Strømkalkulator 2018 | Refinansiering | Verditakst Bolig | Brystsmerter | Barneforsikring | Brannalarm | Kredittkort med lavest Rente | Billig Advokat
Home / Kolumnit / Työttömät opiskelijat tarvitsevat korvauksensa

Työttömät opiskelijat tarvitsevat korvauksensa

Tolppanen:

Työttömät opiskelijat tarvitsevat kulukorvauksensa

Kansanedustaja Maria Tolppanen (sd) vastustaa jyrkästi hallituksen kaavaileman kulukorvauksen poistoa työttömiltä, jotka haluavat omaehtoisesti opiskella ja päästä työnsyrjään kiinni. Heikennyksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Työttömien omaehtoinen opiskelu ei ole TEM:n hankkimaa työvoimakoulutusta, vaan opiskelu lähtee työttömän omasta aloitteesta ja tapahtuu työttömän itse hankkimassa koulutuspaikassa.

– Kulukorvaus on tällä hetkellä 9 euroa koulutuspäivältä. Korvaus on veroton ja kattaa työttömän opiskelijan kulkemis-, ruokailu-, opiskelumateriaali- ja työvaatekustannukset, Tolppanen toteaa.

Tukea maksetaan nyt enintään kahden vuoden ajan.

– Jos henkilö saa esimerkiksi työmarkkinatukea 520€ kuukaudessa, niin kulukorvausta maksetaan 180€ kuukaudessa. Kulukorvauksen poisto olisi kohtuuton suhteessa työmarkkinatuen määrään. Lisäksi kulukorvaus on merkittävä kannustin työttömälle, joka omasta aloitteestaan hakeutuu opiskelemaan ja pyrkii näin parantamaan asemiaan työmarkkinoilla, Tolppanen sanoo.

Tolppasen mukaan nämä säästöt eivät ole merkittäviä, mutta työttömän omasta aloitteesta tapahtuva uudelleenkouluttautuminen takaa paremmat mahdollisuudet työllistyä.

– Hallitus pyrkii etsimään keinoja työllisyyden parantamiseksi. Kulu- ja ylläpitokorvauksen poisto aiheuttaa kuitenkin sen, että työttömiä on taas enemmän.

Tolppanen kysyykin tekemässään kirjallisessa kysymyksessä, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta työttömän omaehtoisen opiskelun kulu- ja ylläpitokorvausta ei poisteta.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *