Billigste Strømleverandør | Forbrukslån Billigst | Paras Hiiri 2019 | Billig Kiropraktor | Forsikringsselskap | Tyverialarm | Sammenlign kredittkort rabatt | Mobilselskaper 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / InnoSuomi ihmetyttää

InnoSuomi ihmetyttää

InnoSuomi palkinnot ihmetyttävät

Pohjanmaan TE-keskuksessa jaettiin tänään InnoSuomi Pohjanmaan palkinnot. Ensimmäisen palkinnon pokkasi äänittäjä Martin Kantola uudentyyppisellä mikrofonillaan ja kaksi seuraavaa sijaa menivät PuhElias lukulaitteelle ja Kondis senioritalo hankkeelle.

Tämänvuotisen INNOSUOMI kilpailun teemana on "Innovaatiot ja ikä" Suomen itsenäisyyden 90 juhlavuoden kunniaksi. Lisäksi teemalla juhlistetaan sitä, että tänä vuonna suurista ikäluokista kaikkein suurin täyttää 60 vuotta.

Käytännössä Pohjanmaan aluekilpailun InnoSuomi teeman palkittujen sisälle mahtuu vain Kondis-hanke. Selvitystä siihen että ensimmäisen palkinnon sai teeman ulkopuolinen innovaatio ja myös toisen kunniamaininnan sai teeman ulkopuolinen innovaatio, ei saatu. Saattaa tietysti olla että koko InnoSuomi ei kiinnosta yrityksiä tai siten innovaatio ja ikä teemaan ei tullut kuin yksi ehdokas.

Vastausta ei myöskään tullut kysymykseen ketkä muodostivat tänä vuonna InnoSuomi Pohjanmaan raadin. Kun kysymystä tiukattiin keksintöasiamies Erkki Pietikäiseltä, oli vastaus että nimien kertomatta jättämisellä halutaan suojata raadin jäseniä siltä, että joku haluaisi vaikuttaa heidän päätökseensä.

Selitys ontuu sillä päätös on jo tehty ja ensi vuoden raadin kokoonpanoa ei ole vielä pätetty. Aikaisemmin viimae kuussa on Etelä-Pohjanmaan Innosuomi palkinto aiheuttanut ihmetystä.

Kaikki palkiatut osallistuvat valtakunnalliseen InoSuomi kilpailuun. Tasavallan presidentti Tarja Halonen jakaa palkinnot 20 marraskuuta Helsingissä.

Kunnialautanen
Tarkkuusmikrofoni 360

Perustelut: Martin Kantolan Mikrofonin perusrakenne on suunniteltu täysin uudella tavalla. Uusi menetelmä antaa erinomaiset mahdollisuudet virheettömään äänen tallentamiseen. Uusi mikrofonitekniikka säästää rahaa ja aikaa koska isotkin konsertit voidaan taltioida yhdellä mikrofonilla ja äänen toisto on silti huippu luokkaa. Mikrofonin ominaisuudet tarjoavat uusia mullistavia käyttömahdollisuuksia äänen tallentamisessa ja suuntimisessa.

Kunniamininnat

PuheElias
Perustelut: Näkövammaisten ja huononäköisten on vaikea lukea sanomalehtiä Perinteiset kotiin toimitettavat kasetit tulevat niin myöhään, että lehtien uutiset ovat jo vanhentuneita. Tietokoneet ovat vaikeita käyttää. Pratsam palvelu ja PuhElias laite tarjovat kohderyhmille mahdollisuuden kuunnella lehdet tuoreena. Palkinnot pokkasivat Jonas Storholm ja Roger Sundsten.

Kondis senioritalo

Perustelut:
Liikeidea auttaa yhteiskunnan, vanhusten ja liike- elämän tarpeiden täyttämistä samalla konseptilla. Seniorien asunnot sijoitetaan palvelujen lähelle, jolloin niitä voidaan käyttää mahdollisimman kauan omatoimisesti. Ikääntyvät pysyvät pitempään kotona, jolloin vältytään kalliilta laitoshoidolta. Kauppakeskusten yläkertojen vajaakäytössä olevat tilat saadaan hyötykäyttöön ja yritykset saavat lisää asiakkaita. Kunniamaininnan saanaut Kondis Finland Oy on seinäjokinen yritys. Palkinnon noutivat Eeku Strahl ja Anssi Panula.

InnoSuomi foorumissa:

InnoSuomi kotisivu:

About Toimitus

Check Also

Näe syvemmälle Vaasaan: Merenkurkun mielenkiintoinen historia

Merenkurkun historiaa Koska Merenkurkku Pohjanlahden kapeimpana osana yhdisti Pohjanmaan ja Västerbottenin oppivat ihmiset täällä jo …

Vastaa