Strøm | Forbrukslån 20 År | Fresing | Internettleverandører i Norge | Forsikringsselskaper | Boligalarm Test | Kredittkort Avbestillingsforsikring | Beste Advokat
Home / Kolumnit / Vaasalaisten asenteesta muita kohtaan

Vaasalaisten asenteesta muita kohtaan

Hiertävät kivet Vaasan kengissä

Vaasa on tietääkseni ainut kaupunki, jossa suojatien ylittävä jalankulkija kiittää siitä nyökkäämällä tai tervehtimällä, ettei tullut yliajetuksi. Jalankulkijana noudattaessasi suojatietä koskevia liikennesääntöjä mustavalkoisesti takaat itsellesi vähintään sairaalareissun.

Tässä ei oikeastaan ole kysymys edes pelkästä liikennekäyttäytymisestä, vaan yleisestä asenteesta muita kohtaan. Kyse on kai pohjalaisesta jääräpäisyydestä, joka on ilmeisesti syntymälahjaksi saatu tai muutoin tartuntatauti. Vastaavaa en ole muualla kohdannut.

Vaasassa kaksikielisyydestäkin on tehty liian iso numero. Välillä tuntuu siltä, että koko kaupunki on jaettu kahtia.

Mielensäpahoittajia löytyy molempiin suuntiin yllin kyllin ja yleensä aiheetta keskustelu on tulenarka ja Pohjalaisen mielipideosio tuntuu olevan tälle taistelukenttä.

Voisi helposti luulla olevansa kivikaudella, jolloin vuorotellen kopautetaan toista puunuijalla, kun ei muutakaan keksitä. Minulle on yhdentekevää, mikä on kunkin äidinkieli. Tämä ei hetkauta minun päivääni suuntaan tai toiseen.

Kunnallispolitiikan saralla ei myöskään ole kehumista, ja oikeastaan kaiken edellä mainittua asennetta voin kaataa säkkikaupalla tähän mukaan.

Makkaran tai kahvin myynnillä rahoitetut poliittiset puoluepipot on vedetty niin tiukalle, ettei veri kierrä päässä tai siltä ainakin näyttää. Sakka on niin kovassa, että yli puoluerajojen ei voi tehdä muuta, kuin haukkua kollegaa.

Näennäisesti kaikki kuitenkin yrittävät näytellä tinasotilaita ennen ensi kevään kunnallisvaaleja hyvän vaalituloksen toivossa.

Mielessä kuitenkin pyörii ajatus siitä, että kuinka näin voi syntyä mitään edes etäisesti järkevää päätöstä minkään asian suhteen?

Näkisin, että näistä syistä Vaasaan ei tullut ruotsalaista lastulevypalapelijättiä, eikä täällä varmaan sähköauton pattereitakaan koota tulevaisuudessa. Toivossa on kuitenkin hyvä elää.

Mikäli asioissa kyettäisiin vetämään samaa köyttä ja vielä samaan suuntaan, olisi merellinen menestyjä mielestäni nimensä arvoinen.

JONNE BLÅFIELD

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa