Billig Strøm | Forbrukslån svar på Dagen | Beste Bensinkort 2017 | Synsoperasjon | Forsikringer Sammenligning | Boligalarm | Alarm | Advokat
Home / Kolumnit / Koulujen lakkauttaminen huono päätös

Koulujen lakkauttaminen huono päätös

Palosaaren koulusta ja muistakin

Palosaaren koulu sekä kaksi muuta lähikoulua päätettiin sulkea valtuuston vuoden 2015 talousarviokokouksessa.

Asiasta äänestettiin ja me koulujen puolustajat hävisimme äänin 26–40.

Olisivatpa esimerkiksi perussuomalaisetkin olleet koulujen säilymisen kannalla, niin ei tarvitsisi nyt ennen vaaleja profiloitua koulujen puolustamisessa.

Valtuustoryhmämme on tehnyt aloitteen Palosaaren koulu uudelleen avaamisesta koulukäyttöön. Aloite on tulossa todennäköisesti varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan kokoukseen 15.3.

Olen sen lautakunnan puheenjohtaja ja yritän kiirehtiä asian etenemistä.

Lautakunnan käsittelyn jälkeen asia etenee valtuustoon. Toivottavasti valtuuston enemmistö on koulun avaamisen puolella ja Palosaaren lapset saisivat palata lähikouluunsa!

Koulujen sulkemiset oli todella huono päätös. Tätä päätöstä ovat monet kaupunkilaiset ihmetelleet.

Emme tarvitse enää yhdenkään koulun sulkemista.

Suvilahdenkin koulun mahdollisesta sulkemisesta ovat jotkut lasten vanhemmat kuulleet huhuja. Tällaista päätöstä ei ole missään tehty ja jos se minusta riippuu, ei tehdäkään.

Päinvastoin; uusillekin asuinalueille tarvitaan kouluja.

Esimerkiksi Bölen alue tarvitsisi välttämättä päiväkodin ja koulun. Tonttikin olisi valmiina, löytyisivätkö vielä rahatkin?!?

Olisiko meidän jo aika panostaa myös sivistys- ja kulttuuripuoleen?

PIRJO ANDREJEFF (sd.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pitäisikö jo painaa jarrua?

Yllättääkö vauhtisokeus? Vaasa on suurten pilvilinnojen kaupunki. Kasvava velkamäärä ja alijäämäinen talous eivät suuremmin häiritse …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *