Billigst Strøm 2019 | Forbrukslån svar med en gang | Elektriker Timepris | Pris på Vinduer | Barneforsikring | Boligalarm | Test Kredittkort | Sammenlign Boliglån
Home / Kolumnit / Jukka Mäkynen, ps – Tyhjät tontit Vaasassa

Jukka Mäkynen, ps – Tyhjät tontit Vaasassa

Tyhjät tontit Vaasassa

Olipa hauskaa lukea tiistain (8.3.) Pohjalaisesta, kuinka olin rakentamiskehotusmenettelyn kannalla kaupunginhallituksen kokouksessa. (Palautus ja rakentamiskehotusmenettely on ainakin toistaiseksi eri asia.)

Muistin virkistämiseksi haluan muistuttaa toimittajaa, virkamiehiä, valtuutettuja sekä yleensäkin vaasalaisia (kuntalaisia) siitä, että olen vastustanut ja tulen aina vastustamaan tällaista menettelyä, jossa mennään ala-arvoisesti yksityisomaisuuden kimppuun.

Silloin, kun valtuusto päätti ensimmäisten tonttien (3 kpl) rakentamiskehotusmenettelyn (vastustuksestani huolimatta), oli tilanne täysin erilainen. Ei ollut kaupungilla tarjottavana tontteja, joita nyt on pilvin pimein…

Kaupunki (lue: virkamiehet) oli itse sössinyt tonttikaupoillaan yksityisten tontinomistajien kanssa ja halusi ilmeisesti korjata virheensä. Näen asian myös siltä kantilta, että kaavoittajat pääsevät helpommalla (otetaan toiselta tontti, ei tarvitse kiirehtiä suunnittelun kanssa).

Kaupunki lähettää kyselyn omistajille, jotka voivat määräaikaan mennessä vastata.

En ole vielä todennut yhtäkään rakentamisvelvoitteen peruuntumista valituksista huolimatta. Löytyykö sellaista kriteeriä, jolla tontti voi säilyä rakentamattomana, niin kuin naapurikunnissa tai ylipäätään Suomessa? Tämä on loistavinta teatteria koskaan.

Kun Vähäkyrö liittyi Vaasaan, oli suuren spektaakkelin juhlaa kertoa meille valtuutetuille, kuinka sieltä tulee tontteja rakentamiseen. Nyt ei ole kiirettä, ettei vaan olisi jälleen kerran kusetettu oikein toden teolla.

Edelleenkään ei ole sanallakaan mainittu, että tontin omistajat ovat maksaneet korotettua kiinteistöveroa (kolminkertainen) vuosikaudet tai kymmenet, että he voisivat pitää tonttia esimerkiksi lapsenlapsilleen tai muille sukulaisilleen.

Näen jo painajaisia siitä, että talonomistajat, jotka ovat kaupungin vuokratontilla, pakotetaan ostamaan tontti ja jos eivät osta, niin joutuvat myymään sellaiselle, joka sitten ostaa.

Jukka Mäkynen (ps.)

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa