Rewell Centerissä voisi olla digitaaliajan kohtauspaikka. ”Kohtaamisspylväs” on jo paikallaan ja pylvään juurelta on hyvä näköyhteys vapaaseen seinäpintaan, jolle voisi ilmestyä uusia tapaamistietoja, tapaamisten peruutuksia tai tapaamisajan muutoksia. Kohtauspiste välittyisi myös verkkoon ja mainostaisi samalla kauppakeskusta. Yhteys ”paneeliin” tapahatuisi kännykällä tai suoraan päätteeltä. Toki kohtauspaikka voi olla jossakin muuallakin Vaasassa.
Kaupungin imago on sitä mitä se on
Jos haluat parantaa kaupungin imagoa, paranna kaupunkia ja kehitä kaupungin omaleimaisuutta, sanoo emer.prof. Pekka V. Virtanen, (1999: 163, kaupunki-imagon luomiasesta)
Naulan kantaan. Juuri omaleimaisuus tekee Pariisista Parisin ja … Minusta vaasalaisen imagon rakentamisessa on unohdettu yksi tärkeä tekijä tai sitä ei ole tuotu rittävän voimakkaassti esille: Vaasa on jo nyt elokuva, media ja videokaupunki. Mutta jotain puuttuu ..
Sillä ei ole vielä nimeä
Sillä mitä haluan kuvata ei ole nimeä, ei ainankaan vielä. Se koostuu sanoista viraali, flash mob, led näytöt ja paneelit, joime tube-tyyppiset laitteet, kaupunkiin sijoitetut nopeasti päivittyvät näyttö- ja informaatiotaulut, digitaalista sisältöä ylläpitävä viitoitus ja kyltitys, eripuolille kaupunkia sijoitetut screenit, kahviloihin sijoitetut isot, näytöt joiden kautta voi käydä keskustelua maailman muiden kahviloidenkanssa jne.
Yhtenä esimerkkinä voisi olla Rewell Centeriin sijoitettu ”kohtauspaikka” jonka tapaamistiedot välittyvät ”viraalisti” ja jonka läheisyydessä seinässä on led-paneli, joka sisältää kohtaamistietoja, peruutuksia jne. Tämän lisäksi kohtauspaikasta voisi lähettää kuvaa verkkoon (WebCam). Mukana olisi myös kaupallista sisältöä.
Minulla ei ole kykyä arvioida kustannuksia ja toimijoita, vaan tämä on viisaampia varten tartkoitettu työkalu.
Teknisen apparaatin lisäksi tarvitaan ihmisä, jotka ovat valmiit heittäytymään ja kokeilemaan kaikea uutta. Yksi uusista digitaaliajan ilmiöistö on nimaeltään Flassh Mob.
Flash mob syntyy, kun toisilleen ennalta tuntematon joukko ihmisiä kokoontuu yhteen sovittuun aikaan ja tekee julkisella paikalla jotakin yllättävää.
Osallistujat saavat kutsun ja ohjeet viraalisti levytettyjen sähköpostien tai sosiaalisen median palveluissa lähetettyjen viestien kautta. Mukana on myös kameramiehiä tai piilokameroita. Flash mobit kuvataan videolle ja pannaan verkkoon levitykseen. (DigiToday)
TapioParkkari
Lue lisää
Vaasassa järjestettiin Mahdollisesti Suomen ensimmäinen Flash Mob 25.9. 2007. Katso video tästä: