Solcelleanlegg | Forbrukslån | Billig Flislegger | Varmepumpe Best i Test 2019 | Vardia Forsikring Erfaringer | Husalarm | Beste Kredittkort | Billigste Boliglån 2019
Home / Kolumnit / Odinin kukkahatut Timo Tapio Lumme

Odinin kukkahatut Timo Tapio Lumme

e

Odinin kukkahatut

Timo Tapio Lumme

Pointti on siinä, että meillä on rikollisia omastakin takaa. Tarvitseko heitä tuoda

ulkopuolelta lisää”, kysyy Juha-Matti Kinnunen, Joensuun Odin-jengin johdosta.

Kinnusta on syytä kuunnella.

Kinnunen tietää, hän on itse asiantuntija, viimeisin tuomio petoksesta viime syksyltä, aiempi muutaman vuoden takaa ryöstöstä.

Miten on muuten päässyt käymään, että kaikilla kolmella Joensuun Odin-johtohenkilöllä on pahoinpitelytuomioita. Varmasti ihmeellinen sattuman oikku, kunnon väkeähän he

ovat.

Yhtä komeaa on Kemin Odin-veljien kohdalla, eräs heistä tuomittu 12-vuotiaan uhkaamisesta teräaseella ja ulkomaalaisten pahoinpitelystä. Kerhon pomo, Mika Ranta poseeraa fb-sivullaan komeasti Suomi konepistoolin kanssa natsiupseerin koppalakissa.

Kemistä onkin jo kuulunut Odinin aloittamasta ansiokkaasta toiminnasta. Useita ihmisiä on ahdisteltu, kantasuomalaisiakin, kysellen heidän taustoistaan, perheestään, työstään.. Joitain on kovisteltu ja uhkailtu pahoinpitelyllä. Kemin baareissa pyörii uroita Odin-hupparit päällä, korskeina rauhaa turvaten.

Joensuun Kinnunen sanoo kääntäneensä ”uuden lehden” elämässään, ja haluaa vilpittömästi auttaa suomalaisia, vieläpä maksaa veronsa. Hienoa! Nyt on Joensuussakin rauha liikkua kaduilla, Kinnunen valvoo sinua. Mitenkähän Kinnunen muuten suhtautuisi mamuun, jolla olisi samankaltainen tausta kuin hänellä?

Jos haet vaikkapa vartijaksi, tarvitset koulutuksen lisäksi puhtaan CeeVeen. Useimmilla odinilaisilla ei taida kuitenkaan muuta kirjattavaa CeeVeehen olla kuin ote rikosrekisteristä. Vartijoiksi heistä ei siis ole, mutta kaduille luomaan turvaa kylläkin.

Niin moni ajattelee. Kinnunen on oikeassa, Suomeen ei tarvita lisää rikollisia, onhan meillä jo Odin!

Joitakin meistä askarruttaa, mistä ihmeestä nämä katujen hyväntahtoiset, mustatakkiset ja maastohousuiset rauhanlähettiläät ovat ottaneet nimensä. Odinhan oli sodan jumala. Sotilaita tarvitaan sodissa, ei rauhan aikana… ja mitä tekemistä muinaisella jumalhahmolla on Suomen kaduilla!

Kemiläisen Odin-toimiston seinällä komeilevat natsitunnukset, suuri osa odinilaisista onkin yhdistetty kansallissosialistisiin porukoihin. Heinrich Himmler, Gestapon ja SS:n taitava päällikkö, oli kiinnostunut germaanisista ja muinaispohjoismaisista taruista. Hän todella uskoi, että muinaiset jumalat Odin, Tor ja Loke olivat puhdasrotuisia,

maailman ensimmäisiä arjalaisia. ”Odinin sotilaat” pyrkivät nimellään osoittamaan, että myös he ovat puhtaita arjalaisia.

On mielenkiintoista havaita, miten monet ihka tavalliset, lakia kunnioittavat ihmiset suhtautuvat Odinin sotilaiden partiointiin hyväksyvästi. ”Hyvähän se on, että joku vartioi” on yleisin perustelu. Hyväksyjät ovat kaikki vahvan maahanmuuttokriittisiä.

Niitä samoja, jotka viljelevät toisinajattelijoista nimityksiä ”suvakki”, ”suvakkihuora”,

kukkahattu”. Itsekin olen saanut tältä mainiolta väeltä noiden nimitysten lisäksi kehotuksia pitää ”turpani kiinni”. Kuitenkin nämä ihmiset, jotka, rikollisuuden lisääntymiseen vedoten, vastustavat maahanmuuttoa, ovat valmiit hyväksymään, että rikoksiin syyllistyneet, jengiasuun pukeutuneet väkivaltaiset miehet valvovat

katujamme.

Kuka olikaan sinisilmäsuvakki ja kukkahattu?

Timo Tapio Lumme

VAASA

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa