Månedlig Strømpris | Hvordan få Forbrukslån | IPS Näyttö | Elektrikerpriser | Beste Forsikringsselskap 2016 | Hjemmealarm | Beste Kredittkort | Billig Telefonabonnement
Home / Kolumnit / Kalle Lanamäki – Eutanasian monet keinot suomalaisessa arjessa

Kalle Lanamäki – Eutanasian monet keinot suomalaisessa arjessa

Eutanasian monet keinot

Eutanasia tarkoittaa armokuolemaa, jossa joku ihminen auttaa toista päättämään maallisen vaelluksen. Nykyisen hallituksen toimet ovat johtamassa vanhusten kohdalla tuohon, vaikka sitä ei suoraan tunnusteta.

Eräs vähäisimmistä keinoista on liikenne. Päivittäistavaroiden hankinta useimmiten vaatii liikennöintiä kauppakeskuksiin.

Vanhusväestön rajoittunut kyky selviytyä liikenteessä tunnetaan, mutta juuri heillä on vähäisin mahdollisuus päivittää autokanta uusiin turvallisiin malleihin.

Suomen velkaantuminen on taitettava. Eräs merkittävä keino on säästää vanhusten hoidosta. Vähemmän kunnallisia palvelulaitoksia ja enemmän ”kodikasta kotihoitoa”.

Kyse on kuitenkin omaishoitajien riistosta, josta seuraa sekä hoidokin että hoitajan ennenaikainen menehtyminen.

Kun tutustuu kunnan järjestämään vammaisten avustajasysteemiin, huomaa että se toimii vain paperilla. Avustajan palkka on niin pieni, ettei sillä saa ketään töihin.

Mikäli valitsee palvelusetelit, ilmestyvät palvelufirmat kuvaan. Omavastuu on kohtuuton ja koko homma perustuu ”muista kotitalousvähennys” -jujuun. Vasta vähennyksen jälkeen lähestytään kohtuullista hintaa.

Hoivafirmat siis kuorivat lkisäbonuksensa verottajalta.

Kun ihminen vanhenee, hänen terveytensä heikkenee ja riskit lisääntyvät. Täyden päivystyksen etäisyyksien lisääminen johtaa siihen, että entistä enemmän sydän- ja aivoinfarktipotilaita kuolee ambulansseihin.

Vaasan sydänpäivystys on ollut hyvämaineinen. On monta kokemusta siitä, että matka ”vain” Seinäjoelle olisi tehnyt lesken.

Kun ajatellaan Kokkolan–Pietarsaaren seutua, on vielä enemmän aihetta kauhuun. Mahtaako hoidon keskittämisestä tulla edes luultuja säästöjä, kun sairaankuljetuksen kulut räjähtävät silmille?

Vaasan keskussairaalaa ovat verranneet monet lääkärit ja potilaat esimerkiksi Satakunnan keskussairaalaan. Meillä on ollut todellinen syy ylpeyteen ja turvallisuudentunteeseen.

Infarktihoito ja infektiontorjunta ovat tilastollisesti ihan eri tasoa. Silti Pori saa laajan valmiuden, Vaasa ei.

Seinäjoen suosinta kertoo puoluepoliittisesta päätöksestä. Kenenkään Rannikko-Pohjanmaalla ei pidä antaa ääntään tästä vastuussa oleville puolueille.

Eniten epäilen kepua, joten jospa Sipilä järjestäisi meille tänne rannikolle lisää kylmiöitä ja krematorioita. Näillä sairaalajärjestelyillä niille tulee käyttöä.

KALLE LANAMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa