Home / Kolumnit / Joukkoliikenteeseen kannattaa panostaa

Joukkoliikenteeseen kannattaa panostaa

Vaasan bussiliikenne uudelle tasolle

Vaasassa on äänekkääseen huutoon paremman joukkoliikenteen puolesta alettu etsiä tosissaan vastinetta. Olemme saaneet nähdä monia hyviä uudistuksia: uusia bussireittejä, vuorolisäyksiä, sähköinen reittiopas, aikataulujen selkeyttäminen sekä kaasubussien hankinta. Myös lippujen hinnat ovat nykyään kohdillaan.

Uudistusten vauhdittamana bussiliikenteen matkustajamäärät ovat Vaasassa lähteneet nousuun ja vuosi 2016 oli matkustajamääriltään ennätysvuosi. Suunta on hyvä. Hyvistä tuloksista on syytä riemuita. Paikoilleen ei voida kuitenkaan jäädä.

Vaasan pyrkiessä nostamaan profiiliaan kansallisessa ja globaalissa kilpailussa, on kaupungin yhtenä strategisena tavoitteena oltava joukkoliikenne, joka todella kilpailee yksityisautoilun kanssa. Joukkoliikenteen merkitys kaupungin imagolle ja brändille on tunnustettava.

Yksityisautoilun hillitseminen on yksi avaintekijöistä työssä puhtaamman ilmanlaadun ja energiavarojen riittävyyden puolesta. Vaasan autoistumisaste on Suomen korkeimpia. Panostamalla joukkoliikenteeseen on mahdollista hillitä autoistumisasteen kasvua Vaasassa.

Vaasassa joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija. Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki väkilukuun suhteutettuna. Opiskelijoiden tarpeita ei voi jättää huomioimatta. Joukkoliikenteellä on vaikutus Vaasan imagoon opiskelijoiden silmissä. Se millainen imago kaupungilla on, vaikuttaa päätökseen jäädä asumaan Vaasaan valmistumisen jälkeen.

Edistysaskelista huolimatta Vaasan joukkoliikenne tarvitsee edelleen määrätietoista kehittämistä. On luotava strategia, miten edetä järjestelmällisesti kohti kuntalaisten tahtoa bussiliikenteestä. Strategia olisi hyvä luoda 10 vuoden päähän. Tämän jälkeen olisi hyvä eritellä vuosittaiset osatavoitteet, jotka toteutuessaan vievät 10 vuodessa tilanteeseen, jossa bussiliikenne Vaasassa on kilpailukykyinen liikkumisvaihtoehto.

TOMI KAUNISMÄKI (kd.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa