Billigste Strøm | Forbrukslån 20 År | Verdivurdering | Varmekabler | Beste Forsikring | Husalarm | Beste Kredittkort med Rabatt | Mobilselskaper
Home / Kolumnit / Ehdokkaat: perustelkaa ja perustelkaa

Ehdokkaat: perustelkaa ja perustelkaa

Toiveita vaasalaisille

kuntavaaliehdokkaille

Pysykää asioissa, jotka ovat kaupungin toimivallassa ja sen tehtäviä. Jos ehdotatte kaupungin menoja lisääviä investointeja tai uudistuksia, kertokaa, miten ne rahoitetaan. Muuten ne ovat katteettomia lupauksia.

Oletko valmis ottamaan lisää velkaa lastemme ja lastenlastemme piikkiin penkkiurheijoitten ja korkeakulttuurin tarpeisiin? Talouskasvu ei näytä tulevan velan maksajaksi.

Massojen liikunnan edistäminen taas on ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa ja työkyvyn, veronmaksukyvyn, ylläpitoa.

Meikäläiselle, seniorikansalaiselle, tärkein asia on tarvittavien sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden varmistaminen, mutta ne siirtyvät maakunnan järjestettäviksi, joten ne ovat tärkein peruste maakuntavaltuutettuja valittaessa.

Sotehallinnon siirto ei kuitenkaan poista Vaasan lääkäripulaa. Miten saadaan lisättyä Vaasan vetovoimaa lääkärien ja hammaslääkärien tulla?

Teslan akkutehtaan saamisesta ja yleensä työpaikkojen saamisesta ollaan yhtä mieltä, joten se ei ole valintaperuste. Maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka on valtakunnantasoinen asia.

Minä arvostan kokonaisuuksien hahmottamiskykyä. Esimerkiksi koko kouluverkko, ei vain Palosaaren koulu. Tai koko maankäyttö, kaavoitus, ei vain siilot tai Juckasgrynnan kesäasukkaineen.

Vaasan ja Mustasaaren pitää yhdistyä. On hassua, jos suurin joukoin käydään toisessa kunnassa töissä ja toisessa nukkumassa. Se on järjetöntä maankäyttöä, kun muuten harvaan asutussa seutukunnassa Vaasan pitää Mustasaaren kuristusotteessa pyrkiä tiivistämään rakentamista ja laajentumaan alas, ylös ja merelle päin.

Yksi tärkeä asia minulle on löytöeläinten sote. Hylättyjen kissojen ja koirien pitopaikat eivät ole eläinsuojeluasetuksen mukaisia. Aion äänestää näiden eläinten puolesta.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

äänestäjä, Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa