Solcelleanlegg | Beste Refinansiering | Varmepumpe Best i Test | Puhelinliittymä ilman nettiä | Hesteforsikring | Boligalarm | Kredittkort | Advokater
Home / Kolumnit / Raija Koivisto: Vammaisten päivä

Raija Koivisto: Vammaisten päivä

Tämänpäiväistä vammaisten päivää vietettiin jo eilen 2.12. Vaasan Rewell Centerissä. Tapahtuma keräsi vilkkaaseen ostoskeskukseen parisenkymmentä järjestöä ja yhdistystä esittelemään arvokasta toimintaansa.

Vammaisten päivä -tapahtuman kävijöillä oli myös mahdollista kokeilla ja kokea eri rasteilla, millaista elämää on vammaisen ihmisen elämä. Kokeilin hetken sokeana oloa. Silmät sidottuna, valkoinen keppi toisessa kädessä ja toisessa sosionomiopiskelija tukena ja turvana. Silti kävelty lenkki tuntui turvattomalta. Pelottavalta.

Yliopistossamme järjestetään vuosittain lukiopäivä, joka kerää seudun lukiolaiset tutustumaan tarjoamaamme koulutukseen. Tänään palasi ajatuksiin lukiolainen, joka viime syksynä poikkesi tekniikan infopisteellemme. Nuori sokea lukiolaispoika, jota aidosti kiinnosti tieteiden opiskelu. Pääsykokeissa en nähnyt, mutta toivon, että tämä poika on toisaalla saanut unelmilleen siivet.

Vammaisten päivä -tapahtuman päätteeksi vanhempi herra pysähtyi juttelemaan. Kysyi, millaista on elämäsi kolmen vuoden päästä? Viiden vuoden päästä? Niin. Eihän sitä tiedä. Näkövammaisten keskusliitto sen sijaan tietää, että Suomessa on arviolta 80 000 näkövammaista ihmistä. Huomenna se voit olla myös sinä.

Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Raija Kloivisto, ps
Vaasa

About Toimitus

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa