Månedlig Strømpris | Norges Beste Forbrukslån | Snekkere | Beste Betongsaging | Forsikringsselskaper | Boligalarm | Hvilket Kredittkort er Best | Billig Mobiltelefon
Home / Kolumnit / Meillä on oikeus vaatia monipuolisen päivystyssairaalan säilyttämistä

Meillä on oikeus vaatia monipuolisen päivystyssairaalan säilyttämistä

Me näytimme rajat ylittävää

voimaa ja energiaa

Viime lauantain mielenilmaus oli historiallinen. Se keräsi Vaasan torille yli 10 000 ihmistä. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia osallistujia. Vaasan keskussairaalan puolustaminen ja kehittäminen on luonnollisesti sydämen asia kaikille Vaasan seudulla ja myös laajemmin maakunnassa.

Pohjimmiltaan asiassa on kyse läheistemme turvallisuudesta ja läheisyydestä avun tarpeessa oleviin, käytännössä myös elämästä ja kuolemasta. Hienointa mielenilmauksessa oli kunta-, kieli-, puoluerajojen puuttuminen.

Valitettavan usein ihminen tiedostaa vasta kun tilanne on tarpeeksi kriittinen, millä rajoilla on oikeasti merkitystä – ja varsinkin millä rajoilla ei ole merkitystä. Lauantaina kaikilla oli sama tavoite: VKS:n puolustaminen ja kehittäminen.

Kaikki näkivät toisensa korvaamattomina resursseina. Uskon että moni yllättyi siitä voimasta, jonka saimme aikaan, kun yhdistimme voimamme.

Kun Helsingissä puhutaan kadehtien Ruotsin ja Saksan vahvasta kilpailukyvystä, unohdetaan usein, että Pohjanmaan elinkeinorakenne ja kilpailukyky on jo vahvempi kuin useimmat alueet kyseisissä maissa. Ei siis todellakaan ole Suomen edun mukaista heikentää täällä toimintaedellytyksiä.

Meillä on kaikki oikeus vaatia muun muassa monipuolisen päivystyssairaalan säilyttämistä ja kehittämistä. Kiitos vahvan elinkeinoelämän, Pohjanmaalla on kaikki edellytykset kehittyä edelleen ja luoda vielä enemmän hyvinvointia koko Suomeen.

Onnistuaksemme tässä optimaalisesti, meidän on tosin raivattava pois alta sellaiset esteet ja rajoitukset, joihin itse pystymme vaikuttamaan. Yhteisöllisyys ja voima, jonka tunsimme torilla lauantaina, tulisi vastaisuudessa käyttää – ei vain puolustamiseen, vaan aktiiviseen kehittämiseen. Jos tavoitteenamme on tulevaisuudessa esimerkiksi rakentaa Vaasaan yliopistosairaala, päättäjien on muun muassa oltava valmiita ryhtymään vaadittaviin toimenpiteisiin, jotta Vaasa pääsisi maan kymmenen suurimman kaupungin joukkoon. Koska nykyajan logiikan mukaan vain suurimmat kaupungit voivat tulevaisuudessa optimaalisesti kehittää esim. korkeakouluja ja muuta jota vaaditaan työpaikkojen luomiseksi nuorille, meidän velvollisuutemme on yhdistää alueemme kuntia.

Ainoastaan yhdessä voimme myös kehittää nykypäivän Vaasan ulkopuolella sijaitsevia hienoja kyliä ja alueita.

Olen usein kuullut hallituspuolueystäviltäni, jotka tulevat eri puolilta Suomea, että meidän aluettamme olisi paljon helpompi ulkopuolisena tukea, jos näkyisimme kartalla.

Jos optimaalinen kehitys on ristiriidassa kuntarajojen kanssa, kuntarajojen on poistuttava – ei sairaalan, korkeakoulujen tai ihmisten työpaikkojen. Otetaan talteen viime lauantain rajat ylittävä positiivinen energia!

Vetoan vaalipiirimme hallituspuolueiden edustajiin, jotta he tekevät aidosti työtä Vaasan keskussairaalan tukemiseksi. On surullista, ellei naapurimaakuntaa ei tueta sellaisessa tilanteessa, jossa itsellä ei ole mitään hävittävää.

Onneksi aikaa aktivoitua on vielä!

JOAKIM STRAND

kansanedustaja (r.)

Vaasa

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa