Home / Kolumnit / Koplaaminen on politiikan taidetta

Koplaaminen on politiikan taidetta

Taidan olla jesuiitta

Näin on, jos otsikkoon kuuluu sanonta ”tarkoitus pyhittää keinot”. Miksi ajattelen näin?

Harvoin olen nähnyt yhtä tekopyhää tekstiä kuin 14.4. Pohjalaisen sivulla 5. Keskustelun aiheena on nopeutettu menettely nk. tiedustelulain hyväksynnälle.

Lakihan on todella tärkeä turvallisuutemme näkökulmasta. Nopeutus taas edellyttää lainmuutosta, joka vaatii taakseen myös opposition edustajia.

Keskustelun kuuma peruna Strandin, Risikon ja Henrikssonin välillä on se, voiko oppositiossa oleva RKP käydä kauppaa kahdella eri asialla.

Eli jos Vaasan laaja päivystys onnistuu, onnistuu myös tiedustelulain kiirehtiminen.

Voimmeko raaputtaa toistemme selkää?

Armeijan piirissä oli hirtehinen ilmaisu kannustavasta hallinnasta: siihen kuuluvat uhkailu, katteettomat lupaukset ja kiristys. Oikeudenmukaisuuden katsottiin tarkoittavan näiden välttelyä.

Yllä kertomani ”pelin paikka” houkuttelee jesuiittamaiseen kiristykseen, koska toisessa vaakakupissa on monta ihmishenkeä säästävä kuvio. Siksi tunnen itseni jesuiitaksi tukiessani Joakim Strandin sanontaa ”(on tiedettävä) miten maailma välillä oikeasti toimii”.

Kyllähän se niin on, että kun hallitus ei kuuntele järkipuhetta, on hiukan ”autettava”.

Miksi puhuin tekopyhyydestä? Risikon mielestä on ennenkuulumatonta, että asioita koplataan. ”Mihin politiikka on menossa?”

Tässä kohdassa vastakysymys kuuluu ”minäkö tyhmä”.

Onko Risikko muka voinut päästä ministeriksi huomaamatta, että politiikka ei olekaan juuri muuta kuin koplaamista?

Siis lehmänkauppoja.

Seinäjoelta kannatuksensa ammentava ministeri ei tunne armoa Vaasan suuntaan. Kokoomuksen vaalitulos Vaasassa on myös tämän seurausta.

Kun RKP ei osannut VKS:aa puolustaessaan painottaa viestiä sairaalamme laadullisesta kelpoisuudesta, jäi julkisuuteen virhekäsitys taistelusta vain kielikortilla. Nyt Henrikssonilla näyttää olevan hätä kertoa taistelevansa puhtain asein, koplauksia kavahtaen.

Pelkään pahoin, että tähän mennessä hänellä on omenien ja päärynöiden seassa ollut vesimelonikin! Silti hän sanoo, ettei tästä saa tulla uusi maan tapa.

No, eipä huolta, uutta siitä ei saa millään – niin pitkä on pelaamisen historia myös RKP:llä.

Vielä on sanonta ”Parempi hetki hävetä, kuin kauan katua”. Mieluummin häpeän kiristystä kuin kuolen ambulanssiin Munakan sillan tienoilla.

Tuonelassa ehtii kauan katua. Joakim – anna palaa!

KALLE LANAMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa