Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Reaaliaikainen bussipysäkki-aikataulu

Reaaliaikainen bussipysäkki-aikataulu

 

vaasalaisia.info foorumissa on syntynyt keskustelu reaaliaikaisen bussireitin ilmaisemisesta jokaisella bussipysäkillä.

Reaaliaikainen bussireitti Vaasaan
Näyttö jokaiselle pysäkille

Helsingissä HSL:n bussit ja ratikat kulkevat reaaliaikaisesti Google Mapsin päälle tehdyssä karttasovelluksessa. Zoomaamalla yksittäisen pysäkin lähelle voi vaikka seurailla kotoaan käsin, että milloin seuraava sopiva bussi viilettää ohi.

Vaasassa on lukuisia yrityksiä ja organisaatiloita, jotka voisivat hyödyntää paikannusteknologiaa. Organisaatioiden mobiilisivustot voisivat kertoa automaattisesti miten kohteeseen pääsee julkisilla kulkuneuvoilla juuri kyseisellä hetkellä ja käyttäjän sijainnista käsin.

Jokaisella bussipysäkillä olevalla ilmoitustaululla voisi tietysti olla muutakin informaatiota, esimerkiksi markettien tarjouksia, jotka korvaisivat osan kustannuksista. Myös muuta tärkeätä informaatiota, vaikkaa riskiryhmien flunssarokotuksista.

Jo käytössä

 

Pääkaupunkiseudun bussi- ja raitiovaunumatkustajat ovat saaneet nauttia tosiaikaisista aikataulunäytöistä pysäkeistä jo 2000-luvun alusta.

Jatkossa kaikkien HSL:n kulkuneuvojen sijainti paikannetaan gps-menetelmällä. Tieto välittyy keskusjärjestelmään, joka laskee pysäkkikohtaiset ennusteet saapuville kulkuneuvoille.

Tämän tulisi toteuttaa myös Vaasasa.

Saapumisaika-ennuteiden rajapinnat tulisi avata myös ulkopuolisten sovelluskehittäjien käyttöön. Tämä mahdollistaisi aivan uusien palveluiden ottamisen käyttöön.

Tampereen bussitutka tuo Lissu liikenteenseurannan seurantaominaisuudet puhelimeesi.

Myös Jyväskylässä on kehitetty paikallisliikenteen ennakointia mobiililaitteisiin. Jyväskylän älykännykkäsovellukseen on mahdollista lisätä myös hälytyksiä tyyliin ”Bussi lähestyy pysäkkiäsi.”

Yksi käytännön seuraus tällaisesta teknologiasta saattaisi olla. Kun tiedät milloin bussi lähestyy pusäkkiäsi, voit jättää auton reitin varrelle ja jatkaa matkaa bussilla.

Kari Lajunen tutkii videolla miten järajestelmä toimii Vaasassa.

Lue foorumissa:

http://mcaf.ee/qtohw

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa