Billig Strøm | Forbrukslån på Dagen uten Sikkerhet | Ulkoinen Kovalevy | Boligsalgsrapport | Billig Forsikring | Husalarm | MasterCard Kredittkort | Billig Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Inno_Suomi kummastuttaa

Inno_Suomi kummastuttaa

InnoSuomi aiheuttaa mutinaa

Etelä-Pohjanmaan Inno-Suomi 2007 palkinto on myönnetty tänään Seinäjokelaiselle LifeIT Medicalille ja Erikoistyö Mäki Ky:lle Nurmosta.

Life IT on kehittänyt yhdessä intialaien lääkärikeskuksen kanssa palvelun, jossa röngenkuvat lähetetään sähköisesti lausunnolle erikoislääkärille Intiaan.

Ammattipiireissä on herättänyt kummastusta että röntgenkuvat pistetään halpamaihin lausuntoa varten, kun samanaikaisesti Suomessa, kuten Vaasassa ja Seinäjoella ovat röntgenlääkärit työttömänä. Sormi osoittaa Vaasan Keskussairaalan johtavaa ylilääkäri Timo Keististä. Röntgenlääkäreiden pulasta on kirjoitettu mm. vaasalaisia.info blogissa.

Kuvat lähetetään sähköisessä muodossa Kalkuttaan, jossa radiologit eli röntgenkuvien analysointiin koulutetut erikoislääkärit antavat niistä teknisen lausunnon vuorokaudessa.

Varsinaisen hoidon määrää edelleen suomalainen lääkäri. Kuvia tulkitsevat Focus Research & Development-nimisen lääkärikeskuksen lääkärit Intiassa. LifeIT Medical on radiologian konsulttipalveluja tarjoava seinäjokelaisyritys. LifeIT-yhtiön suurin omistaja on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Timo Keistinen on varsin keskeisessä asemassa tässä intia-inkissä. Keistinen on aikaisemmin julkisuudessa sanonut, että analysoinnista voitaisiin etätulkintana hoitaa ehkä joka viides. Erikoislääkärin lausunnon hinta vaihtelee 10–50 euron välillä Suomessa.

Tilastojen mukaan Suomessa on 572 työikäistä radiologia.

Palvelu on tiettävästi lanseerattu vasta kuukausi sitten ja moni ihmettelee kiirusta, jolla yritys on lunastanut varsin arvostetun Inno-Suomi palkinnon.

LifeIT toimii laajalla rintamalla. Yritys on tehnyt yhteistyösopimuksen mm. digitaalisten televisiolaitteiden toimittaja FinnSat kanssa. Yhteistyön tavoitteena on yhdistää digitaalisen television tekniikka ja telelääketieteen teknologia uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

Uusi kynnysratkaisu

Erkki Mäki on kehittänyt kynnysratkaisun, jolla on käyttöä hoito- ja palvelukodeissa sekä esimerkiksi teollisuudessa.

Tämän vuoden innovaatiokilpailun teemana on innovaatio ja ikä. Palkitut yritykset osallistuvat myös valtakunnalliseen kisaan.

About Toimitus

Check Also

Ojaharju raitistui kuolemanhädässä

Iso mies ei aina ole herkkä, mutta Jomppa on. Hän on rehevä kuin renessanssiruhtinas. Jompan elämä on ollut värikästä aaltoliikettä; hän on maistanut nautintoja ja kärsinyt krapulaa. Ehkä hän on nähnyt enemmän kuin me muut, tavalliset elämän tallaajat.

Vastaa