Strømleverandører | Test av Forbrukslån | Webutviklingsfirma | Eiendomsmegler Trondheim | Husforsikring | Alarm | Kredittkort Online Søknad | Billigste Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasapedia on Vaasan kaupunkisanakirja

Vaasapedia on Vaasan kaupunkisanakirja

Vaasapedia on Vaasan kaupunkisanakirja

se on myös Vaasan muisti

Vaasapedia on vapaasti muokattava Vaasa-aiheinen tietosanakirja.

Viimeiset 1,5 vuotta Vaasapedia oli ”telakalla” bottiohgelman vuoksi. Nyt ongelmat on korjattu ja Vaasapedian visuaalinen ilme on muuuttunut. Myös sisältö on uudistunut.

Tarkoituksena on luoda Vaasapediaan satoja artikkeleita käsittävä artikkelikokoelma vaasalaisista aiheista. Tallennettuja tiedostoja on nyt noin 860.

Ryhdy ”vaasapedistiksi”

-Voit välittömästi ryhtyä töihin ja toimittaa juuri sitä artikkelia, joka kiinnostaa Sinua. Ehkä haluat paikallishistorian harrastajana lisätä ja täydentää Vaasan aikajanaa tai luoda artikkeli kuvineen omasta kotikadustasi tai lisätä ja täydentää tietoja vaasalaisista yhtyeista ja musiikkipersoonista.

Tai ehkä sinua kiinnostaa henkilöhistoria. Vaasapediassa on kymmeniä ”tyhjiä” henkilönimiä tunnetuista, historiallisista ja nykyvaasalaisista, jotka vain odottvat täyttämistä.

Artikkelin muokkaamista varten et tarvitse käyttäjätunnusta, mutta käyttäjätunnuksen avulla saat Vaasapadian käyttöä helpottavia työkaluja. Voit esimerkiksi lisätä kuvia ja taulukoita.

Sivustoa voi selata ja tutkia vapaast, joten sellaisellakin on sivustosta iloa, joka ei itse halua lisätä artikkeleita.

Luo rohkeasti

-Luo ja muuta artikkeleita rohkeasti. Huonot ja väärät lisäykset, samoin vandaalien teot poistetaan historianpalautustoiminnon avulla.

-Vaasapedian artikkeleista muodostuu jatkuvasti parempia, koska kuka tahansa voi tarkastaa ja parantaa niitä, muistuttaa Parkkari.

Jos wikipediakonsepti ei ole sinulle jo tuttu, niin tutustu siihen hakusanalla wikipedian lunttilappu tai wikipedia ohjeita.

Sivusto on osa vaasalaisia.info palvelukonseptia. Vaasapeadia on asennettu järjestelmään 28.1. 2006. Tapio Parkkari perusti Vaasapedian yhdessä Jussi Mäntylän kanssa.

tapio.parkkari(miuku)gmail.com

Lunttilappu

https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Lunttilappu

Kuinka sivuja muokataan

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan

Hyvä artikkeli wikipedia-konseptista:

http://jml.kapsi.fi/jussi/2014/12/15/wikipedia-artikkelin-laatu/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa