Strøm | Hvordan få Forbrukslån | Låste Ledd | Billig Trafikkskole | Betalingsforsikring | Hyttealarm | Kredittkort Online Søknad | Billigste Telefonabonnement 2019
Home / Kolumnit / Risto Kukko – Luottamushenkilöistä vääntö Vaasassa jatkuu

Risto Kukko – Luottamushenkilöistä vääntö Vaasassa jatkuu

Luottamushenkilöistä vääntö

Vaasassa jatkuu

Vaasassa vääntö luottamushenkilöhallinnosta jatkuu. Puuha tulee tuskin valmiiksi tällä valtuustokaudella, sillä sote sotkee kuviot uusiksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo on pienen valtuuston kannalla. Ehkä kuitenkin sen verran, että kaupunginhallituksen jäsenet saataisiin valituksi valtuutetuista.

Rapo on ollut tulilinjalla monissa kiistoissa. Valtuuston puheenjohtaja Joakim Strand on sen sijaan saavuttanut aseman, jossa hän on ikäänkuin kaiken arvostelun yläpuolella.

Rapoa on nostettu tikun nokkaan 30 tuhannen euron kokouspalkkioista kaupunkikonsernissa.

Luottamushallinnon korkeimmalla ja siis vastuullisimmalla paikalla Strand kerää vuodessa kokouspalkkioita noin 50 000 euroa, josta Vaasan Sähkön puheenjohtajuus tuo noin 20 000 euroa. Aivan hyvä lisä kansanedustajan palkkioiden päälle.

Seppo Rapo on Vaasan Sähkön hallituksessa rivijäsenenä ja Strand puheenjohtajana. Konserniohjeen mukaan kaupunginhallituksessa Rapon tehtävänä on valvoa itseään ja valtuuston puheenjohtaja Strandin toimia Vaasan Sähkössä. Tällaista hallintoako haluamme?

Selasin isojen kuntien sähköyhtiöiden vuosikertomuksia. Vain Vaasassa kaupunginhallituksen jäsen on sähköyhtiön hallituksessa. Valtuutettuja ja kansanedustajia on isompi määrä.

Toinen selvä poikkeus on hallituksen jäsenten määrässä ja rajoituksissa. Vaasan Sähkön hallituksessa on 5 jäsentä, kun kaikissa muissa vastaavissa on vähintään 9 jäsentä. Vaasan järjestelmä voi olla tehokas, mutta demokraattinen se ei ole.

Vaasassa kolme mandaattipaikkaa tulevat kokoomukselle, RKP:lle ja demareille nykyisten ryhmäkokojen mukaan. Hallintoa tulisi kehittää lakkauttamalla hallintoneuvosto ja lisäämällä hallituksen jäsenmäärä seitsemään tai yhdeksään.

RISTO KUKKO

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa