Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Antiikkia suoraan varastosta

Antiikkia suoraan varastosta

Malte Björk ja Arto Laaksoharju löysivät yhteisen bisnesidean tavattuaan huutokaupassa. Nyt miehillä on yhteinen antiikkibisnes.

Myydään sellaisena kuin se on

Tölbyn Näsebakkenin Finkals-tila on jokaisen vanhoja rakennuksia remontoivan aarreaiatta. Tilan tontilla on n. 700 neliömetriä vanhoja antiikkiesineitä ja vanhaa rakennusmateriaalia osittain kahdessa kerroksessa ja kymmenessä eri pisteessä.

-Kaikki on siinä kunnossa kun ne ovat purkutaloista tai kuolinpesistä hankittu. Me emme putsaa ja puleeraan esineitä, vaan myymme ne sellaisenaan, sanoo Arto Laaksoharju. Arton liikekumppani Malte Björk lisää, että jos kaappi on hajoamistilassa niin se saatetaan purkaa kuljetuksen ajaksi ja koota uudelleen.

Konsepti tuntuu toimivan, sillä haastattelun aikana Arto Laaksoharju vastaanotto kyselyjä vanhan kunnostajilta ja rempapaajilta.

Paremmin Kråklund Recordsin toimitusjohtajana tunnettu Laaksoharju hankki Finnkalsin tilan vajaat kymmaenen vuotta sitten perheen käyttöön. Malte Björk tuli kuvioihin kuutisen vuotta sitten kun miehet tapasivat huutaupoissa. Björk on siviiliammatiltaan kehityspäällikkö Svenska Österbotten förbundissa.

-Meitä yhdisti siihen aikaan yhteinen harrastus eli vanhojen antiikkiesineiden keäily. Vähitellen tuttavuus syveni liikekumppanuudeksi. Nyt meillä on kummallakin oma firma ja tulot ja menot pannaan fifty-fyftu, selittää Björk.

Miesten firmat ovat Tmi. Arto Laaksoharju ja Björkbakken. Yhteisena myyntialustana toimii www.anni.fi-niminen nettisivusto.

Finkalsin päärakennus on rakennettu 1700-luvulla. Laaksoharju asuu tilaa yhdessä avovaimonsa ja yhteisen ja avovamon kahden lapsen kanssa. Perheeseen kuuluu myös Näsä-niminen kissa.

Finkals on satunnaiselle vierailijalle melko hämentävä kokemus.

Vanhoja antikkihuonekaluja, kierrätyskelpoisia vanhoja peiliovia, ikkunapuitteita, Högforsin helloja, poljettavia ompelukloineita ja kaikkea muuta mitä kuolinpeasissä on, riittää ihmeteltäväksi ja ostettavaksi.

Myynnissä on myös esineitä, jotka häämentävät nykyihmisen perin juurin. Tällainen löytö on esimerkiksi hyljeloukku tai hyljekakset, joiden puristuksiin ja rautahampaiden repimäksi hylje joutui mahdollisimman julmalla tavalla.

-Hyljekaset ostettiin näkemättä het kun tieto niistä levisi, selittää Laaksoharju.

Yhteistyötä

Sekä Laaksoharju että Bjöark vannovat yhteistyön nimiin. Se vain on kovin vaikeata alan luonteen huomioiden. Kaikki alalla tuntevat toisensa ja kilpailuakin on. Miehet kuitenkin vakuuttavat yhteistyöhalujaan. He ovat myös valmiis kehittämään myyntiä.

-Parhaillaan suunnittelemme kuukausihuutokauppaa, mihin otamme ihmisten myytäväksi luovuttamia esineitä. Asiasta kuullaan lisää syksyllä, lupaavat Laaksoharju ja Björk

Tölbyn Näsebakkenille on sen verran pitkä matka että pöydänpotkijat eivät juuri vaivaudu.

-Kyllä se pitää paikkansa. Kun tavara myydään suoraan varastosta ja siinä kunnossa missä se on, niin paikalle osaaat lähinnä ne, jotka tietävät mitä on tarjolla ja mitä tarvitaan. Tässä auttaa myös nettisivut. Hinta on merkittävästi alempi kuin kunnostettujen ja puleerattuje tavaroiden kohdalla.

Laaksoharju ei kuitenkaan halua esittää mitään hintahaitaria vaan tyytyy toteamaan, että sängyn saa 100 eurosta ylospäin.

Kotisivu

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa