Strømpris | Rimeligste Forbrukslån | Vinduspuss | Halpaa Sähköä | Beste Forsikring | Boligalarm | Visa Kredittkort | Beste Advokat
Home / Kolumnit / Markus Myllymäki – Vihreä on valttia

Markus Myllymäki – Vihreä on valttia

Kaikkien pitää olla nykyään vihreitä

Jos vihreä tarkoittaa luonnonsuojelua, niin meidän kaikkien pitää olla vihreitä yksinkertaisesti siitä syystä, että elämme vihreästä luonnosta suoraan tai eläinten välityksellä sekä puhtaasta vedestä ja ilmasta.

Mitä enemmän me heitämme omia tai toimintamme haitallisia jätöksiä luontoäidin syliin, sitä huonommin luonto voi ja sitä enemmän niitä palaa elimistöömme ruoan, veden ja ilman mukana.

Puolueetkin ovat alkaneet vihertää, menneet vihreät -puolueen tontille.

Keskustan periaateohjelman kohta ”Ekologinen edelläkävijä” on varsin vihreä. Perussuomalaiset sanovat arvoissaan, että isänmaa pitää jättää tuleville sukupolville ekologisesti paremmassa kunnossa kuin olemme sen saaneet.

Myös kokoomus lähtee siitä, ettei taloudellista kasvua pidä tavoitella luonnon kustannuksella yli sen, mitä se uusiutuu. Riittää, että jätämme syömävelkamme perinnöksi lapsillemme ja lapsenlapsillemme.

Kristillisdemokraatit ovat tietenkin vihreitä. Jumala on antanut luonnon ihmisille hyvin hoidettavaksi.

Vasemmisto on myös vihreä. En ymmärrä, että miksi vihervasemmistoa on käytetty haukkumasanana.

Minä olen viherpiipertäjä. Kyllä minun puutarhanhoitoni on piipertämistä pelto- ja kasvihuoneviljelyyn ja kaupungin viheralueyksikön puuhiin verrattuana.

Moni viherpiipertää mökillä tai kaupungin palstalla tai parvekkeella tai sisällä. Minulla on hattukin uv-säteiden pommituksen suojaksi, mutta kukallinen se ei ole.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *