Home / Kolumnit / Kaksi eri asiaa – luvata ja täyttää

Kaksi eri asiaa – luvata ja täyttää

Lupausten lohduton sanoma

Vaalilupausten lukeminen aiheuttaa melkeinpä fyysistä pahoinvointia. Varsinkin silloin, kun niiden esittäjinä ovat istuvat valtuutetut, jotka itse ovat toimineet tehtyjen leikkausten ja heikennysten puolesta ja nyt lupaavat niiden korjaamista. Uskaltavat muka toimia itsenäisesti ryhmästään piittaamatta. Näkisipä tuon.

Pahimmillaan kokoomus opettajavetoisella johdollaan on yksituumaisesti kaikki heikennykset varhaiskasvatukseen ja opetukseen tehnyt. Ilman sisäisiä soraääniä.

Menneen valtuustokauden lohduton viesti kuntalaisille oli lapsiperheisiin ja erityisesti lapsiin liittyneet päätökset ja leikkaukset. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen, lähikoulujen lakkauttaminen ja koulureittien pidentäminen sekä päiväkotiryhmien ja luokkakokojen kasvattaminen ovat siitä esimerkkeinä.

Kauden aikana korotettiin uskollisesti kaikkia palvelumaksuja sitä mukaa kun valtio antoi siihen suosituksia.

Kaikki tämä tehtiin kokoomuksen ja RKP:n johdolla. Vaalien lähestyessä kokoomuksen opettajavaltuutettujen suulla on syntynyttä tilannetta kouluissa kuvattu useamman kerran. Levottomuus kouluissa on lisääntynyt, resursseja ei tahdo löytyä ja tuen saaminen kriiseihin on kiven takana.

Päiväkodeissa tehdyt ratkaisut ovat ryhmäkoon suurenemisen lisäksi johtaneet yksittäisten lasten määrän kasvuun, koska osa-aikaisia lapsia on täydentämässä toinen toistaan. Pahimmillaan kaikkien lasten ollessa paikalla lähestytään laittomia tilanteita.

Sitä pahentaa myös sijaiskielto, jolloin koulutusten tai perhetapaamisten aikana lapsiryhmä kohdataan vajaalla väellä.

Useammat vaalit läpikäyneenä ja vastuullisissa tehtävissä jo vuosia olleena, katteettomien lupausten antaminen ei käy pienessä mielessäkään. Vasemmiston valtuustoryhmässä on aina ollut vapaus olla omaa mieltään, sanoa ajatuksensa julki ja toimia äänestystilanteessa tasan oman mielipiteensä ja omatuntonsa mukaisesti.

Toivoisin samaa uskallusta uusille valtuutetuille, hölmöjen ryhmäpäätösten aika on ohi.

HARRI MOISIO (vas.)

VAASA

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa