Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa sai digitaalisen reittioppaan

Vaasa sai digitaalisen reittioppaan

Uusi reittiopas näyttää bussisi

sijainnin reaaliajassa

Uusi Vaasan kaupungin bussien sähköinen reittiopas on julkaistu osoitteessa reittiopas.vaasa.fi. Karttapohjainen opas näyttää reaaliajassa oman bussin sijainnin sekä ehdottaa määränpään perusteella bussilinjaa. 

Reittioppaassa saa pysäkkiä painamalla reaaliaikaisen ennusteen, monenko minuutin kuluttua bussi ajaa oman pysäkin kohtaan. Jokaiseen bussiin on asennettu laite, joka antaa tietoa bussin sijainnista.

Enää ei tarvitse arvailla, ja kotoa voi lähteä myöhemmin pysäkille.  Tämän avulla asiakkaamme saavat varmuuden siitä, onko bussi myöhässä tai jo ajanut pysäkin ohi, kertoo Lotta Rautio kaupungin liikennesuunnittelusta.

Karttapohjasta voi valita oman sijainnin sekä määränpään, jolloin ohjelma ehdottaa sopivaa bussilinjaa sekä reittiä. – Vaihtoehtoisesti voi valita tietyn bussipysäkin ja katsoa, mitkä linjat siitä menevät sekä milloin bussit tulevat, Rautio täydentää.

Reittihakuun voi myös itse kirjoittaa lähtöpaikan sekä määränpään. Määränpäähaku tunnistaa maamerkkejä ja suosittuja paikkoja, kuten koulut, uimahalli sekä urheilukentät.

Reittiopas toimii älypuhelimella ja tietokoneella, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Asetuksista saa vaihdettua kielen haluamakseen, ja sovellus muistaa sen jatkossa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Reittien kunnossapito tärkeätä

Vaasan kaupunki käynnisti keväällä 2021 kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman laa-timisen, jossa määritellään kävelyn edistämisen visio, …

Vastaa