Home / Muut / Suunnittele kesäviikonloppu Vaasassa

Suunnittele kesäviikonloppu Vaasassa

Kesäinen viikonloppu Vaasassa on mielenkiintoinen kokemus ja kesäisin kaupunki tarjoaa monenlaisia tapahtumia. Perinteisiä esimerkkejä ovat erilaiset festivaalit, mutta urheilultakaan ei voi välttyä. Tapahtumia järjestetään lähes joka viikonloppu, joten kaupunkia kohti kannattaa suunnistaa myös vähän kauempaa. Merellinen Vaasa tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi Kalevan kisoille kesäkuun lopussa.

Kalevan kisat ovat urheilun juhlaa

Urheilun harrastajille kesän kohokohta ovat Kalevan kisat. Näissä yleisurheilun mestaruuskisoissa uudet lahjakkuudet kohtaavat huippu-urheilijat, ja myös jotkut ulkomaalaiset kilpailijat kilpailevat valmistautuakseen kesäkauteen.

Kisat järjestetään viikonloppuna, joka on välittömästi juhannuksen jälkeen. Lajeja voi seurata Kaarlen kentällä. On mielenkiintoista nähdä, millaista tulosta potentiaaliset Pariisin olympialaisiin lähtijät esittävät. Katse kisoissa kohdistuu heihin, mutta myös haastajiin, jotka saattavat tuoda mukanaan yllätyksellisiä käänteitä.

Vaasa ottaa mielellään vastaan kaikki urheilun ystävät ja kaupunkiin odotetaankin tuolloin kymmeniä tuhansia innokkaita katsojia. Toivottavasti sää suosii, sillä merellinen kaupunki näyttää parhaat puolensa juuri kesällä. Kenttä sijaitsee mukavasti meren välittömässä läheisyydessä, mutta ei aivan rannassa kiinni.

Lisää Löylyä Rockfestival ja Bigday Summer Festival

Jos urheilu ei kiinnosta tai Vaasan matka tehdään ennen juhannusta, kaksipäiväinen tapahtuma, Lisää Löylyä Rockfestival, kokoaa yhteen rock-musiikin ystävät. Tämä riehakas ulkoilmatapahtuma järjestetään vanhassa tutussa Vaskiluodossa, entisen Wasalandian paikalla. Siinä missä urheilua pääsee seuraamaan kaiken ikäiset, täällä puolestaan ikäraja on 18 vuotta.

Sama ikäraja koskee myös heinäkuun puolenvälin viikonloppuna järjestettävää Bigday Summer Festivalia. Sen areena löytyy Yliopistonrannasta, joten jammailu ja juhlinta tapahtuu mukavissa merkeissä aivan meren äärellä. Festivaalilla on historiaa jo pidemmältä ajalta, sillä se järjestetään neljättä kertaa. Ei siis liene yllätys, että se tulee olemaan tänä vuonna tuotannollisesti kaikkein suurin.

Vaasa ei ole kovin suuri kaupunki, mutta sillä on uskomaton kyky järjestää monta isoa ja toisaalta myös erilaista tapahtumaa pitkin kesää. Nämä yllä mainitut esimerkit eivät ole ainoita tapahtumia, vaan kesävieraita hellitään monissa muissa erilaisissa tapahtumissa.

Majoittuminen Vaasassa

Kun suunnittelee kesäviikonloppua Vaasassa, on majoitusta harkittava jo hyvissä ajoin. Jos käytettävissä on matkailuvaunu tai -auto, yöpymistä varten ei tarvitse kuin löytää sopiva leirintäalue. Kesällä telttailu ei myöskään ole huono idea ja se sopii varsin hyvin yhden tai kahden yön majoittumiseen.

Vaasasta löytyy myös monia hotelleja, jotka sijaitsevat keskustan tuntumassa. Ne varataan yleensä ennakkoon eikä loputtomasti vuodepaikkoja niistäkään löydy. Jos päätös kesäviikonlopun viettämisestä Vaasassa on jäänyt viime tippaan, voi joutua varautumaan siihen, että yöpyy hiukan kauempana kaupungista.

Myös leirintäalueilla sijaitsevat mökit ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos tarkoituksenasi on kuitenkin käyttää internetiä eri alustoilla, tämä ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Internet-yhteys voi olla olematon tai katkonainen, mikä estää pääsyn tiettyihin peliportaaleihin, kuten expekt-alustaan, verkkokarttoihin, viestintään tai urheilutapahtumien seuraamiseen, mikä on erittäin tärkeää EM 2024 -kisojen tai tulevien kesäolympialaisten lähestyessä. Jos tämä on huolenaihe, voit löytää kalustetun asunnon, jossa on paremmat yhteydet. Myöskään perinteinen bed & breakfast ei ole huono vaihtoehto.

Elämyksiä löytää kahviloista ja ravintoloista

Etukäteen on hyvä myös miettiä, mihin kahviloihin ja ravintoloihin haluaa Vaasassa tutustua. Kaupungissa on varsin vahva kahvilakulttuuri, joten siihen kannattaa kesäisellä vierailulla ehdottomasti perehtyä tarkemmin.

Monet kahviloista ja ravintoloista ovat luonnollisesti meren rannalla ja tuovat sisämaassa asuvalle myös silmäniloa samalla kerralla. Paha idea ei myöskään ole tutustua paikallisiin makuihin ja erikoisuuksiin. Vaasan tarjonta ei lopu näihin suurimpiin tapahtumiin, vaan kaupungissa ja sen ympäristössä on myös paljon erilaisia nähtävyyksiä sekä kohteita, joista voi valita oman mieltymyksensä mukaan. Luonto on hyvin monessa paikassa läsnä ja historialliset kohteet ovat aina mielenkiintoisia. Vaasan historia alkaakin jo 1300-luvulta.

About Toimitus

Check Also

Millaista on Vaasan viihtyisä kaupunkielämä

Vaasaan suunnataan yleensä kesällä, ensisijaisesti sen saaristoa, rantoja ja ulkoliikuntaa täyttä oleviin luontokohteisiin. Mutta vaikka …

Vastaa