Home / Tapahtumat / Tutustu sukukansojen perintöön

Tutustu sukukansojen perintöön

Sukukansoista keskustellaan

Vaasan pääkirjastossa

Kansatieteilijä Ildikó Lehtinen kertoo Suomen sukukansoista Vaasan pääkirjaston Draama-salissa ke 30.11. klo 17 alkaen.

Luennon aiheina ovat huivit, hunnut ja muut päähineet sekä käsityöt suomalais-ugrilaisten kansojen elävänä perintönä.

Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja, unkarilaissyntyinen Ildikó Lehtinen on tutkinut suomalaisia ja suomalais-ugrilaisia pukuja ja koruja kansatieteen näkökulmasta sekä julkaissut useita teoksia.  Muun muassa Suomen kansallismuseossa työskennellyt Lehtinen on tehnyt tutkimustyötä Venäjän suomalais-ugrilaisilla kielialueilla vuodesta 1981 lähtien. Kenttätyömatkat ovat suuntautuneet hantien, marien, mordvalaisten ja udmurtien pariin.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni saapuisi paikalle pukeutuneena omaan päähineeseensä, vanhaan tai uudenaikaiseen. Päähine voi siis olla hattu, huntu, liina, baskeri, pipo tai mikä tahansa muu.

Tilaisuuden järjestävät Vaasan Kalevalaiset ry, Vaasan Karjalaseura ry sekä Vaasan kaupunginkirjasto. Luento on osa Kalevalaisten naisten liiton vuoden 2016 Samaa sukua –teemaa.

Lisätietoja antavat:
Ildikó Lehtinen,

ildikolehtinen@gmail.com
Vaasan Kalevalaiset ry, sihteeri Kirsti Eneberg,

kirenebe@luukku.com
informaatikko Leena Sandberg, Vaasan kaupunginkirjasto

, leena.sandberg@vaasa.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa