Dagens Spotpris | Kalkulator Forbrukslån | Osakevälittäjät | Billige mosaikkfliser | Billigste Forsikring | Husalarm | Kredittkort | Mobilselskaper i Norge
Home / Kolumnit / Markus Myllymäki – Rasismista on tullut lyömäase

Markus Myllymäki – Rasismista on tullut lyömäase

Rasismista on tullut lyömäas

Rasismi-sanan käyttö on levinnyt merkityksensä ulkopuolelle. Kielitoimiston sanakirjan mukaan rasismia ovat rotusyrjintä, rotusorto ja etninen syrjintä.

Eräs kirjoittaja sanoi, että vanhusten huono hoito on rasismia. Ei se ole, mutta silloin se olisi, jos esimerkiksi somalialaisia vanhuksia hoidettaisiin heidän etnisen taustansa takia huonommin kuin kantasuomalaisia vanhuksia.

Kansanedustaja Maria Tolppasta on syytetty siitä, että hänen eräät blogikirjoituksensa olisivat olleet rasistisia. Minusta eivät olleet.

Kun puhuu maahanmuuttajista erittelemättä, niin siihen ryhmäänhän kuuluu ainakin sataa kansallisuutta. Myös suomalaiset ja suomensukuiset paluumuuttajat. Toisaalta on väärin leimata kaikki maahanmuuttajat osan pakolaismaahanmuuttajista huonon käytöksen perusteella.

Maria Tolppanen kertoi saaneensa tietää, että kantasuomalaisen ja maahanmuuttajien koulutusta tuetaan perusteetta eri tavalla.

Työvoimakoulutukseen osallistuvan työttömyysetuudet säilyvät ja lisäksi saa 9 euroa kulukorvausta koulupäivältä ja 18 euroa, jos käy työssäkäyntialueen ulkopuolella.

Peruspäiväraha plus 9 euroa tekee 896 euroa keskimäärin kuukaudessa plus mahdollinen lapsikorotus. Maahanmuuttajalle maksetaan kotoutumissuunnitelman ajalta samoin työttömyysetuutta tai toimeentulotukea.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta vartioi, että muu lainsäädäntö on linjassa perustuslain kanssa.

Jos kansanedustaja saa kentältä palautetta, että jokin laki toimeenpantuna ei täytäkään perustuslain ”yhdenvertaisuus”-pykälää ja yhdenvertaisuuslakia, niin hänen tulee ryhtyä toimiin ansiantilan korjaamiseksi. Sitähän varten kansa on valinnut edustajansa eduskuntaan ja maksaa veroilla siitä työstä hyvää palkkaa.

On tietysti hyvä, että kansanedustaja ilmoittaa löydöistään kansalle, mutta vasta toteutuneet korjaavat toimet ovat minulle merkitseviä uudelleenvalintaa ajatellen.

MARKUS MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa