Home / Muut / Digipeliala Vaasassa – kaupungin pelimahdollisuudet

Digipeliala Vaasassa – kaupungin pelimahdollisuudet

Vaasa on tunnettu muun muassa merestä, energiateknologiasta ja korkeakoulutuksesta. Kaupungissa on lisäksi loistavat mahdollisuudet digipelialalla sekä harrastajille että alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Pelialaa on mahdollista päästä opiskelemaan ja samalla kehittämään taitoja pelisuunnittelussa, ohjelmoinnissa tai graafisella puolella.

Vaasassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, turnauksia ja työpajoja, joissa pelialan ammattilaiset ja harrastajat voivat verkostoitua sekä viihtyä yhteisen tekemisen parissa. Tämä on auttanut Vaasaa vahvistamaan asemaansa maan digitaalisen pelialan keskuksena.

Pelitapahtumat ja turnaukset kokoavat pelaajat yhteen

Videopelien pelaamisesta on tullut erittäin suosittu harrastus, ja jotkut pelaajat ovat tehneet siitä jopa uran. Vaasa haluaa tukea tätä harrastusta ja urheilua, joten kaupunki järjestää säännöllisesti erilaisia pelitapahtumia ja turnauksia. Ne ovat oiva tilaisuus tuoda yhteen harrastajat ja digitaaliset pelintuottajat.

Yksi suosituimmista turnauksista on vuosittain järjestettävä Vaasa Game Days. Pelaajat ottavat mittaa turnauksessa siitä, kuka on paras muun muassa Battlefield, Final Destination, Pokemn Stadium 2 ja Smashville peleissä. Mukaan pääsevät kaikki pelaajat, jotka mahtuvat ja paikat täytetään ilmoitusjärjestyksen mukaan. Kyseessä ei ole siis mikä ammattilaisten turnaus, vaan täällä kokoonnutaan yhteen hauskan tekemisen parissa.

Tapahtuman yhteydessä on monipuolista ohjelmaa kuten peliturnauksia, luentoja ja työpajoja. Vaasa Game Days on erinomainen tilaisuus tutustua paikalliseen peliyhteisöön ja löytää uusia pelikavereita.

Buutti Game Dev Academy

Buutti Game Dev Academy on Vaasassa toimiva pelialan oppilaitos. Se on Buutti OY:n ja Pohjanmaan TE-toimiston yhteistyössä järjestämä koulutusohjelma, jossa voi opiskella pelikehittäjäksi. Tämän kautta saa kaikki perustaidot C#-ohjelmoinnissa, Unityssa ja kenttäsuunnittelussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi pelisuunnittelun, ohjelmoinnin ja grafiikan opiskelua. Koulutuksen jälkeen valmistuneet ovat valmiita aloittamaan työt junior-tason pelikehittäjänä tai jatkamaan opintoja IT-alalla. Eli Vaasa tarjoaa kaikki mahdollisuudet siihen, että voi opiskella itselleen kaikki taidot, mitä pelialalla tarvitaan. Ala kasvaa jatkuvasti ja tarve työntekijöille kasvaa, joten mukaan tarvitaan tekijöitä jotka kehittävät pelialaa ja luovat uusia suosittuja videopelejä tulevaisuudessa.

Vaasan peliyhteisö: pelaajat jakavat kokemuksiaan

Vaasassa on ainutlaatuinen ja aktiivinen peliyhteisö. Hyvä esimerkki tästä on, kun Vaasa Games Daysin yhteydessä järjestettiin retropelien kokoelma Vaasan yliopistolle. Vierailijat pääsivät kokeilemaan noin sataa eri 80- ja 90- luvuilta peräisin olevaa kolikkopeliä ja flipperiä. Tilaisuus keräsi todella paljon vierailijoita ja mielenkiintoa, koska vanhoja pelikoneita on vaikea löytää mistään nykyään.

Samaa yhteisöllisyyttä löytyy myös vaasalaisista nuorista. Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden tieto- ja neuvontapalvelu Reimarin talvileirillä kymmenen nuorta loivat Minecraftiin digitaalisen Vaasan. Pelistä löytyy 3×3 kilometrin kokoinen pala, johon on rakennettu Vaasan keskustan lisäksi muun muassa Vyörinkaupunki ja Klementtilä. Nuorien mielikuvituksen tulos jäi digimaailmaan nimellä Wasacraft.

Pelaajille erilaiset tapahtumat ja turnaukset ovat todella tärkeitä. Niissä on mahdollisuus kokoontua yhteen yhteisen harrastuksen pariin. Kyseessä ei ole pelkkä pelaaminen, vaan tapa löytää uusia ystäviä aivan kuin minkä tahansa muun harrastuksen parissa.

Digitaalisen pelaamisen ihmeet Vaasassa

Vaasa on todella aktiivinen kaupunki, jossa on mukava asua. Pelaaminen ja peliala on noussut suosioon vasta viime vuosina, mutta kaupunki tarjoaa jo nyt monipuoliset mahdollisuudet niin harrastuksen kuin opiskelun puitteissa. Jos kotoa ei löydy pelilaitteita, niin pelaamaan pääsee kaupungin kirjastossa. Siellä voi pelata esimerkiksi PlayStationilla, Xboxilla tai Nintendo Switchillä.

Kaupungissa järjestetään lisäksi säännöllisesti pelialan tapahtumia ja työpajoja, joissa tulee tutuksi nettipelit, pelaaminen ja muut pelaajat. Riippumatta siitä, onko pelaaja, pelinkehittäjä tai pelialan ammattilainen, Vaasassa on paljon tarjottavaa. Kaupungissa kannattaa vierailla ja tutustua sen pelimahdollisuuksiin sekä löytää uusia pelikavereita ja verkostoitumismahdollisuuksia!

About Toimitus

Check Also

Millaista on Vaasan viihtyisä kaupunkielämä

Vaasaan suunnataan yleensä kesällä, ensisijaisesti sen saaristoa, rantoja ja ulkoliikuntaa täyttä oleviin luontokohteisiin. Mutta vaikka …

Vastaa