Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kävelykierroksia vanhuksille Taiteiden yössä

Kävelykierroksia vanhuksille Taiteiden yössä

Vaasan vanhusneuvosto ja Liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä opastettuja kävelykierroksia Taiteiden Yönä torstaina 12.8.2021. Suomenkielinen kierros järjestetään klo 11-13 ja ruotsinkielinen kierros klo 14-16.

Kävelykierrokseen osallistujat kokoontuvat aloitusajankohtana Laivapuiston nimellä tunnetun Onkilahden puiston (Järvikatu 7) laivalle ja aluksi liikuntapalveluiden ohjaaja vetää puolen tunnin lempeän lämmittelyjumpan.

Sen jälkeen aloitetaan 1,5 tunnin mittainen kävelykierros Onkilahden ympäristössä. Oppaana toimii Henrik Fågelbärj Vaasa-Mustasaaren oppaista. Mukaan voi halutessaan ottaa omat sauvakävelykepit.

Kävelykierros päättyy lähtöpaikalle ja Laivapuistossa voi palatessa nauttia puistotunnelman lisäksi jäätelöistä tai levähtää puiston penkille.

Kävelykierros on suunnattu etenkin ikäihmisille, joiden kunto on heikentynyt korona-aikana. Kävelyllä edetään osallistujille sopivaan, leppoisaan tahtiin ja pidetään taukoja aina tarpeen vaatiessa.

– Tutustutaan uusin silmin tuttuun alueeseen! Nähdään, mitä uutta Onkilahteen on tullut kuten kirsikkapuita ja hyönteishotelleja sekä muistellaan historiaa muun muassa Venny Kontturin muistomerkillä, kertoo myös vanhusneuvoston jäsenenä toimiva Henrik Fågelbärj.

Mukaan pääsee 25 paikalle ensin saapunutta, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Fågelbärj on toiminut 50 vuoden ajan Vaasan seudun oppaana ja kulttuurilähettiläänä. Tänä vuonna hänet palkittiin myös Vaasan kaupungin kulttuuripalkinnolla.

Taiteiden Yön ohjelma 2021

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa