Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasan Kulttuurikasarmin logokilpailu ratkesi 2013

Vaasan Kulttuurikasarmin logokilpailu ratkesi 2013

Vaasan Kulttuurikasarmin logokilpailu

–uusi logo on voimakas ja tunnistettava

Vaasan Kulttuurikasarmi on saanut itselleen logon. Kaikille avoimen kilpailun kautta voittajaksi nousi Samuli Viitasaaren suunnittelema vahva, yksinkertainen ja mieleenpainuva ehdotus.

Voittajalogo, jota tulevaisuudessa käytetään Kulttuurikasarmin markkinointimateriaalissa on erottuva ja mieleenpainuva. Vaasan puukasarmialue edustaa kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävää sotilasarkkitehtuuria.

Kulttuurikasarmin toimijoita viehätti Samuli Viitasaaren ehdotus, joka kunnioittaa arkkitehtonista ympäristöään eikä myöskään varasta huomiota kasarmilaisten monikulttuurisilta, näyttäviltä tuotoksilta.

Viitasaaren ratkaisuna oli valita voimakas, yksinkertainen ja välittömästi tunnistettava muoto ja sen vastapainoksi kokonaan mustavalkoinen väritys.

-Päähaasteena oli yhdistää toisaalta perinteet ja nykyaika ja toisaalta armeijatematiikka ja kulttuuri, kertoo voittajalogon suunnittelija,  Samuli Viitasaari. -Tunnuksen muoto ja kehyksen tyyli ovat sotilasarvomerkkien visuaalisen koodiston inspiroimat, mutta en alleviivaa yhteyttä erityisesti  -siinä määrin merkittävästi alueen käyttötapa on vuosien saatossa muuttunut, jatkaa Viitasaari.

Kulttuurikasarmille etsittiin logo kaikille avoimen kilpailun kautta. Kilpailuaika oli kolme viikkoa. Ehdotuksia kilpailuun tuli parikymmentä ja osallistujien joukosta löytyi  niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. Värikkään joukon taso oli yllättävän kova.
Kulttuurikasarmin toimijat äänestivät voittajan keskuudessaan. Jokaisella toimijalla oli yksi ääni käytettävissään. Kasarmi 13 ja Kasarmi 14 –rakennusten kohdalla periaatteena oli yksi ääni jokaista huonetta kohden.  Facebookin kautta kisaan saatiin myös ääni yleisön suosikille, joka meni myös voittajan, Samuli Viitasaaren ehdotukselle. Äänestysvaiheessa suunnittelijoiden nimiä ei julkaistu.

Palkinto
Voittaja saa palkinnoksi paketillisen vaasalaista kulttuuria. Paketista löytyvät muun muassa liput kahdelle Vaasan kaupunginorkesterin konserttiin, Vaasan kaupunginteatteriin, Wasa Teateriin ja Kuntsin modernin taiteen museoon sekä lippuja Tikanojan taidekotiin ja Pohjanmaan museoon. Kaikkien suunnittelukilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi 3 yllätyspalkintoa.

Kulttuurikasarmin toimijat lahjoittivat voittajalle ja osallistujien kesken suoritettavaan arvontaan makupaloja omasta toiminnastaan, kuten esimerkiksi tangon alkeiskurssin (Tangocho Wasa), pieniä tekstiilitaide- ja grafiikan teoksia (taiteilijat Janika Herlevi, Sini Björkholm ja Kaarina Heikinheimo), lounaan kera kahvin ja kuppikakun kahdelle (Café Purppura), lippuja esityksiin (Pikku Aasin Nukketeatteri & Pohjanmaan tanssin aluekeskus), tanssitunteja (Tanssikoulu Kipinä), kuukauden taidelainan (Vaasan Taiteilijaseura) ja Kuvankaunis Vaasa -valokuvakirjan (Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys).

Tausta
Logokilpailu liittyy Kulttuurikasarmi-hankkeeseen, joka alkoi joulukuussa 2012. Vaasan kaupunki haluaa kehittää ja vakiinnuttaa kasarmin alueen Kulttuurikasarmina – alueena, joka tarjoaa vaasalaisille kulttuurinkuluttajille lisää elämyksiä ja tapahtumia. Hanketta vetää Vaasan kaupungin kulttuurikeskuksen projektikoordinaattori ja hankkeen mahdollistaa Pohjanmaan liiton myöntämä EU:n aluekehitysrahaston tuki.

Kasarmialue muutamalla lauseella:
August Bomanin 1879 suunnittelema, ensimmäiset alokkaat saapuivat 1881
ehyt puukasarmialue keskellä kaupunkia, säästynyt kokonaisuutta rikkovalta uudisrakentamiselta
Vaasan varuskunnan lakkauttamisen jälkeen (1998) alue siirtyi Vaasan kaupungin omistukseen
alueella toimivat nykyisin mm. Pikku Aasin Nukketeatteri, Vaasan Taiteilijaseura (Taidelainaamo ja Black Wall Gallery), Teatteri Soiva Sammakko, Tangocho Wasa, Teatteri Outolintu, Café Purppura, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Kpanlogo Yede, Tria –lasten ja nuorten kuntoutus, Pro Artibuksen ja Platformin taiteilijat, Sotilaskotiyhdistys, Pohjanmaan sotilassoittokunta, tekstiili- ja kuvataiteilijoita, Tanssikoulu Kipinä, Kustaanlinnan avoin päiväkoti, TAIKON, Pikkukasarmin päiväkoti ja Novian Teater Casa.

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa