Dansiosterbotten

Ruotsinkielisen Pohjanmaan tanssipaikat löydät nyt vaasalaisen Henrik Erikssonin asiaan perehtyneeltä nettisivulta.

Tanssijat ja tanssipaikat nyt netissä

Vaasalainen Henrik Eriksson on tehnyt nettisivuston, joka tulee jäämään ruotsinkielisen tanssikulttuurin historiaan. ”Henkan” sivusto, http://www.dansiosterbotten.fi kokoaa yhteen ja samaan paikkaan tanssipaikat, tanssikalenterin, orkesterit ja tanssikansan haastattelut. Toistaiseksi haastatelutahti on yksi uusi haastatelu viikosa.

Perinteiset nuorisoseuratanssit on kasvava harrastus ruotsinkielisellä pohjanmaalla. Tanssinharrastajia on muutama tuhat. Kesäaikaan tanssipaikkoja on kolmisenkymmentä, mutta talvisaikaan vain 5-6. Suurin tanssitapahtuma on tällä hetkellä Dansgala noin kolme kertaa vuodessa. Dansgala kerää parhaimmillaan n. 1300-2000 tanssijaa.

-Suurin osa tanssin harastajista on keski-ikäisiä suomenruotsalaisia pariskuntia, mutta on joukossa myös sinkkuja sekä kaksikielilisiä ja jopa suomenkielisiä jotka ovat mieltyneet Ruotsista vaikutteita saaneeseen tanssimusiikkiin.

Fagerröstä Emettiin

-Perinteiset nuorisoseurantanssit kattavat Pohjanmaalla alueen, jokaulottuu Fageröstä Närpiön alapuolelta kokkolanseudulle Emettiin

Eteläisimmän ja pohjoisimman tanssipaikan välillä on etäisyttä n. 220 kilometriä, tietää Eriksson.

Henrik Eriksson ja hänen vaimonsa Heli käyvät tansseissa joka toinen viikko.Se tietää runsaat 20 tanssimatkaa vuodessa.

Nettisivut mielessä

Eriksson sanoo hautoneensa pohjalaisia tanssisivuja usean vuoden ajan. Miettiminen olisi saatanut jatkua vielä pitkään ellei uusi tietokone olisi muuttanut kaiken

-Ostin Mac Minin ja siinä oli mukana hieno iLife 06 ohjelmisto joka muutti kaiken. iLifessä on mm. valmiita sivupohjia mitä erilaisempia tarpeita varten. Valitsin satojen templattejen eli mallipohjien joukosta blogisovelluksen, joka ei vaadi minkäänlaista html:n osaamista. Riittää kun vaihtaa englanninkielisen tekstin tilalle ruotsin. Kaiki on valmista ja helppoa.

-Uusien elementtien kuten kommenttien, iPodin tai videoklippien lisääminenonnistuu parilla klikkauksella, sanoo Eriksson.

Työtä riittää

Henkka pyrkii päivittämään sivustoaan säännöllisesti. Suurin ongelma on pitkät etäisyydet jos haluaa haastatella tanssin harrastajia koko ”Österbottenin” alueella.. Yhdellä reissulla tekee korkeintaa 1-2 haastattelua

-Otan tehtävän kuitenkin niin, että tämä on minun tapani tehdä uomenruotsalaista tanssikulttuuria tunnetuksi ja auttaa tanssikulttuurin lvyttämisessä. Työ on vapaaehtoista ja olen siitä kovasti innostunut.

Mitä tästä eteenpäin?

-Seuraavaksi lisään sivustolle mahdollisuuden kirjoittaa kommentteja ja sitten oman alasivun tanssipaikkoja varten. Sivulle tulee tanssipaikan kuva, kartta ja tiedot pysäköinnistä, jotka ovat tärkeitä asioita vieraspaikkkuntalaiselle sekä yleistiedot itse tanssipaikasta, suunnittelee Eriksson.

Ta en titt!

Keskusteluun

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa