voisi kysyä; Minkälainen ”hihhuli” luottamus ja usko on niillä jotka ajattelevat, että merenkurkkuun noin vain saadaan uusi yrittäjä, joka tuo jopa suurempaa tonnistoa reitille?

Totta on että logistiikka löytää kanavansa. Se ei varmasti ja välttämättä ole RG-linen konkurssiin jälkeen Vaasa.


tsailor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #427 on: 16. 10. 2007 11:11 »
Olen aiemmin ihaillut Rabben liikemieskykyjä ja iloista olemusta. Mies loi tyhjästä Kotipizzakonseptin ja myy laadukkaita pitsoja. Kaikki kunnia hänelle siitä.

Paljon on vuosien varrella tapahtunut ja muuttunut. Mielestäni ihmistä ei pidä henkilökohtaisella tasolla teilata. Hän on perheellinen mies ja jo perheenkin takia aivan yksityiskohtiin ei pitäisi mennä.

Offline Pappa Razzi

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 180
 • Terävänä kuin porkkana.
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #428 on: 16. 10. 2007 11:11 »
Paikallahan oli myös poliisi, Markku Mäntymää.  Eikö Mäntymaan tehtävänä "ikään kuin rysän päältä yllättäneenä" olisi nyt viedä asiaa eteenpäin.  Muutoinhan Mäntymaata voidaan syyttää virkavelvollisuutensa laiminlyömisestä.
Lainaus


Voisiko joku joka osaa, kaivaa rikoslaista kohdan, missä sanotaan jotain siitä jos joku saa tietoonsa tapahtuneen rikoksen? Voisiko sellaista kohtaa soveltaa tässä?
Eläkkeelle jäänyttä paparazzia kutsutaan Pappa Razziksi.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #429 on: 16. 10. 2007 11:11 »
Olen aiemmin ihaillut Rabben liikemieskykyjä ja iloista olemusta. Mies loi tyhjästä Kotipizzakonseptin ja myy laadukkaita pitsoja. Kaikki kunnia hänelle siitä.

Joo en minäkään häntä moiti.  Toistan vain jo monta kertaa lausutun.
"Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa".

Tuohon Osalan ehdottamaan erityistilintarkastukseen olisi kuitenkin voitu
suostua.  Se olisi antanut näennäisen kuvan, että "sijoituksista" kannetaan
edes näennäistä huolta.   

En ole koskaan näin tarkkaan seurannut kaupunginvaltuuston kokouksia.
Aivan alkuun en kerennyt joten nauhoitin.
Yksi asia pisti mieleen.  Moni puhuu hirveän epäselvästi.  Tässä asiassa
kaikki kunnia Osalalle joka puhuu niin, että puheesta saa selvän ja asian
esittäminen on selkokielistä.  Sekin on eräänlainen taito.  Kiitos Tapio
kaiken muun lisäksi vielä siitä.

« Last Edit: 16. 10. 2007 11:11 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #430 on: 16. 10. 2007 11:11 »
No Joo. Erityistilintarkastuksen lopputulos riippuu aina siitä, keneltä se tilataan.  Tilanne on vähän sama kuin RG-Linen aluksen arvioinnin suhteen.

Nythän tässä avautuu todella hieno tilaisuus monelle infran kanssa tekemisisissä oleville yrityksille tehdä hyvä tili. Ei muuta kuin kirjoittelemaan rahahakemuksia.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #431 on: 16. 10. 2007 11:11 »
Minä en tiedä tästä asiasta juuri mitään, oikeastaan vain sen mitä lehdistä olen lukenut. Ja tietysti eilen katselin valtuuston kokousta televisiosta.
Ja aihehan on veronmaksajana ja vaasalaisena erittäin mielenkiintoinen. Ja varsin monitahoinenkin.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tässäkö on tilanne tällä hetkellä.

Yhtiöllä on kassakriisi ja oma pääoma on pahasti miinuksella.
Lisäksi yhtöllä on satamamaksuja ja ilmeisesti jotain muuta maksamatta, kassakriisin vuoksi.
Nyt yhtiön vanhat velat aiotaan maksaa pois uudella lainalla ja samalla yhtiöön laitetaan uutta pääomaa, jotta saadaan tase ja maksuvalmius kuntoon.
Liikevaihdon osalta odotetaan kasvua erityisesti rahtiliikenteen kasvusta, ja sellaista on jo tapahtunutkin. Matkustajaliikenne ei ole kasvanut toivotusti. (onko siihen suunnitelmia?).
Aiempi kaupungin hallussa oleva takauksen vakuus poistuu ja kaupunki antaa lisävakuuksia entisiin verrattuna lisää n. 200 000€. Lisäksi kaupunki lainaa pääomaehtoista rahaa yhtiölle, josta noin puolet palautuu takaisin kaupungille, kun yhtiö maksaa rästissä olevat satamamaksut.
Nähin kaupunki saa vakuudeksi varustamon emoyhtiön yrityskiinnitykset ja FinnVeran kanssa pankin jälkeen yrityskiinnitykset varustamosta, ja kiinnityksen laskennallinen arvo on arvioitu
n.3 500 000 € arvoon.
Pääomistaja laittaa rahaa kassaan 2 500 000€ käteisenä.
Kukaan ei ole vielä menettänyt mitään, eikä kaupungille ole vielä realisoitunut vastuita yhtiöstä.
Kaupunki on tähän mennessä ansainnut satamaksuilla n. 3 000 000 € viime vuosina.

Onko tämä tilanne?

P.S. Vielä lisäkysymys.
Paljonko yhtiöllä olisi uudessa tilanteessa lainaa, ja paljostako me kaupunkilaiset olisimme pahimmassa mahdollisessa tilanteessa, eli konkurssissa, vastuussa?

« Last Edit: 16. 10. 2007 11:11 by Vapaudenpatsas »

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #432 on: 16. 10. 2007 12:12 »
voi poijat ja tytöt minkä teitte. Onko huonomaineisempaa yrittäjää kuin Rabbe yrittäijen keskuudessa, laskujaan ei maksa. olisi ollut aika päästä täältä yli rehellisellä kyydillä.taidan vaihtaa kotimaan linjalle kun ottaa niin päähän.

Olet sinä lysti rekkakuski. Voit kiertää vedet vaikka Pietarin kautta, ei sinua kukaan pakota ottamaan lauttaa Vaasasta.

Offline Kansleri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 11
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #433 on: 16. 10. 2007 12:12 »
Täällä on pohdittu sitä, että onko RG-Line kenties syyllistynyt rikokseen jättämällä tulouttamatta Vaasan kaupungille kuuluvia satamamaksuja. Ottamatta kantaa tähän kysymykseen voi kuitenkin todeta sen, että koska yhtiön on annettu toimia kuvatulla tavalla, Vaasan kaupungin etua asiassa ei ole valvottu ja esiin nousee kysymys siitä, että ovatko asiasta vastanneet virkamiehet apulaiskaupunginjohtaja Lonka etunenässä toimineet asiassa virkavelvollisuuksiensa ja Vaasan kaupungin edun mukaisesti? Eilisessä valtuuston kokouksessa Hokkanen muisitini mukaan jo vihjaili siihen suuntaan, että tämä asia tullaan vielä perkaamaan. Niin ikään eilisessä kokouksessa kävi selväksi se, että valtuusto on jokaisen RG-Linelle tehdyn tukipäätöksen yhteydessä asettanut ehtoja tuen myöntämiselle, mutta näiden ehtojen toteutumista ei ole valvottu. Viime lauantain Pohjalaisessa valtuutettu Antila taas kertoi, että kun hän oli ottanut jossakin valtuuston kokouksessa esille nämä maksamattomat satamamaksut ja niiden verraten suuren määrän, niin hänet oli vaiennettu. Tämä kaikki vain kertoo siitä, että kaupungin edun valvonta tässä asiassa on ollut huolestuttavan huonolla tolalla. Kuka takaa nyt sen, että eilisessä valtuuston kokouksessa tuen myöntämiselle asetetut ehdot tullaan toella panemaan toimeen?

Omasta puolestani vielä kiitän niitä valtuutettuja, jotka asettivat tuen myöntämisen perusteet kyseenalaisiksi. Valtuustosta löytyy vielä niitä, jotka suhtautuvat vastuuntuntoisesti verorahojen käyttämiseen. Hyvä niin!

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #434 on: 16. 10. 2007 12:12 »
Henkilökohtaisesti ihmettelen hieman sitä, kun joillakin niin suuria vaikeuksia hyväksyä demokraattisen äänestyksen tulos.

Kyllä, äänestys oli tiukka, mutta en millään jaksa uskoa, että kyllä-puolen äänestäjät olisivat olleet liikkeellä pelkästään rakkaudesta Rabbeen, vaan oli siellä varmasti mukana monta, joilla on asiasta hyvä kokonaiskuva, sillä sellaista olen täälläkin kaivannut.

Toiseksi, vastustajien rumpu on soinut täällä niin ahneesti ja minun mielestäni niin heppoisin perustein, ettei totuus ole päässyt otsikkoihin. Täällä itketään vain veronmaksajien rahoista ja nostetaan päähenkilö esiin enemmän, kuin itse asia.

Tuossa ylempänä oli jo yksi hyvä kysymys; kuka Vaasassa hyötyy RG-linen konkurssista? Veronmaksajat eivät oikein kelpaa vastaukseksi, sillä tuskin he niitä rahoja näkisivät kuitenkaan, vaikka menisi kaksi RG-linea konkurssiin.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #435 on: 16. 10. 2007 12:12 »
Veikko Vennamo lanseerasi aikoinaan termin - seteliselkärankainen! Jostain kumman syystä eilistä valtuuston istuntoa seuratessa tuo nimitys palautui mieleen.

Tietäen kuinka rehellisiä vaasalaiset virka- ja luottamushenkilöt ovat, täytyy tässä RG-yhteydessä puhua vain selkärankaisista/selkärangattomista.

Selkärankaisiksi osoittautuivat ennen kaikkia Osala, Lamminmäki, Hokkanen, toki myös Moisio ja Katajamäki! Luetteloa voisi jatkaa myös kolmella urhoollisella kokoomuslaisella, muita selkärankaisia kaupunkilaisten parasta ajattelevia unohtamatta. On syytä muistaa vielä vuodenkin päästä, että erilaisten kyselyjen perusteella n.80% vaasalaisista vastusti RG-tukea!

Selkärangattomimmat löytyvät ratkaisevasti demarien joukoista. Vaikuttaa siltä, että joidenkin demarien tarkoituksena on luopua politiikasta tämän kauden jälkeen. Eipä tule ikävä noita tyhjän päälle loikanneita.
Kansanedustaja-rouvallekin (SDP, Svenska Nu) tuli kiire - juuri sopivasti ennen äänestyksiä - yöksi Hesaan!
Ei mene hyvin demareilla, ei kunnallisella sen paremmin kuin valtakunnallisellakaan tasolla.

Valtuustopäätös poikii valituksia, hyvä! Verottajaakin varmaan kiinnostaa Lehtosen viittaukset varainsiirrosta RG:n kautta Rabben huvijahtiremonttien hyväksi. Entä uusi miljoonaapursi - käytetäänkö RG-konsernin kanavia myös sen rahoituksessa? Purren miehistön palkanmaksuissa etc.? Ehkä Oiva Lehtonen kertoo lisää.

Kaiken kaikkiaan on aivan käsittämätöntä, miten vapaan kilpailun nimiin kiihkeimmin vannovat puolueet estävät valheellisin keinoin juuri tuon vapaan kilpailun ja vielä kaupunkilaisten vahingoksi.
Paljon jäi kysymysmerkkejä roikkumaan ilmaan.
Jos vaasalaisissa päättäjissä olisi noita mainittuja seteliselikärankaisia, niin nyt niitä voisi olla ihan metsästettäviksi asti!    
« Last Edit: 16. 10. 2007 12:12 by manteiro »

Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #436 on: 16. 10. 2007 12:12 »
 Tässä satamamaksujen tulouttamisasiassa on ollut sataman asiat kunnossa. Satamakapteeni ilmoitti, että erääntyneistä saatavista on huomautettu RG-line yhtiölle. On eri asia sitten, jos taloustoimi ei ole noudattanut kh:n yleisjaoston talousohjetta, että perintään pitää ryhtyä välittömästi ja "jollekin" virkamiehelle on kuulunut asia. Eri asia on, että jos kh:sta on annettu ohjeet taloustoimelle, ettei perintää saa tehdä. Silloin KH on vastuussa saatavista. Ja nyt tällä "lainoitusjärjestelyllä" yrittää selvitä pinteestä. Ei ihme että KH:n puheenjohtaja on yrittänyt ajaa tätä asiaa kuin kärmestä pyssynpiippuun. Koska jossain vaiheessa tuo perintä oliis pitänyt tehdä oikeustoimin. Sinänsä asia on kuitenkin kummallinen, etteikö noita rahdeista kaupungille kuuluvat tulot olisi voinut rahtarien toimesta maksaa myös suoraan Sataman kassaan??!! Pitää vielä joillekin kirjoittajille muistuttaa, että kunnan tai kaupungin perustehtäviin ei missään tapauksessa kuulu sotkeutua yritystoimintaan. Ja vieläpä tukea monopoliasemassa olevaa yhtä yrittäjää. Periaate on kuntalain vastainen. Eikä Rabbe itse ole väittänyt menevänsä konkurssiin Rg-linensä kanssa, hänhän väitti, ettähän jatkaa liikennettä tuli mitä tuli!

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #437 on: 16. 10. 2007 12:12 »
Veikko Vennamo lanseerasi aikoinaan termin - seteliselkärankainen! Jostain kumman syystä eilistä valtuuston istuntoa seuratessa tuo nimitys palautui mieleen.

Tietäen kuinka rehellisiä vaasalaiset virka- ja luottamushenkilöt ovat, täytyy tässä RG-yhteydessä puhua vain selkärankaisista/selkärangattomista.


Eräs tunnettu virkamies halusi liittää mukaan myös sellaiset, joilla selän jäykkyys on noussut niskaan asti. Sellaisiakin löytyy, niin täältä, kuin sieltäkin. Heitä kutsutaan jäykkäniskoiksi ja heidät tunnistaa parhaiten siitä, kun heidän päänsä liikkuu huonosti. Joissakin tapauksissa se ei käänny lainkaan.

Offline Kirvesmies

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #438 on: 16. 10. 2007 12:12 »
Jos Rauhala ja Pukkila olisivat taas pysyneet kastissaan ei näin olisi käynyt. En tunne enkä tiedä oliko joukossa muitakin demareita jotka lähtivät herrojen kanssa marjaan? Valistakaa joku tulevia vaaleja silmälläpitäen.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #439 on: 16. 10. 2007 13:01 »
Lainaus kansleri

Quote
Viime lauantain Pohjalaisessa valtuutettu Antila taas kertoi, että kun hän oli ottanut jossakin valtuuston kokouksessa esille nämä maksamattomat satamamaksut ja niiden verraten suuren määrän, niin hänet oli vaiennettu. Tämä kaikki vain kertoo siitä, että kaupungin edun valvonta tässä asiassa on ollut huolestuttavan huonolla tolalla.


Eikös edellinen laivayhtiö kaadettu juuri näistä maksuista 200.000e jos tätä tapahtumaa peilaa eiliseen niin kaukana on tasapuolisuus velanannossa.