Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Hanki helposti tietoa maakuntauudistuksesta

Hanki helposti tietoa maakuntauudistuksesta

Helppotajuista tietoa maakuntauudistuksesta

Kenenkään ei tarvitse yrittää saada tolkkua mammuttimaisesta maakuntauudistuksesta omin päin. Pohjanmaan liitto auttaa välittämällä helppotajuista tietoa muun muassa seminaarissa ja yleisötapahtumissa sekä aineistopaketin muodossa.

Sinun Pohjanmaasi 2019 -seminaari näyttää houkuttelevan Vaasaan runsaasti osallistujia perjantaina 2. joulukuuta. Se tarjoaakin hyvän tilaisuuden kuulla, mitä on meneillään ja mihin suuntaan uudistustyö on menossa. Kolme muutosjohtajaa Göran Honga, Jukka Kentala ja Varpu Rajaniemi kertovat sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen että maakuntauudistuksen valmisteluista. Muutosta tarkastellaan myös henkilöstön ja osallistamisen näkökulmasta, sillä uudistuksen yhtenä tavoitteena on kansalaisten suorien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen. Tietohallintojohtaja Heikki Heikkilä puolestaan puhuu uusien toimintatapojen ja digitalisaation tuomasta lisäarvosta. Esitykset simultaanitulkataan suomeksi ja ruotsiksi.

Seminaari pidetään hotelli Rantasipi Tropiclandiassa (Lemmenpolku 3) klo 13–16. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 25. marraskuuta.

Avoimia yleisötapahtumia maakunnassa

Ensi vuoden alussa järjestetään ympäri maakuntaa avoimia yleisötapahtumia maakuntauudistuksesta. Tarkoituksena on jakaa tietoa uudistuksesta pohjalaisille ja antaa heille mahdollisuus keskustella uudistusta valmistelevien kanssa.

Keskustelunaiheista tuskin tulee pulaa, sillä muutos herättää aina kysymyksiä ja pelkoakin. Se tiedetään, että sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuus omalla kielellä huolettaa monia, kun valtiovalta haluaa keskittää hoitoa suurempiin yksiköihin.

Yleisötapahtumia järjestetään kaikilla Pohjanmaan seuduilla. Aika, paikka ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Monikäyttöinen infopaketti

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa