Strømpris | Billigste Forbrukslån 2019 | 4K Näyttö | Eiendomsmegler Trondheim | Billigste Forsikring | Husalarm | Kredittkort med lavest Rente | Billigste Telefonabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Valehtelee joku sydänleikkauksista

Valehtelee joku sydänleikkauksista

Onko sydänleikkauksista Vaasassa olemassa kaksi vai yksi totuus vai useampia. Lue Sydänpiirien kirje Vaasan sairaanhoitopiirin valtuutetuille
a

Epävarmuus ajaa seinäjokelaispotilaat Tampereelle

Kaksi totuutta:

Vaasan Keskussairaala: Sydänleikkaukset loppuvat Vaasassa koska Seinäjoki lähettää potilaat Tampereelle ja omat potilaat eivät riitä.

E-P:n Keskussairaala: Vaasan Keskussairaala on kertonut, että sydänleikkaukset Vaasassa lopetetaan ja Seinäjoki on pakotettu valitsemaan Tampereen. Lähetämme potilaamme jatkossakin Vaasaan jos leikkaukset jatkuvat.

Kumpi valehtelee?

Sydänpiirien kirje Vaasan sairaanhoitopiirin valtuutetuille 24.10.2007:

Rannikko-Pohjanmaan Sydänpiirin työryhmä ja Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin hallitus kävivät 17.9.2007 tapaamassa Seinäjoen keskussairaalan, (EPKS), johdon. Johto tiedotti sydänkirurgiatoiminnasta, sekä miten tarkastellaan eri ratkaisuja potilaiden hoidon turvaamiseksi vastaisuudessa. Johdon mukaan EPKS on hakenut yhteistyötä Tampereen kanssa yksinomaan siksi, että sydänhoidon saanti Vaasassa on epävarmaa.

Hallituksen puheenjohtaja Jorma Korhonen painotti, että haluttomuus potilaiden kuljettamiseen Vaasaan johtuu siitä, ettei Vaasan keskussairaalan johto ole voinut taata, että sydänasema toimii kaikenkattavasti, ja sen lisäksi antanut EPKS:n ymmärtää, että sydänleikkaukset tyystin lakkautetaan. Hän painotti, että sydämen häiriöt useimmiten ovat enemmän tai vähemmän akuutteja, ja siksi vastuussa olevilla täytyy olla kaikenkattava suunnitelma EPKS:n sydäntoiminnalle.

Jorma Korhosen mukaan Vaasan keskussairaala on täysin vastuussa potilaiden ohjaamisesta Tampereelle. Vaasan keskussairaala on useasti lehdistössä tiedottanut, että EPKS:n lääkärit lähettävät potilaansa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, TAYS:iin. "Tämä ei pidä paikkansa. Jos Vaasan keskussairaala olisi voinut taata jatkuvan sydäntoiminnan potilaamme olisivat tulleet Vaasan", Korhonen totesi.

Sekä Korhosella että sairaalajohtaja Jaakko Pihlajamäellä oli pelkästään hyvää sanottavaa yhteistyöstä Vaasan keskussairaalan kanssa. Siksi EPKS:n sydänpotilaat myös vastaisuudessa leikataan Vaasassa, mikäli Vaasan keskussairaala päätöksellään takaa sydäntoiminnan säilymisen paikkakunnalla. Jos päätös sen sijaan on päinvastainen, eli että sydänpotilaat lähetetään Tampereelle, EPKS:n on tehtävä samoin. Silloin voidaan sanoa, että Vaasan keskussairaala pakotti EPKS:n turvautumaan TAYS:iin.Kokoukseen osallistuivat:

Jäsenet

Jarmo Korhonen hallituksen puheenjohtaja,
Hannu Puolijoki ylilääkäri,
Jaakko Pihlajamäki sairaalajohtaja,
Kaisu Rantala Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin puheenjohtaja,
Seppo Aho Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin varapuheenjohtaja,
Pentti Kirkkomäki Kauhavan sydänyhdistyksen puheenjohtaja,
Pauli Leppiniemi Laihian, Vähänkyrön, Isonkyrön ja Tervajoen sydänyhdistyksen pj,
Karl-Johan Vikström Rannikko-Pohjanmaan Sydänpiirin työryhmän jäsen,
Torsten Nygård Rannikko-Pohjanmaan Sydänpiirin työryhmän jäsen,
Stig Hednäs Rannikko-Pohjanmaan Sydänpiirin työryhmän jäse
n.

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa