Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Hallitus tukee kävelyä ja pyöräilyä

Hallitus tukee kävelyä ja pyöräilyä

Pyöräilyjärjestöt kiittävät hallituksen

                                                 linjausta kävelyn ja pyöräilyn lisäämiseen

Hallitus on julkistanut ehdotuksensa energia- ja ilmastostrategiaksi. Osana strategiaa esitetään kävellen ja pyörällä tehtävien matkojen lisäämistä 30 prosentilla.

“Jos nyt ajat autolla edestakaisin töihin ja illalla kuntosalille, olisi jatkossa yksi näistä matkoista tehtävä lihasvoimalla. Jotta näin suuri muutos liikkumistavoissa saadaan aikaan, täytyy pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita parantaa huomattavasti. Ihmiset valitsevat pyörän, kun se on nopea, sujuva ja helppo kulkumuoto.”, kertoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Pyöräliitto ja Pyöräilykuntien verkosto antavatkin hallitukselle kiitosta pyöräilyn ja kävelyn huomioimisesta tavoitteissa.

Tämä on merkittävä muutos suomalaisessa liikennepolitiikassa. Aiemmin valtio on jättänyt pyöräilyn ja kävelyn kuntien huoleksi, vaikka kolmannes suomalaisten tekemistä matkoista tehdään kävellen tai pyörällä.

“Valtion pitääkin muuttaa käytännön liikennepolitiikkaansa suosimaan kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä – tämä olisi myös kansantalouden kannalta kestävin ratkaisu. Pyöräily tuottaa jo nyt yli 1,1 miljardia vuodessa yhteiskunnalle terveyshyötyinä ja tämä olisi helposti tuplattavissa.” Koistinen sanoo.

Pyöräliitto ja Pyöräilykuntien verkosto ehdottavat, että valtio tukisi kuntien pyöräilyinfrastruktuurin rakentamista, rakentaisi taajamien välisen pyöräilyn laatukäytäväverkostoa, uudistaisi työmatkakorvausjärjestelmän ja tukisi sähköavusteisten pyörien hankintaan.

Muutoksilla olisi myös monia muita etuja: pyöräilyn ja kävelyn olosuhteiden parantaminen muuttaa kaupunkeja oleellisesti viihtyisämmiksi paikoiksi. Melu, pöly ja pakokaasut vähenevät ja liikenneturvallisuus paranee. Samalla ruuhkat vähenevät ja autoilu on helpompaa niille, jotka siihen joutuvat turvautumaan.

Hallitus haluaa ohjata tukia myös biopolttoaineille, sähköautoihin ja romutuspalkkioon. Tehokkaampaa olisi kuitenkin vähentää yksityisautoilua erityisesti kaupungeissa. Käyttövoiman muutos ratkaisee vain yhden autoilun ongelmista, jäljelle jäävät vaikutukset turvallisuuteen, terveyteen, tilankäyttöön ja tuotantovaiheen materiaalituotanto. Sähkö ja biopolttoaineetkaan eivät synny tyhjästä, ja niiden tuotantoon liittyy omat ongelmansa.

“Kävelyn ja pyöräilyn olosuhteet ovat investointi, joka tuottaa voittoa ja päästövähennyksiä parhaalla hyötysuhteella”, korostaa Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Lisätiedot
Matti Koistinen, toiminnanjohtaja, Pyöräliitto ry
P. 044-2795588
matti.koistinen@pyoraliitto.fi

Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja, Pyöräilykuntien verkosto ry
040 419 4555
matti.hirvonen@poljin.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa