Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 503080 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline reviisori

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #800 on: 01. 11. 2007 23:11 »
Katselin tuota esitylistaa maanantain kokoukseen. Käsittämätöntä soosausta. Kaikki olennaiset asiakirjat puuttuvat liitteistä. Ei uskoisi tuon esityksen olevan mahdollista sivistysvaltioksi itsensä laskevan maan historiallisessa kaupungissa, jossa sentään on ainakin paperilla runsas ja koulutettu virkamieskunta.

Rahaa/takuita ei kerta kaikkiaan voi myöntää tuollaisen esityksen perusteella. Oli sitten asia kuinka tarpellinen tahansa.

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #801 on: 01. 11. 2007 23:11 »

Kun täällä jatkuvasti  valtuutettujenkin toimesta ilmoitetaan että  Vaasan kaupungin ei kuulu tukea RG linea  lainoituksella joka on jopa lain kirjaimen vastaista, niin kertokaa sitten nyt ne valtuutetut jotka silloin ensimmäisen lainatakauksen hyväksyivät aikoinaan.


En muista enää äänestykäyttäytimistäni (mutta tuskin silloin vastustin) mutta taisin silloin olla sinsilmäinen ja luottaa valmisteluun. (Virkamiestenhän mielestä luottamushenkilön päätehtävä on luottaa virkamiesten valmisteuun). Mitään Rabbe-kaunaa en tunne, eikä Rabben varallisuus tai äidinkieli vaikuta suhtautumiseeni asiassa. 
Sen muistan edellisestä kerrasta kuinka takauksen puolustajat vannoivat avun tarpeen olevan viimeinen kerta ja nyt firma kääntyy ehdottomasti voitolliseksi. Komeita up-north käyriä esiteltiin.

Mitään riskiä ei pitänyt olla. Jopa expankinjohtaja Skåtar siunaili asiaa mutta vannoi sen kerran olevan VIIMEINEN KERTA. Uskoi hänkin vaikk vanha kettu onkin. Ei ollut Skåtarille kuitenkaan viimeinen kerta.

Minulle tämä kerta on liikaa ellei valmistelua panna alusta asti uusiksi ja siten että se kestää kriittisenkin tarkastelun. Ihan kuin pankista haettaisiin lainaa.

Kiitos vastauksesta Tapio
Vaikka se kaikilta osin ei tyydytäkään, osoittaa se kuitenkin poliittista selkärankaa ja vastuun ottamista omasta toiminasta.

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #802 on: 02. 11. 2007 05:05 »
Oksanen yritti aivan turhaan provosoida Universal Exports ia paljastamaan oikean henkilöllisyytenä. Se ei ole tärkeätä.  Minusta tärkein asia tässä keskustelussa on todellakin argumentointi.

Tässä asiassa Universal Exports illakin on oppimista. Eniten minua kummastuttaa kirjoittajan nuiva asenne tätä palstaa kohtaan.  Kaikki tapaamani ihmiset ovat sitä mieltä että keskustelua ja varsinkin keskustelua ennen päätöksiä tulisi lisätä ja kaikin tavoin edistää.

Nyt Universal Exports   esittää selvän halveksuntansa tällaista toimintaa kohtaan. Tämän palstan merkitystä pystytään arvioimaan syvemmin vasta joskus tulevaisuudessa.  Nyt palstan merkitys on siinä että ihmiset ovat löytämässä uuden tavan vaikuttaa ja siinä Vaasassa ollaan aivan keulilla.

Ymmärrän että se on shokki monelle vanhan koulukunnan miehelle ja muutamalle naiselle.

Palstan vaikutus kasvaa nyt orgaanisesti ja se on tietysti hidasta. Ymmärrän hyvin että moni tänne vakituisesti kirjoittava haluasi foorumille enenmmän mediajulkisuuutta.  Mutta tässä kaupungissa se ei ole mahdollista syistä jota ei tässä ehkä kannata pohtia.

Ns. edemokratia tai e-demokratia on tällä hetkellä yksi suurista keskustelunaiheista koko EU:n alueella.  Tässä keskustelussa Suomella on johtava rooli.  Kysymys ei tietenkään ole  vain vaasalaisia.info tapaisista pienistä yhtä kaupunkia koskevista keskustelualustoista vaan laajemmin tietotekniikan mahdollistamista hajautetuista hallintomalleista jne.

Kaikki kirjoittajat kuitenkin kannustavat kanasalaisia ottamaan kantaa päätöksentekoon, paitsi UE.

TKKK
 http://www.tukkk.fi/tutu/edemokratia.htm

eTampere
http://www.etampere.fi/materiaalit/Yhteenveto_Maria_Virtanen.pdf

Kuntalehti
http://www.kuntalehti.fi/default.asp?sa=43346&sc=3223

« Last Edit: 02. 11. 2007 06:06 by Niilo Aro »

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #803 on: 02. 11. 2007 07:07 »
Exportille:

Olen myös sitä mieltä, että täällä joskus mennään asiattomuuksiin mutta se kuuluu tällaisen palstan luonteeseen. Mutta suuri osa tästä keskustelusta on asiallista ja asiaa. Minun kirjoituksiani et kommentoinut ja ymmärrän sen hyvin; olen kommentoinut lähinnä tuen laittomuutta (oma käsitykseni). Sitä vastaan on huono heittää lokaa, jos ei löydä toista tulkintaa laista...

Pari kommenttia:

Casino -laiva ei oikeastaan kuulu tähän keskusteluun nykyisine kohtaloineen ollenkaan muuten muin siltä osin, että se myytiin niin halvalle. Siitä johtuen rg linen tase meni miinukselle ja syntyi tarve hakea uusia avustuksia kaupungilta. SYKE ei siis liity tämän keskustelun syvimpää ytimeen millään tavoin.

Sillä kutsutaanko laivaa matkustaja-alukseksi tai rahtilaivaksi ei ole merkitystä. Merkitystä on sillä, että tukea on myönnetty matkustajaliikenteen hoitamiseen mutta nyt yhtiö on muuttanut linjan rahtilinjaksi. Siksi alus on enemmän rahtilaiva.

Mitä tulee laivalinjan ympäristöystävällisyyteen väitän ilman tarkkoja laskelmiakin, että matkustajaliikenteen hoitaminen lentokoneella olisi parempi. Tähän tulokseen tultaisiin varmasti jos katsotaan matkustajamääriä. Jos laivalla on muutama kymmenen matkustajaa niin kyllähän laiva kuitenkin tuolla välillä käyttää enemmän polttoainetta kuin pienehkö lentokone. Ja jälleen pitää muistaa, että tukea myönnetään vain matkustajaliikenteen hoitamiseksi. Rahti on laivurin omaa keksintöä eikä kuulu tuen piiriin.

Nämä näin nopeasti ja lyhyesti. Lisää tullee, jos ehdin.
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #804 on: 02. 11. 2007 07:07 »
Nythän tämän päivän Pohjalaisessa kerrotaan että   RG-Linen rahtiliikenne kehittyy myönteisesti.  Luvassa on uusia sopimuksia mm. Volvon kanssa.   Tämä tarkoittaa lisääntyviä kuljetuksiä Venäjälle joka taas pitkässä juoksussa saattaa tarkoittaa kuljetuksia Venäjältä.

Tästä me kaikki vaasalaiset olemme iloisia ja toivomme tietysti RG-Linelle kaikkea hyvää.  Ehkä kehitys on jopa niin myönteistä että mitää tukea ei enää tarvita.

-Mikäli sopimus syntyy, merkitsee se meille kalustohankintoja, ei kuitenkaan  vielä uutta alusta... Myös rata Vaskiluotoon pitäisi saada ennen sitä turvalliseksi, toteaa RG-Lainen toimitusjohtaja Börje Lassfilk Pohjalaisessa.

Uuden aluksen mahdollisuus siis on otettu huomioon?  Vai onko kysymys vain retoriikasta?

Kiinnitän myös huomiota Vaskiluotoon vievän radan kunnostamiseen.  Se on juuri niitä tehtäviä, jotka kuuluvat kunnalle jos kysymyksessä on alueelle merkittävä yritys.

Katson siis että rayhtikuljetukset ovat nyt niin suotuisassa vaiheessa että mitään tukea ei enää tarvita ja että RG-Line voi hoitaa  velvollisuutensa.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #805 on: 02. 11. 2007 07:07 »
Niin tuosta laivan myynnistä alihintaan.  Itse olen liikemies ja harvoin myyn
mitään alle omien.  Kyllä sellaistakin tapahtuu mutta en  ole noin hyvä
liikemies kuin Rabbe ja jos se tapahtuu minulla, se on yleensä "työtapaturma"
Toimintani on "näpertelyä" hänen rinnallaan.
Mutta aina ihmetyttää jos tuote myydään halvemmalla kuin olisi mahdollista.
Tästähän on näyttöä, että oli olemassa korkeampikin tarjous.  Eli jotain
tuossa kaupassa täytyy olla mitä emme huomaa.  Näin älykäs liikemies
ei tee sitä noin muutenkuin siksi, että se oli parempi kauppa.  Myyntihinnan
ja tarjoushinnan erotus on niin suuri, että sillä olisi peitetty nyt syntyneitä
kuluja melkoisesti.  Mitä emme huomaa?

Syitähän voi olla useita.  Jos ostaja on epäluotettava niin silloin se on
perusteltu syy.  Mutta tässä ei kai ollut siitä kyse.
« Last Edit: 02. 11. 2007 09:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #806 on: 02. 11. 2007 08:08 »
Nythän tämän päivän Pohjalaisessa kerrotaan että   RG-Linen rahtiliikenne kehittyy myönteisesti.  Luvassa on uusia sopimuksia mm. Volvon kanssa.   Tämä tarkoittaa lisääntyviä kuljetuksiä Venäjälle joka taas pitkässä juoksussa saattaa tarkoittaa kuljetuksia Venäjältä.

Valtuuston käsittely selvästikin lähestyy, kun esiin alkaa putkahtelemaan mitä fiktiivisimpiä Volvo-sopimuksia ja Venäjän liikennettä. Kohta Vaasa varmaankin on syrjäyttämässä Kotkan venäjänkaupan tärkeinpänä kauttakulkusatamana - ainakin siihen asti, kun tuki on varustamon tilillä.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #807 on: 02. 11. 2007 08:08 »
Kun kaikilla valtuutetuilla ei ole aikaa/rohkeutta/taitoa perehtyä asiaan avoimin mielin niin maanantain tulosta en voi ennustaa.

Rkpn rivijäsenille on vahvasti lanseeraattu ajatus, että tukipaketin vastustaminen lopettaa liikenteen Merenkurkussa. Tuo ajatus on mennyt hyvin perille.

Minä taas olen sitä mieltä, että tukipaketin hyväksyminen lisää riskiä RG Linen lopettamiselle. Miksi näin?

Koska nykytilanteessa on vakuutena Rabben omavelkainen takaus + 2 miljooonaa Kotipizza Oyn osakketta, ei ole Rabbelle edullista päästää firmaa konkkaan.

Suurimmat rahathan korkean tuloverotuksen Suomessa yrittäjät tienaavat kannattavan yrityksensä osakket myymällä. Tällä tavallahan on Rabbekin rikastunutja Kotipizza Oyn myyminen varmaan on mukana suunnitelmissa.

Nämä vakuudet siis katoaisivat tukipäätöksen myötä ja silloin mahdollisessa konkassa omistaja häviäisi vain siihen mennessä sijoitetut rahat (joita ei muutenkaan enää voi laskea tulopuolelle).

Mitä näihin maalailtuun uusiin rahtisopimuksiin tulee, niin silloinhan kassavirta kääntyy entisestäänkin positiivisemmaksi ja pienellä konsernivavustuksella pysyy firma pystyssä.
« Last Edit: 02. 11. 2007 09:09 by Tapio Osala »

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #808 on: 02. 11. 2007 09:09 »
Kun kaikilla valtuutetuilla ei ole aikaa/rohkeutta/taitoa perehtyä asiaanavoimin mielin niin maanatain tulosta en voi ennustaa.

Rkpn rivijäsenille on vahvasti lanseeraattu ajatus, että tukipaketin vastustaminen lopettaa liikenteen Merenkurkussa. Tuo ajatus on mennyt hyvin perille.

Minä taas olen sitä mieltä, että tukipaketin hyväksyminen lisää riskiä RG Linen lopettamiselle. Miksi näin?

Koska nykytilanteessa on vakuutena Rabben omavelkainen takaus + 2 miljooonaa Kotipizza Oyn osakketta, ei ole Rabbelle edullista päästää firmaa konkkaan.

Suurimmat rahathan korkean tuloverotuksen Suomessa yrittäjät tienaavat kannattavan yrityksensä osakket myymällä. Tällä tavallahan on Rabbekin rikastunutja Kotipizza Oyn myyminen varmaan on mukana suunnitelmissa.

Nämä vakuudet siis katoaisivat tukipäätöksen myötä ja silloin mahdollisessa konkassa omistaja häviäisi vain siihen mennessä sijoitetut rahat (joita ei muutenkaan enää voi laskea tulopuolelle).

Mitä näihin maalailtuun uusiin rahtisopimuksiin tulee, niin silloinhan kassavirta kääntyy entisestäänkin positiivisemmaksi ja pienellä konsernivavustuksella pysyy firma pystyssä.
Ihan mielenkiintoisia ajatuksia Tapiolla.
Voisitko tarkentaa kuka tai ketkä valtuutetut eivät ole tehtäviensä tasalla?
Ja toinen mielenkiintoinen uutinen oli se, että Kotipizza Oy olisi myynnissä! Mistä olet saanut tällaisen tiedon?

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #809 on: 02. 11. 2007 09:09 »

Mitä vastasi Håkan Nordman, kun häneltä kysyttiin MOT ohjelmassa:

Silti teidän mielestänne voidaan sanoa, että, että Rabbe Grönblom kantaa yrittäjäriskin?
- ”Hän . . . hän . . . hän on rohkea yrittäjä.”

Miten kaupunki voi luottaa varustamoon, jonka ennustukset heittävät näin pahasti?
- ”Me, me luotamme korjattuihin ennusteisiin.”

Mielestäni kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja kansanedustajan pitäisi pystyä parempaan, jos tarkoituksena on antaa pohjaa esimerkiksi kaupunginvaltuuston päätöksenteolle. Puhumattakaan siitä, että tarkoitus on edes näyttää uskottavalta.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #810 on: 02. 11. 2007 09:09 »
Ihan mielenkiintoisia ajatuksia Tapiolla.
Voisitko tarkentaa kuka tai ketkä valtuutetut eivät ole tehtäviensä tasalla?
Ja toinen mielenkiintoinen uutinen oli se, että Kotipizza Oy olisi myynnissä! Mistä olet saanut tällaisen tiedon?
En voi tarkentaa nimien kera. Eikö ole yleisessä tiedossa, että eivät luottamushenkilöt voi, eivätkä ehdi perehtyä yleensä juuri lainkaan asian valmisteluun? Näin ei edes ole tarkoitus. Tarkoitushan on luottaa virkavastuulla tehtyyn valmisteluun ja päätösesitykseen (täsä tapauksessa se kyllä ei pitänyt paikaansa kun luottamushenkilö oli aktiivinen valmsitelija). Aktiivisimmat valuutetut (usein "kokopäivätoimisia") penkovat asiaoihin ja kertovat muille näkemyksensä ja ollessaan  ryhmänsä johdossa siitä muodostuu aina ryhmän enemmistön kanta).

Väitinkö että Kotipizza Oy juuri nyt olisi myynnissä? Sanoin, että se "varmaan on mukana suunnitelmissa". Se on enemmän sääntö kuin poikkeus yleensäkin ja Rabbehan sitä on juuri tehnyt. Ei sitä varmasti myydä niin kauan kuin kaupungin kassaholvissa on 2 miljoonaa Kotipizza Oy:n osaketta.
« Last Edit: 02. 11. 2007 11:11 by Tapio Osala »

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #811 on: 02. 11. 2007 09:09 »
Ihan mielenkiintoisia ajatuksia Tapiolla.
Voisitko tarkentaa kuka tai ketkä valtuutetut eivät ole tehtäviensä tasalla?
Ja toinen mielenkiintoinen uutinen oli se, että Kotipizza Oy olisi myynnissä! Mistä olet saanut tällaisen tiedon?
En voi tarkentaa nimien kera. Eikö ole yleisessä tiedossa, että eivät luottamushenkilöt voi, eivätkä ehdi perehtyä yleensä juuri lainkaan asian valmisteluun? Näin ei edes ole tarkoitus. Tarkoitushan on luottaa virkavastuulla tehtyyn valmisteluun ja päätösesitykseen (täsä tapauksessa se kyllä ei pitänyt paikaansa kun luottamushenkilö oli aktiivinen valmsitelija). Aktiivisimmat valuutetut (usen kokopäivätoimisia) penkovat asiaa ja kertovat muille näkemyksensä ja ollessaan  ryhmänsä johdossa siitä muodostuu aina ryhmän enemmistön kanta).

Väitinkö että Kotipizza Oy juuri nyt olisi myynnissä? Sanoin, että se "varmaan on mukana suunnitelmissa". Se on enemmän sääntö kuin poikkeus yleensäkin ja Rabbehan sitä on juuri tehnyt. Ei sitä varmasti myydä niin kauan kuin kaupungin kassaholvissa on 2 miljoonaa Kotipizza Oy:n osaketta.
Ahaa. Ne olivatkin siis vain omia spekulaatioitasi.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #812 on: 02. 11. 2007 10:10 »
Minä taas olen sitä mieltä, että tukipaketin hyväksyminen lisää riskiä RG Linen lopettamiselle. Miksi näin?

Koska nykytilanteessa on vakuutena Rabben omavelkainen takaus + 2 miljooonaa Kotipizza Oyn osakketta, ei ole Rabbelle edullista päästää firmaa konkkaan.

Nämä vakuudet siis katoaisivat tukipäätöksen myötä ja silloin mahdollisessa konkassa omistaja häviäisi vain siihen mennessä sijoitetut rahat (joita ei muutenkaan enää voi laskea tulopuolelle).

Mitä näihin maalailtuun uusiin rahtisopimuksiin tulee, niin silloinhan kassavirta kääntyy entisestäänkin positiivisemmaksi ja pienellä konsernivavustuksella pysyy firma pystyssä.
Palaan vielä hiukan kirjoitukseesi Tapio.
Ja kysymyksenä esittäisin, että miksi yritys menisi konkurssiin, jos uudella rahoituspaketilla sen tase, oma pääoma ja kassa olisivat kunnossa, eikä kirjanpidossa olisi maksamattomia laskuja?
Vai onko siinäkin kysymys spekuloinnista?

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #813 on: 02. 11. 2007 10:10 »
Kun kerran spekuloidaan, niin spekuloidaan kunnolla:

Jos RG1 joutuisi Vaasan kaupungin haltuun ja kaupunki ei saisi alusta myydyksi siihen sijoittamallaan summalla tai paremmalla, seuraisi suuria vaikeuksia.  Eli alus olisi myytävä romutettavaksi.
EU on ottanut alusten sisältämän asbestin suurennuslasin alle.

Tämä tarkoittaa sitä että  aluksesta olisi purettava Suomessa  asbesti, poistetava PCB jne. ennen sen toimittamista purettavaksi esim. Intiaan.

Purkaminen tulisi tavattoman kalliiksi, joka nostaisi kaupungin tappiot aivan uusiin mittoihin.

Ns. eduskunnan käytössä oleva ”Perusmuistio; Vihreä kirja laivanromutustoiminnan parantamisesta” toteaa mm. että romutettavista aluksista on maksettu viime aikoina noin 500 USD kevytpainotonnia kohden, mutta aiemmin hinta on ollut useina vuosina vain 150 USD/t. Työvoimakustannukset ovat suurin syy siihen, että laivaromutus on siirtynyt Intian niemimaalle. Mm. Alankomaissa kustannukset työntekijää kohden ovat 250 USD päivässä, Bulgariassa 13 USD ja Intian niemimaalla 1 – 2 USD.

Joku joka tietää RG1:n tonnimäärän ja jotain työvoimakustannuksista voi arvioida Vaasan kaupungille koituvat kustannukset tällaisessa tilanteessa.

Toki Vaasan kaupungilla olisi mahdollsiuus yrittää myydä alus romuttetavaksi Itiaan.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #814 on: 02. 11. 2007 11:11 »

Palaan vielä hiukan kirjoitukseesi Tapio.
Ja kysymyksenä esittäisin, että miksi yritys menisi konkurssiin, jos uudella rahoituspaketilla sen tase, oma pääoma ja kassa olisivat kunnossa, eikä kirjanpidossa olisi maksamattomia laskuja?
Vai onko siinäkin kysymys spekuloinnista?

On varsin tavallista, että jos yrittäjä pyrkii ja pääsee konkurssikypsän firman vastuista, se kaatuu.

Maksamattomia laskuja (lyhytaikaiset velat) oli RG Linellä yli 7 M€ jo vuosi sitten (eli lähes liikevaihdon verrran). Pitkäaikaisia lainoja oli 9,7 M€. 
Heinäkuusta lähtien on oma pääoma miinuksella, Eli konkurssiin pitäisi asettaa. ei siitä kauaa ole kun väitettiin firman olevan terveelä pohjalla ja sen olisi jo pari vuotta pitänyt tahkota voittoa.

Kyse on siitä, voidaanko tässä tilassa olevalle yritykselle antaa valtuustolle esitetyillä tiedoilla kunnan verovaroja. Se ei ole spekulaatiota vaan päätöksentekoa. Kyse on kai uskosta, luottamuksesta tai hyväuskoisuudesta.

Oma uskoni on näillä esityksillä loppunut. Mutta niin kauan kuin yritäjällä on kunnolla henkilökohtaista yrittäjäriskiä (niinkuin ainakin maanantaihin asti tässä asiassa on) , niin en ole huolissani, etä kaupunki joutuu maksumieheksi.

Varsinkin tulevaisuuden ennustaminen on kuitenkin aika vaikeaa ja voihan sitä toki spekulaatioksikin kutsua.
« Last Edit: 02. 11. 2007 12:12 by Tapio Osala »

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #815 on: 02. 11. 2007 12:12 »
Heinäkuusta lähtien on oma pääoma miinuksella, Eli konkurssiin pitäisi asettaa.
Miksi?

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #816 on: 02. 11. 2007 13:01 »
Vastaan lyhyesti, minulla on nyt virallisiakin asiakirjoja pöydälläni jotka pitäisi olla valtuutetuilla
(51 pankinjohtajalla) ehdottomasti.

Riski on 97 %.  Tämä jo huimaa.

Yhtiön pääoma on pienin mahdollinen 8409,40 euroa. Osakepääomaa ei koroteta kaupungin avustuksella, eikä sitä ole korotettu ainakaan 31.12.2006 mennessä. Lyhytaikainen velka
 7 029 093,94 euroa  pääomalaina (maksettava velka)  1 290939,63 euroa, pitkäaikaiset lainat rahoituslaitoksilta    9 237 548,63.
Omaisuus: Osakepääoma 8409,40 + laivat  70% vakuusarvo 6,475 mil + II laiva 1,400 milj eli omaisuus
yhtiössä n.8 miljoonaa ja velat yli 17 miljoonaa. Likiarvolla laskettuna 9 miljoonaa pakkasella.


Tilikausien tappio 1.1.2007        499 267,14 euroa.

Osakeyhtiölain mukaan toimitsijain (hallituksen tai yksityisen hallituksen  jäsenen) on pantava yhtiö konkurssiin jos yhtiön varat sen velkoihin verrattaessa tai muulla tavoin käy ilmi, etteivät varat vastaa velkoja.
Tällaisissa tilanteissa yhtiötä nimitetään "maksukyvyttömäksi" tai "ylivelkaiseksi"

Ylivelkaiseksi katsotaan olevan olemassa jos osakepääoman katteeksi ei velkojen vähentämisen jälkeen jää lainkaan varoja. Kirjoittaa mm. Teppo Sarvilinna  kirjassaan "Osakeyhtiön selvitystilaan asettaminen". Lakimiesten kustannus Oy 1989 Helsinki.

Katsotaan tästä tilanteesta, rahasta ei kotiseuturakkaudella.

Pentti Suksi
« Last Edit: 02. 11. 2007 17:05 by pentti suksi »

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #817 on: 02. 11. 2007 13:01 »
Kannattaisikohan P.Suksenkin hankkia uudempaa referenssimateriaalia.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #818 on: 02. 11. 2007 14:02 »
Muistakaa nyt että Rg-line on osa konsernia vaikka onkin osakeyhtiö.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #819 on: 02. 11. 2007 14:02 »
Yhtiöjärjestyksessä ei ole mainintaa konserniyhtiöstä vaan kaupparekisteristä saamani tuoreet tiedot
2.11.2007  (yritysnro: 1642129-9)
sekä kaupparekisterissä olevat osakeyhtiön tase ja tuloslaskelma tiedot. Tuoreempaa tietoa ei ole
käytettävissä(?). Yhtiön hallituksessa istuu Grönblom Rabbe Anders
varsinaisina jäseninä Grönblom Clarissa Maria Chistina  ja Grönglom Kerstin Maria.

Muina toimijoina
Holmberg Jan Olof Osvald,  Espoosta, Koivumäki Markku Johannes Mustasaaresta, Lassfolk Börje Erik Vaasasta,
Leppilahti Kari Salomon Mustasaaresta, Monni Sirkka Helena Vaasasta.
Prokuraoikeuksin Leppilahti Kari ja Monni Sirkka

Kaupparekisteriotteessa ei ole mainintaa että se kuulusi johonkin konserniin, ei todellakaan,
vaan on itsenäinen osakeyhtiö. Minulla kahden vuoden tasetiedot käytettävissä vuosilta 2005 ja 2006 jotka antaa osviittaa mitä yhtiössä tapahtuu. Rahoituslaskelmassa on likviditeetti puutetta 1.1.2007      60 906,39 euroa.  Eli se tarkoittaa että tämä summa puuttui kassasta. Eli rahoituksen kassavirta oli viime vuonna    - 1 115 929,26 euroa miinuksella.

En minä lainaisi tälle yritykselle enää mitään. Ja vastaan "vapaudenpatsaalle":

Minun ei tarvitse hankkia uudempaa tietoa, koska en ole valtuuston jäsen, mutta Rabbe Grönblomin on annettava valtuustolle uudempaa tietoa. Tase ja tuloslaskelma 31.8.2007. Minulla ei vielä ole RG Linen luottotietoja,
mutta eihän se ole ongelma. Nämäkin olisi pitänyt RG linen toimittaa valtuustolle.

« Last Edit: 02. 11. 2007 17:05 by pentti suksi »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #820 on: 02. 11. 2007 15:03 »
En ole tietoinen, että RG Line olisi minkään konsernin jäsen. Missä tällasita tietoa on annettu?

Aikaisemmin oli PAKKO panna firma heti konkkaan kun pääoma oli syöty. Nyt ei ole pakko mutta normaalia se edellen on.

Quote
"Kun osakepääoman menetys rekisteröidään, oletetaan kaikkien tulleen tietoiseksi siitä. On mahdollista, että rekisteröinti tulee vaikuttamaan toimittajien myöntämiin luottoihin ja maksuaikoihin. Osakeyhtiölaki on tältä osin kuitenkin yksiselitteinen ja rekisteri-ilmoitus on tehtävä. Hallitukselle ei enää ilmoituksen tekemisen jälkeen voine tulla vahingonkorvausvelvoitetta, jos velkojalle aiheutuisi vahinko luotosta, joka on annettu sen jälkeen, kun ilmoitus on rekisteröity."

Vaasan kaupunki nyt on tietoinen pääoman menetyksestä. Antamalla nyt lisää lainaa, ei RG Linen hallitus ole sen takaisinmaksusta vastuussa. Ja yhtiö on enemmän kuin varaton. Se on pakkasella.Quote
Pääomalaina, joka uuden lain mukaan on vieraan pääoman erä, saadaan laskea oman pääoman osaksi arvioitaessa oman pääoman negatiivisuutta ja palautumista puoleen osakepääomasta. Sen sijaan, kun havaitaan oman pääoman vähentyneen puoleen osakepääoman määrästä, pääomalainaa ei lueta mukaan omaan pääomaan.
« Last Edit: 02. 11. 2007 15:03 by Tapio Osala »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #821 on: 02. 11. 2007 18:06 »
  Yhtiön hallituksessa istuu Grönblom Rabbe Anders
varsinaisina jäseninä Grönblom Clarissa Maria Chistina  ja Grönglom Kerstin Maria.

Mielenkiintoista.  Pentillä on aina dokumenttia eikä "mututuntumaa".  Se on aina
varteenotettavampaa tietoa.  Hallituksessa näkyy istuvan mielenkiintoisia henkilöitä
joista ainakin yksi on vaikuttanut minunkin elämääni.

Vaikutti niin paljon, että muistan sen vieläkin vaikka aikaa on kulunut vuosia
eikä vaikutus ollut miellyttävä.  Suorastaan järkyttävä.
« Last Edit: 02. 11. 2007 20:08 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #822 on: 02. 11. 2007 19:07 »
Helvetti jos tämä menee läpi, niin harkitsen muuttoa laihian puolelle....

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #823 on: 02. 11. 2007 20:08 »
Riski on 97 %.  Tämä jo huimaa.

Yhtiön pääoma on pienin mahdollinen 8409,40 euroa. Osakepääomaa ei koroteta kaupungin avustuksella, eikä sitä ole korotettu ainakaan 31.12.2006 mennessä. Lyhytaikainen velka
 7 029 093,94 euroa  pääomalaina (maksettava velka)  1 290939,63 euroa, pitkäaikaiset lainat rahoituslaitoksilta    9 237 548,63.
Omaisuus: Osakepääoma 8409,40 + laivat  70% vakuusarvo 6,475 mil + II laiva 1,400 milj eli omaisuus
yhtiössä n.8 miljoonaa ja velat yli 17 miljoonaa. Likiarvolla laskettuna 9 miljoonaa pakkasella.


Tilikausien tappio 1.1.2007        499 267,14 euroa.

Järkyttävän synkkiä lukuja. Vaasan kaupungin olisi fiksumpaa tarjota tukiaan muille kuin lähteä takaamaan konkurssikypsän yrityksen lainoja. Eihän tässä ole käytännössä kyse enää merenkurkun liikenteestä, vaan suoranaisesta tyhmyydestä ja veroeurojen haaskauksesta. Jos kyse olisi merenkurkun liikenteestä, RG-line päästettäisiin konkurssiin ja Uumaja-Vaasa väli hoidettaisiin ostoliikenteenä. Tulisi halvemmaksi.

Lukujen perusteella tosiaan näyttää siltä, että tukipaketin merkittävin kohta ovat ne kaksi miljoonaa Kotipizzan osaketta, jotka vapautuvat takauksesta. Siitä tässä nyt on kyse, ei RG-linen pelastamisesta. RG-linea ei pelasta enää edes ihme.
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #824 on: 02. 11. 2007 20:08 »
En vastannut mihinkään.  Spekuloin kielipoliittisella asialla, kun otit sen esiin vaikka et "haluakkaan"  sotkea kielipolitiikkaa tähän.

Jepjep. Ajattelin vaan kun tekstiäni lainasit. Yleensä tekstiä lainataan siksi että siihen vastataan. Mutta kuka mitenkin.

Täällä Vaasassa on sinänsä mielenkiintoista asua ja elää, että kielestä ei voi puhua ilman että se olisi kielipolitiikkaa. Jos mainitsee ruotsinkieliset, ruotsin kielen tai mitä tahansa sinne päin, niin oletetaan, että mainitsijalla on joku näkökanta kielikysymykseen. Tältä varmaan olisi tuntunut asua Suomessa sata vuotta sitten... Olisiko tuosta mainoslauseeksi Vaasalle? Koe Suomi sata vuotta sitten.

En "halua" sotkea kielipolitiikkaa tähän ja jos siihen siirrytään, niin mielestäni RKP:laisten äänestyspäätös oli oikeutettu. Kieli on tärkeä osa kielivähemmistön kuuluvan identiteettiä, tärkeämpi kuin valtakieltä puhuvilla ja jos ruotsinkieliset äänestivät tuen puolesta kulttuurisista syistä, niin mielestäni se on hyväksyttävää. Kunkin valtuuston jäsenen on äänestettävä edustamiensa ihmisten intressien mukaan ja ymmärrän että ruotsinkieliset saattavat kokea liikenneyhteyden ruotsiin tärkeäksi  - luultavasti se on tärkeämpi henkisesti kuin konkreettisesti, mutta miten vain.

Jos jonkun puolueen äänestyskäyttäytyminen tukipäätöksessä kaihertaa, niin sosialidemokraattien. Ymmärrän RKP:laisten syyt, kokoomuslaisten ajatuksenjuoksunkin ymmärrän, vaikka sitä osoituksena järjen vähyydestä pidänkin, mutta sitä en ymmärrä, mikä saa sosialidemokraatin äänestämään tuen puolesta.

Eli pähkinänkuoressa: vastasin kysymykseen "miksi Vaasassa tuetaan mutta Uumajassa ei?" yhdellä yksinkertaistetulla näkökulmalla joka on Vaasan ruotsinkielinen vähemmistö. Toinen näkökulma saataisiin, jos "jaa" äänestänyt noske tulisi tänne argumentoimaan tuen puolesta. Kolmas on kokoomuksen (ja kait osin RKP:nkin).

27-24:kö se oli? Kaksi valtuutettua.
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #825 on: 02. 11. 2007 21:09 »
Minä jättäisin nyt kielipolitiikan sivuun ja siirtyisin rahapolitiikkaan. Koska Heikki on samalta lakialta kun minäkin, niin muistanee Panttilan Eelin suomenmestaripainijan joka sanoi että puhukaa taaloista että minäkin ymmärrän!

Minulla on valtuuston esityslista jota olen tavailla, mutta joudun toteamaan että ole sekavempaa esitys konsaan lukenut, täytyy olla tosiaankin  varatuomari joka sen on laatinut. Kun esityslista on sekava, silloin  minulla pahat epäilyt mitä sinne sotkun taakse on haudattu.

Ensinnäkin valtuuston esityslistasta puuttuu Rg Linen
- Toimintakertomus
- Tlintarkastajain lausunto
- luottorekisteri ote (maksaa  4 € ja on julkinen)
- Kaupparekisteriote
- Yhtiöjärjestys
- yritysanalyysi eli mikä on luottokelpoisuustilanne, onko AAA vai B

Sitten kysymys:

Miksi yhtiökokousta ei ole hallitus kutsunut koolle kuten osakeyhtiölain 20 luvun 23 § 1 momentti edellyttää kun yhtiön osakepääoma    vähenee  puolet tai enemmän osakepääomasta tulee saattaa välittömästi yhtiö selvitystilaan tai konkurssiin. Eli tämän pykälän mukaan yhtiön osakepääoma oli 31.12.2006 8409,40 euroa eli  kun oskepääoma alle 4204,70 euroa on yhtiön hallituksen kiireesti reagoitava ja saattaa yhtiö selvitystilaan.

Onkohan meidän päättäjät lukenut liian pitkää matematiikkaa ettei ymmärretä tase- ja tilinpäätös tietoja lukea oikein? Millä ihmeellä tämä yritys saatetaan tuottavaksi näilläkään konsteilla mitä
nyt yritetään tasapainottaa. Tässä tasapainoiteta mitään vaan siirretään hetkeksi talousvaikeuksia.
Yhtiön liikevaihdossa täytyy tapahtua todella jotain radikaalia, eli liikevaihto täytyisi melkein kaksinkertaistaa. Ei casino Expressin myynti tehnyt mitään tappion lisäystä yhtiö oli jo sitä ennen kuralla.

Pentti Suksi

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #826 on: 02. 11. 2007 21:09 »

Onkohan meidän päättäjät lukenut liian pitkää matematiikkaa ettei ymmärretä tase- ja tilinpäätös tietoja lukea oikein? Millä ihmeellä tämä yritys saatetaan tuottavaksi näilläkään konsteilla mitä
nyt yritetään tasapainottaa. Tässä tasapainoiteta mitään vaan siirretään hetkeksi talousvaikeuksia.
Yhtiön liikevaihdossa täytyy tapahtua todella jotain radikaalia, eli liikevaihto täytyisi melkein kaksinkertaistaa. Ei casino Expressin myynti tehnyt mitään tappion lisäystä yhtiö oli jo sitä ennen kuralla.

Pentti Suksi


En osaa vastata.  Mutta minulla on osakeyhtiö.  Paljon pienempi sellainen.
Olen ymmärtänyt,että vastaavassa tilanteessa olisin konkurssissa ihan
lain ja asetusten mukaan ilman että voisin vaikuttaa asiaan.  Auttaisikohan
kaupunki minua vastaavassa?  Kulut olisivat murto-osa.  Ai minulla ei ole
kaupunki-imagoa?  Vastaanotin eilen kiinalaisen valtuuskunnan joka
teki ehkä kaupungillemme enemmän kuin laivaliikenteen jatkuvuus.
Se näkyy vasta tulevaisuudessa kun vaikutus näkyy siten, että
opiskelijat palaavat takaisin ja vaikuttavat.   Heidän vaikutus
saattaa olla miljardeihin henkilöihin jatkoa ajatellen ja  pelkästään jo
eilen tehty vaihto-oppilassopimus vaikutta varmasti nopeastikin jotenkin.
Vaasa on nyt kaikkein Kiinalaisystävällisin suomen kaupunki.  (perustuu
omaan arviooni asukaslukuun verrattuna kiinalaisopiskelijoihin prosentu-
aalisessa suhteessa)
 
« Last Edit: 02. 11. 2007 22:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #827 on: 03. 11. 2007 06:06 »

Taas uusia "positiivisia ja lupaavia" uutisia juuri näin ennen valtuustokäsittelyä.

http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=11294

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #828 on: 03. 11. 2007 06:06 »
Internet on mahtava! Joillakin luotettavilla sivuilla on ihan oikeaa tietoa, ettei tarvitse elää vanhan tiedon tai luulon kanssa. Vaikkapa osakeyhtiölaista. Eikö totta Tapio?
Jos tieto kiinnostaa, niin muidenkin kannattaa varmaan surffailla.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #829 on: 03. 11. 2007 08:08 »
Emoyhtiö
Yhtiö, jolla on määräysvalta muissa yhtiöissä, joita kutsutaan tytäryhtiöiksi. Määräysvalta muodostuu yleensä silloin, kuin emoyhtiöllä on yli 50 %:n äänivalta omistamastaan toisesta yhtiöstä. Emoyhtiö ja tytäryhtiöt muodostavat yhdessä konsernin.

Erillistilinpäätös
Yksittäisen yhtiön oma tilinpäätös. Erillistilinpäätöksen lisäksi emoyhtiöt ovat velvollisia laatimaan konsernitilinpäätöksen, johon yhdistellään kaikkien konserniin kuuluvien yhtiöiden erillistilinpäätökset.
Konserni
Emoyhtiön ja tytäryhtiöiden muodostama taloudellinen kokonaisuus, jonka taloudellinen tulos ja asema esitetään konsernitilinpäätöksellä.

Konserniliikearvo
Yhtiön ostaessa toisen yhtiön tytäryhtiökseen se osa ostetun tytäryhtiön kauppahinnasta, joka ylittää tytäryhtiön varojen ja velkojen käyvän arvon erotuksen.

Konsernitilinpäätös
Konsernista laadittu tilinpäätös, joka esitetään siten kuin se olisi yksittäisen yrityksen tilinpäätös.


http://www.porssisaatio.fi/default.aspx?path=4;163;419&id=7529
Pakkoselvitystilasäännökset poistettu

Aikaisemman lain mukaan yhtiön on tullut ryhtyä tervehdyttämistoimiin, jos yhtiön oma pääoma on ollut alle puolet osakepääomasta. Mikäli tilannetta ei ole saatu korjattua määräajassa, yhtiö on pitänyt asettaa selvitystilaan.

Uuteen lakiin ei sisälly mainittua pakkoselvitystilauhkaa, vaan säännökset on korvattu kaksivaiheisella sääntelyllä:

Ensinnäkin, jos hallitus havaitsee, että yhtiön oma pääoma on alle puolet osakepääomasta, sen on viipymättä laadittava tilinpäätös ja toimintakertomus yhtiön taloudellisen tilan selvittämiseksi. Jos ilmenee, että yhtiön oma pääoma on taseen mukaan alle puolet osakepääomasta, hallituksen on kutsuttava yhtiökokous koolle päättämään toimenpiteistä yhtiön taloudellisen aseman tervehdyttämiseksi. Yhtiökokous on pidettävä kolmen kuukauden kuluessa tilinpäätöksen laatimisesta.

Toiseksi, jos yhtiön koko osakepääoma on menetetty, yhtiön on välittömästi tehtävä tätä koskeva rekisteri-ilmoitus. Rekisterimerkintä voidaan poistaa yhtiön tekemän uuden rekisteri-ilmoituksen perusteella, jos yhtiön oma pääoma on rekisteri-ilmoitukseen liitetyn tilintarkastajien tarkastaman taseen mukaan yli puolet osakepääomasta.

Mitään erityisiä sanktioita mainittujen velvollisuuksien laiminlyönnin varalta ei ole säädetty. Selvää tietenkin on, että mikäli mainitut velvollisuudet laiminlyödään ja tästä aiheutuu vahinkoa, saattaa yhtiön johto joutua korvaamaa vahingon. Vahingonkorvausvastuuseen sovelletaan edellä kohdassa ’vahingonkorvausvastuu’ kerrottuja periaatteita.


http://www.yrittajat.fi/sy/home.nsf/www/perustaminen_oy

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #830 on: 03. 11. 2007 10:10 »
TERVETULOA MAANANTAINA 5.11. kello 16 -18Vaasan Hallintotalon edustalle
Sanomaan mielipiteenne RG:n rahoituksesta vaasalaisten verovaroin.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #831 on: 03. 11. 2007 11:11 »
Ex vaasalaiselle sikäli, että  että mikä on pakko? Uudessa osakeyhtiölaissä on säännös
ja voidaan käyttää sanktiona jopa sakkoa sekin pykälä löytyy. Osakeyhtiörikkomus on olemassa mutta tähän ei vissiin ole ennakkopäätöstä vielä syntynyt.

Tässä tapauksessa ei ole RG Line ei ole mikään tytäryhtiö koska se olisi ilmennyt rekisteriotteesta ja yhtiöjärjestyksestä. Se on täysin itsenäinen osakeyhtiö. Ja sellaisenaan pysyy. Se ei ole taloudellinen kokonaisuus vaikka emo onkin Rabbe Grönblom.

Täällä on muitakin epäkohtia, mutta ne tulevat valtuustossa esille. Minä toin nämä julkiset asiat, että nähdään missä ollaan ne on valtuutettujen asiakirja pinossa liitteinä 4 ja 5. Eli jorpakossa ollaan.

Miljonääristä puhutaan mielellään mutta taitaa lopuksi olla niin klassisessinen tilanne,  että minä menen
omaisuuteni ja tulojeni kanssa lopuksi edelle, vaikka juuri mitään en omistakaan. Ein ole ensimmäinen kerta miljonäärien kanssa seurustellessa. Kun minä en omista velkaa!!! Tulot on sellaisia kuin on verotkin, ei sillä kovin miljoonaa hevin  kasaan saa niillä  rahoilla.
Taitaa nämä miljoonat olla toisen miehen taskussa, muttei Rabben.

Halusin tuoda kaupunkilaisille äärimmäiset virheet julki jo tässä vaiheessa jääden odottamaan, että puolustajista alkaa joku väittää vastaan. Minä mietin kauan, että voinko tuoda niitä esille, mutta sitten päädyin harkinnassani, että parempi  julkisista asiakirjoista osoittaa räikeimmät kohdat .
Näin voivat jo etukäteen kaupunkilaiset tietää , missä mennään ja kuinka lujaa. Panna päättäjät pohtimaan mitä ollaan tekemässä? Vaatikaa omilta valtuuttuiltanne rehellistä kantaa. Nyt pitää puhua rahasta ja vain rahasta. En tiedä, mutta uskoisin, että tästä valtuuston kokouksesta lähtee kunnallisvalitus hallinto-oikeudelle, eli luulisin että se aivankaan yhteen arkkiin perustelut mahdu.

 Ruusuilla tanssitaan, mutta riippuu ruusulajikkeesta kuinka isot on piikit. Harkitsin jäädä odottamaan, kuka kumoaa minun tietojani paremmilla faktoilla. Nyt on tilaisuus. Kehoitan jokaista valtuutettua lukemaan taseen ja tuloslaskelman ja tarkoin. Jokaiselle numerolle löytyy selitys.
Jään nyt kuulolle, josko minun lukutaitoni pettää?

Pentti Suksi

Arne-seppä

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #832 on: 03. 11. 2007 11:11 »
Nythän mä hokasin ?

Kukahan ruotsintais nämä tähänastiset 56 sivua keskustelua, että RKP:n (SFP) valtuustoryhmä pääsisi kärrylle, että missä tosissaan mennään...

Onhan sanomattakin selvää, että asiaan valmistelevat virkamiehet jo vähintään tässä vaiheessa ymmärtävät täällä esitettyjen mielipiteiden ja näkökulmien vakavuuden ja liittäisivät nämä kokousaineistoon ja tietenkin käännettynä kielellisten tarpeiden mukaan...märehdittäväksi.

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #833 on: 03. 11. 2007 11:11 »
Mäkin hokasin. RG Line on saatettu niin suurien tappioiden eteen, että konkurssi raukeaa varojen puutteessa. Tästä syystä pitää Rabbe pelastaa vapauttamalla hänet kaikesta vastuusta.

Konsultit toimikaa!

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #834 on: 03. 11. 2007 12:12 »
Tässä tapauksessa ei ole RG Line ei ole mikään tytäryhtiö koska se olisi ilmennyt rekisteriotteesta ja yhtiöjärjestyksestä. Se on täysin itsenäinen osakeyhtiö. Ja sellaisenaan pysyy. Se ei ole taloudellinen kokonaisuus vaikka emo onkin Rabbe Grönblom.

Täällä on muitakin epäkohtia, mutta ne tulevat valtuustossa esille. Minä toin nämä julkiset asiat, että nähdään missä ollaan ne on valtuutettujen asiakirja pinossa liitteinä 4 ja 5. Eli jorpakossa ollaan.

Pentti Suksi

Tässä Pentti pari linkkiä, joista löydät varmasti hyvää tietoa.
Esimerkiksi siitä, mitä kaikkea kaupparekisteriotteesta tulee löytyä, tai yhtiöjärjestyksestä.
Esim. tuleeko niissä luetella omistajat??? Saattaisi olla Nokia Oyj:n otteet kiva printata!
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060624
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1979/19790129

Sitten kysymys.
Miksi et ota yhteyttä vaikkapa RG-line yhtiöön ja kysy omistajista?

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #835 on: 03. 11. 2007 12:12 »
Kertaus on näköjään opintojen äiti.
Voit lähettää tämän ketjun kenelle tahansa tämän sivun Lähetä Aihe nappulalla
ja voit myös printata tämän ketjun joko paperille tai omalle konaellesi.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #836 on: 03. 11. 2007 12:12 »
Osakkeluettelot tulee pyydettäessä esittää rahoittajille ei minulle. Jos RG line on osa konsernia silloin pitää kaupungille toimittaa konernitilinpäätös, silloin myös tarkastellaan koko konernin kannattavuutta. Konsernitilinpäätösinformaatiolla suojellaan kolmansia osapuolia - etenkin konsernin velkojia esim Vaasan kaupunkia. Konsernitilinpäätös omn laadittava emoyhtiön ja tytäryhtiöiden tuloslaskelmien ja taseiden yhdistelmänä. Tällöin Vaasan valtuustolle on esitettävä konernitilinpäätös????? Myös!!!

Sen takia kaupparekisteriotetta tarvitaan että löydetään myös "aviopuolisot ja lapset", m inä viranomaisen leimalla varustettua paperia, minun on pakkoluottaa siihen.

Kyllähän minäkin ostaa RG Linen osakkeen, mutta en minä maksa huvitusmaksun 5 centtiä.

Pentti Suksi

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #837 on: 03. 11. 2007 13:01 »
Kannattaa googlettaa näitä nimiä.  Saattaa löytyä mielenkiintoista:

Yhtiön hallituksessa istuu Grönblom Rabbe Anders
varsinaisina jäseninä Grönblom Clarissa Maria Chistina  ja Grönglom Kerstin Maria.

Muina toimijoina
Holmberg Jan Olof Osvald,  Espoosta, Koivumäki Markku Johannes Mustasaaresta, Lassfolk Börje Erik Vaasasta, Leppilahti Kari Salomon Mustasaaresta, Monni Sirkka Helena Vaasasta.

Prokuraoikeuksin Leppilahti Kari ja Monni Sirkka.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #838 on: 03. 11. 2007 14:02 »
Eikös tämä RG-line tuki ole niin tärkeä asia että tällaistakin voisi harkita


30§

Kunnallinen kansanäänestys
Valtuusto voi päättää, että kunnalle kuuluvasta asiasta toimitetaan kansanäänestys


Kuntalain 31§

Kansanäänestysaloite
Kansanäänestysaloitteen voi tehdä vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista. Valtuuston on viipymättä päätettävä, toimitetaanko aloitteessa tarkoitettu kansanäänestys.


Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #839 on: 03. 11. 2007 14:02 »
Kyllä RG Line on osa konsernia. Tämä asia ja paljon muutakin ilmenee Kaupunginvaltuuston pöytäkirjasta kun RG Linea tuettiin edellisen kerran 7.11.2005:

http://www1.vaasa.fi/ktwebbin/docisael.dll?KV\0\31377892.doc

Quote
RG Line Oy Ab on vaasalainen varustamoyritys, joka harjoittaa säännöllistä matkustaja- ja rahtiliikennettä Vaasan ja Uumajan välillä sekä Vaasan ja Sundsvallin välillä omistamallaan RG I aluksella. Yrityksen toiminta alkoi toukokuussa 2001. RG Linen koko osakekannan omistaa vaasalainen Rabbe Grönblomin ja hänen perheensä kokonaisuudessaan omistama holding-yhtiö Ab R. Grönblom International Ltd.

Tätä kohtaa en täysin ymmärtänyt:

Quote
Vuoden 2004 tilinpäätöksen tulos ennen tilinpäätössiirtoja on 1 252 683 €. Tilinpäätöksessä on kirjattu konserniavustus 940 000 € emoyhtiölle. Tilikauden voitto konserniavustuksen jälkeen on 312 682,55 €. Taseen oma pääoma on 505 249 €. Pääomalainaa ei ole lyhennetty ja se on 1 290 939 €.

Takausehdon mukaan voittovarojen käytöstä tulee neuvotella takaajan kanssa. Ab R. Grönblom International Ltd:n hallituksen päätöksellä 29.9.2005 emoyhtiö on päättänyt antaa konserniavustusta v. 2005 RG Line Oy Ab:lle 500 000 €, jolloin RG Line Oy Ab:n vuoden 2004 tuloksesta konserniavustus emoyhtiölle nettona on 440 000 €. Tänä vuonna myönnetty konserniavustus 500 000 € on RG Line Oy Ab:n saatava emoyhtiöltä.

Ymmärränkö oikein vai onko RG Line todellakin antanut konserniavaustusta Ab R. Grönblom International Ltd:lle yhteensä lähes miljoona euroa voittovaroistaan ja koska kaupunki on huomannut tämän välistävedon on pyytänyt puolta tästä takaisin jotta pääomalainaa voitaisiin lyhentää ? Ihan mielenkiintoista tietää onko tämä puoli miljoonaa koskaan palautettu RG Linelle...

Quote
Valmistelussa on ollut käytössä  Finnvera Oyj:n syyskuussa 2005 valmistunut yritysanalyysi, jossa RG Line Oy Ab:n riskiluokaksi on määritelty B2 (keskimääräinen riski).

Mikähän Finveran riskiluokitusarvio mahtaa olla tällä hetkellä ?

Quote
RG Line Oy:n ostovelat olivat syyskuun lopussa  2,1 milj. €, joten yhtiöllä on akuutti rahoitustarve. Vaasan Satamalla oli 10.10.2005 saatavia yhtiöltä yhteensä 318 769 €, josta erääntyneitä oli 284 759 €. Erääntyneet saatavat koostuivat tavaramaksuista 189 019 € ja terminaalin vuokrasta 95 740 €. Yhtiö on kirjallisesti ilmoittanut suorittavansa Vaasan sataman tavaramaksusaatavat heti, kun kaupungin takaama laina saadaan nostettua.

Mitenköhän näiden saatavien kanssa mahtoi käydä edellisellä kerralla ? Tulivatko maksetuksi vai onko saatavia tullut vain lisää ?

Pöytäkirjassa esitetyt tulosennusteet ja lainojen lyhennysohjelmat olisivat lähinnä hupaisaa luettavaa näin jälkikäteen ellei kyseessä olisi veronmaksajien rahoista.

Mutta se täytyy sanoa, että tämä edellinen takauspäätös on huomattavasti asiantuntevammin valmisteltu kuin nyt käsittelyn alla oleva. Näkyykö tässä Raili Tiitolan sormenjälki ? Mikäli näin on, on todella sääli, että kaupunki ei ole saanut yhtä pätevää virkamiestä hänen tilalleen.
« Last Edit: 03. 11. 2007 14:02 by Matti Meikäläinen »