Eikö virkamiehellä ole mitään vastuuta yhteisten varojen tuhlailusta?
Maahanmuuttajan tarina.
Tähän mennessä laittomaksi todettu irtisanominen on tullut maksamaan vaasalaisille veronmaksajille pelkästään hävittyinä oikeudenkäyntikuluina noin 20 200 euroa ja siinä oli vasta hävitty osuus. Kaupungin omien lakimiesten on täytynyt tuhlata aikaansa tämän tapauksen virkamiesten edesottamuksien selvittämiseksi tuntemattoman määrän työtunteja.
Tämä on ensinnäkin ollut aivan turhaa koska oikeudenkäynti hävittiin mutta se oli pois sitä tarvitsevilta kansalaisilta.
Kärsikö tavallisen kansalaisen oikeusturva kun heille tarkoitettu lakimies teki samaan aikaan aivan turhaa työtä kaupunkilaisten verorahoilla?
Juri Kadarin kulut olivat yli 20200 euroa. Kaupungilla oli viisinkertainen henkilömäärä saman asian kimpussa jolloin teoriassa he kerkesivät tuhlaamaan samassa ajassa viisinkertaisesti.
Tilanne olisi nyt ollut hallinnassa ja virkamiehen tulisi tietää milloin on aika
kirjoittaa piste. Se hetki olisi ollut nyt. Vanha suomalainen sananlasku. ”Joukossa tyhmyys tiivistyy.”
Nyt on tehty päätös valittaa
Valitus edellyttää lautakunnan, eli Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan hyväksyntää. Lautakunnalla olisi mahdollisuus laittaa piste verorahojen tuhlailulle.
Lautakunta ei jälleen käytä tätä mahdollisuutta vaan myöntää virkamiehille laillisen oikeuden tuhlata verorahoja vaikkas sille olisi saatu loppu ja vaikka se oikeudessa todettiin laittomaksi. Näin lautakunnan osa asettaa itsensä lain yläpuolelle.
Verorahojen edelleentuhlausta kannattaneet eli Jurin laittoman irtisanomisen puolesta oikeuden päätöksen jälkeenkin kannattivat seuraavat lautakuntalaiset.
Valituksen tekemisen puolesta äänestivät.
Mikael Rönnqvist (sd.)
Kari Laine (sd.)
Laura Ala-Kokko (vihr.)
Jarkko Tuunainen (kok.)
Peter Ahlroos (r.)
Seuraavat lautakuntalaiset olisivat lopettaneet verorahoilla pelleilyn ja hyväksyneet jo kerran oikeudessa todetun laittomuuden lopettamisen.
Laura Välimäki (kok.)
Juhani Rautakoski (kesk.)
Raija Koivisto (ps.)
Ville Jussila (ps.)
Tyhjää äänesti
Pirjo Andrejeff (sd.) puheenjohtaja.
Sitä ennen Juri Kadaria kohtaan suunnattu ”ajojahti” ei edes oikeuden päätöksellä loppunut. Juuri ennen lautakunnan kokousta, kerättiin henkilökunnalta nimiä
Juria vastaan. mm.vahtimestarilta ja sellaisilta jotka eivät olleet missään tekemisissä Jurin kanssa, eivätkä voineet tietää asiasta kovinkaan paljoa. Heiltä kuitenkin kysyttiin henkilökuntalaisena mielipidettä ja vaadittiin allekirjoitusta Juria vastaan.
Tämäkin allekirjoitustempaus koki takaiskun, sillä laittomaksi todetun irtisanomisen puolesta allekirjoitti pieni vähemmistö.
Työnantajavirkamiehillä ei tunnu onni potkivan missään muualla kuin lautakunnassa. Se on aika ihmeellistä sillä lautakuntalaisten piti jo etukäteen tietää tekevänsä laittoman päätöksen.
Tämä oli kuitenkin todiste siitä, että Juri on epäillysti julman ”ajojahdin” kohteena ja hänet on päätetty pitää koulun ulkopuolella kävi miten kävi.
Korkeimmassa hallinto-oikeudessa laiton tuskin muuttuu lailliseksi mutta se antaa
kiusantekijöille niin paljon lisäaikaa, että Juri ei kai koskaan enää kerkeä palaamaan virkaansa ennen eläkkeelle siirtymistä. Näin Juri saatiin pois virasta vaikka se todettaisiinkin laittomaksi.
Mielenkiinnolla enää voi seurata, että mikä on kaupungin reaktio?
Kyseessä näyttäisi olevan virkamiestunarointi joka on nyt maksanut arviolta 50000 euroa. Summa nousee luultavasti 100 000 euroon.
Saavatko kaupungin kassaan näin suuren loven tehneet virkamiehet jatkaa vastuullisissa viroissa vai kuitataanko tunarointi sanomalla ”oho” ja jatketaan samaan malliin? Samaan aikaan käydään YT-neuvotteluja. Henkilökuntaa saatetaan pakkolomauttaa. Tämä ”loven” aiheuttanut tempaus saattaa aiheuttaa paljon murhetta aivan toisaalla kaupungin organisaatiossa, sillä tämäkin tunarointi on maksettava.
Kari Lajunen